به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، طرح ملی انتقال آب از خلیجفارس به فلات مرکزی و شرق کشور با سرمایه گذاری 128 هزار میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی رییسجمهوری در پنجاه و هفتمین برنامه پویش جهش تولید، افتتاح شد.
این طرح زیر بنایی که به محرومیتزدایی و توسعه متوازن ثروت در کشور کمک میکند، به همت متخصصان داخلی و بخش خصوصی به سرانجام رسیده است و فلات مرکزی و شرق کشور را متحول میکند.
با تکمیل سه خط پروژه مهم و ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، در مجموع 550 میلیون متر مکعب آب شیرین از خلیجفارس به فلات مرکزی ایران منتقل میشود.
برای اجرای این طرحها که در مجموع با لولهگذاری به طول سههزار و 700 کیلومتر آب خلیج فارس و دریای عمان را به هفت استان شامل هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان منتقل میکند 128 هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است. این طرحها برای 70 هزار نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
پروژه انتقال آب از استان هرمزگان آغاز میشود و در مسیر کرمان و خراسان جنوبی به خراسان رضوی انتقال خواهد یافت و میتواند به توسعه صنایع گلخانهای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استانها کمک کند. نکته مهم اینکه آب استحصال شده در این پروژه از نظر قیمتی در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیجفارس از جمله عمان و امارات 20 درصد ارزانتر است.
خط نخست که آب خلیجفارس را به استانهای هرمزگان، کرمان و یزد منتقل میکند، چند ماه پیش توسط رییسجمهوری بهطورکامل افتتاح شد. این طرح در فازهای یک، دو و سه به طول 820 کیلومتر، با 12 باب ایستگاه پمپاژ، با حجم سرمایهگذاری 20 هزار میلیارد تومانی اجرایی شده که پتانسیل اشتغالزایی آن در دوران ساخت 16 هزار نفر برآورد شده است.
در خط دوم، انتقال آب خلیجفارس به استانهای کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی پیشبینی شده است.
این طرح به طول یکهزار و 550 کیلومتر با 18 باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایهگذاری 47 هزار میلیارد تومانی اجرایی می شود و برای 30 هزار نفر اشتغالزایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن 1404 پیش بینی شده است.
در خط سوم، آب خلیجفارس به استانهای یزد و اصفهان منتقل میشود. این طرح به طول 610 کیلومتر با 10 باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایهگذاری 35 هزار میلیارد تومانی اجرایی می شود و برای 14 هزار نفر اشتغالزایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن 1404 پیش بینی شده است. در خط چهارم، انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان پیشبینی شده است. این طرح به طول 820 کیلومتر با 11 باب ایستگاه پمپاژ آب، با سرمایهگذاری 39 هزار میلیارد تومانی اجرایی می شود و برای 10 هزار نفر اشتغالزایی به دنبال دارد. تاریخ شروع این طرح امسال و تاریخ پایان آن 1404 پیش بینی شده است.
همچنین امروز قطعه دو خط یک انتقال آب خلیج فارس به سرچشمه و قطعه سه خط یک انتقال آب خلیج فارس به چادرملو به بهره برداری رسید.
همچنین عملیات اجرایی خط دو انتقال آب خلیجفارس به استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی، عملیات اجرایی خط سه انتقال آب خلیجفارس به استان اصفهان و عملیات اجرایی انتقال آب دریای عمان از چابهار به زاهدان آغاز شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
یک شنبه 24 اسفند 1399 - 11:39:45