به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: روز ۱۳ نوامبر گذشته عمران خان نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که کشورش در معرض فشارهایی از کشورهایی که با اسرائیل روابط خوبی دارند؛که درباره ماهیت این کشورهای فشار وارد کننده بحث و جدل زیادی مطرح شد. پس از این اظهارات عمران خان، نگاهها به سوی کشورهای حوزه خلیج فارس رفت که شمار زیادی از کارگران پاکستانی در آن مشغول به کار هستندروز ۱۳ نوامبر گذشته عمران خان نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که کشورش در معرض فشارهایی از کشورهایی که با اسرائیل روابط خوبی دارند؛ که درباره ماهیت این کشورهای فشار وارد کننده بحث و جدل زیادی مطرح شد. پس از این اظهارات عمران خان، نگاهها به سوی کشورهای حوزه خلیج فارس رفت که شمار زیادی از کارگران پاکستانی در آن مشغول به کار هستند.
القدس العربی گزارش داد: رسانه های بین المللی اعلام کردند که آمریکا در میان کشورهایی است که به پاکستان فشار وارد می کند. پس از آن اسلام آباد اعلام کرد که اسرائیل را هرگز تا زمانی که راهکار مورد قبول فلسطینی ها نباشد، به رسمیت نمی شناسد.
این رسانه نوشت: «طغرل یامین» معاون مرکز بین المللی صلح در دانشگاه علوم و فناوری پاکستان گفت که انتظار می رود که آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس پاکستان را به سمت به رسمیت شناختن اسرائیل تشویق کنند.
وی اعلام کرد: پاکستان در معرض فشارهایی در عرصه سیاست خارجی به سبب بدهی هایش به صندوق بین المللی و کارگروه مالی ضد پولشویی قرار دارد. اسلام آباد به سعودی ها که وام کم بهره داده اند بدهکار است و از سوی دیگر موضوع نیروی کار پاکستان در کشورهای حوزه خلیج فارس هم مطرح است.
«یامین» تاکید کرد: ارز خارجی برای پاکستان مهم است به ویژه از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس. به نظر می رسد که تعلیق ویزای کار و سفر پاکستانی ها از سوی امارات پس از عادی سازی روابط با اسرائیل از شیوه های فشار است.(در ۱۸ نوامبر گذشته امارات از تعلیق روادید برای شهروندان ۱۳ کشور از جمله پاکستان و هشت کشور عربی دیگر خبر داد) پاکستان در برابر این فشارها مقاومت کرد و دولت عمران خان در صورت به رسمیت شناختن اسرائیل مرتکب اقدام سیاسی اشتباه خواهد شد.
این رسانه می نویسد: قندیل عباس استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه «قائد الاعظم» بر این باور است که اوضاع جدید در منطقه خلیج فارس به پاکستان برای بازنگری در سیاست های قبلی خود در قبال رژیم صهیونیستی فشار وارد می کند.
وی افزود: پاکستان روابط اقتصادی مهمی با ابوظبی و ریاض دارد و در معرض فشارهای بی شماری برای به رسمیت شناختن اسرائیل قرار دارد. بیش از یک میلیون و نیم پاکستانی در امارات هستند یعنی معادل ۱۲.۵ درصد از ساکنان امارات. بیشتر اتباع پاکستانی در خارج در امارات پس از عربستان و انگلیس به سر می برند.(۱.۹ میلیون پاکستانی در عربستان سالانه ۴.۵ میلیارد دلار ارز برای پاکستان به ارمغان می آورند. همچنین پاکستانی ها در امارات ۳.۴۷ میلیارد دلار از امارات ارز آوری دارند.
عباس تاکید کرد: عربستان از پاکستان یک میلیارد دلاری که درچارچوب کمک ها در سال ۲۰۱۸ داده را طلب کرده است و اسلام آباد آنرا با کمک چین داده است. در جریان شیوع کرونا، ۴۰ تا ۵۰ هزار پاکستانی کار خود را در امارات از دست داده اند. کشورهای حوزه خلیج فارس از اهمیت پاکستان در جهان اسلام واقفند و از عدم مشارکت این کشور در طرح منطقه ای جدید در خلیج فارس بیم دارند. جهان اسلام از مواضع سران حوزه خلیج فارس در سرسپردگی به اسرائیل خشمگین هستند و آنها به خوبی این را درک می کنندکشورهای حوزه خلیج فارس از اهمیت پاکستان در جهان اسلام واقفند و از عدم مشارکت این کشور در طرح منطقه ای جدید در خلیج فارس بیم دارند. جهان اسلام از مواضع سران حوزه خلیج فارس در سرسپردگی به اسرائیل خشمگین هستند و آنها به خوبی این را درک می کنند.
القدس العربی به نقل از «محمد ثاقب» کارشناس مرکز مطالعات راهبردی و پژوهشها در پاکستان آورده است: پاکستان نفت خود را عمدتا از کشورهای حوزه خلیج فارس وارد می کند. تعلیق رواید پاکستانی را می توان در زمره فشار امارات به پاکستان برای به رسمیت شناختن تل آویو قلمداد کرد.
«حسین شهید سهروردی» استاد روابط بین الملل دانشگاه پیشاور پاکستان هم اعلام کرد: لابی صهیونیستی در آمریکا در راستای قانع کردن پاکستان به رسمیت شناختن اسرائیل حرکت می کند. در صورت به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی پاکستان به عنوان کشور اسلامی هسته ای، عربستان هم در همان راستا حرکت خواهد کرد.
وی افزود: پاکستان مرحله سختی را سپری می کند و کشورهای حوزه خلیج فارس به دنبال بهره برداری از این وضعیت هستند اما بعید است که پاکستان اسرائیل را به رسمیت بشناسد زیرا مردم پاکستان درباره فلسطین بسیار حساس هستند.
القدس العربی گزارش داد: طی سالیان اخیر روابط پاکستان با امارات و عربستان به سبب موضوعات متعددی مانند مخالفت اسلام آباد با جنگ یمن و حمایت از قطر، تحت تاثیر قرار گرفته است. از سوی دیگر به نظر می رسد که ریاض از انتقادات پاکستان نسبت به خود به سبب عدم توجه به موضوع کشمیر، ناخرسند است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
شنبه 15 آذر 1399 - 14:29:25