به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مردم شیعه و سنی در روستاهای کوهستانی تالش، با برپایی چادرهایی که به آنها «پورو» گفته می شود و برگزاری مراسم طشتگذاری به استقبال ماه عزای سالار شهیدان عالم رفتند.
در روستاهای "داش دیبی" و "بیگ یوردی" در منطقه طول گیلان در شهرستان تالش شیعه و سنی بهرسم و سنت پدرانشان در کنار یکدیگر و دست در دست هم پرچم سیاه عزای حسینی را بلند کردهاند تا این رسم دیرینه در سرزمین مادریشان فراموش نشود.
مردمان این دیار بهرسم دیرینه در آستانه آغاز ماه محرم با برگزاری مراسم طشت گذاری به استقبال محرم میروند.
آئین طشت گذاری یکی از قدیمیترین آئینهای عاشورایی در میان مردم ترکزبان کشور است که بنا بر برخی روایات تاریخی، برگزاری آن ریشه در عصر صفوی دارد و این آئین با شماره 685 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
این فرهنگ و وحدت تنها مختص این دو روستا نیست و در بسیاری از روستاهای بزرگ و کوچک سرزمین تالش این فرهنگ و سنت ریشه عمیقی دارد و اهل سنت در کنار شیعیان در مراسمات عزاداری و برنامههای مذهبی در این ماه حضور فعالی دارند.
در مراسم "طشتگذاری" ، طشتهای مسی روی زمین گذاشتهشده و بعد از عزاداری، ریشسفیدان و عاشقان حسین(ع) آنها را بر دوش حمل کرده و وارد مساجد میشوند و پسازآن، ریشسفیدان با دور زدن در مسجد و یا منزل فردی که نذر داشته است، طشتها را از آب پر میکنند و سپس بعد از خواندن دعایی مخصوص، مردم برای حاج گرفتن، از آب داخل طشتها به نشانه تبرک برمیدارند.
تالش را میشود نماد وحدت شیعه و سنی در کشور نامید که در آنجا شیعه و سنی برادرانه در کنار یکدیگر زندگی میکنند، اینجا سرزمین برادری و صفاست و چادرهای برپا شده در روستاهای داش دیبی و ولی بیگ یوردی که نیمی از مردمانش از اهل سنت هستند خاری است در چشم آنانی که چشم دیدن این وحدت را ندارند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
شنبه 1 شهریور 1399 - 8:48:53