حشد الشعبی ؛ از فتوا تا استحکام در عراق

شنبه 24 خرداد 1399 - 17:52:58
حشد الشعبی ؛ از فتوا تا استحکام در عراق

تهران - الکوثر : بدون تردید فتوای آیت الله سیستانی ، مهمترین واکنش به اشغال بخش هایی از عراق توسط گروه تروریستی داعش بود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، گروه تروریستی داعش روز دهم ژوئن وارد موصل، مرکز استان نینوا در عراق شد و کنترل آنرا در اختیار گرفت. 

آیت الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق در اولین واکنش فتوای تشکیل بسیج مردمی را برای مبارزه با داعش صادر کردند که اکنون شش سال از صدور این فتوا می گذرد. 

این فتوا در شرایطی صادر شد که ارتش عراق انسجام لازم را نداشته و در برخی از استان ها از جمله در مناطق اشغال شده توسط داعش، دچار فروپاشی شده و در سطح کلان نیز عراق با بحران امنیت مواجه شده بود. با تشکیل حشد الشعبی که متشکل از نیروهای داوطلب مردمی است، بتدریج زمینه مبارزه جدی و گسترده با گروه تروریستی داعش فراهم شد.

حشد الشعبی نقش عمده ‌ای در آزادسازی مناطق مختلف عراق از دست تروریست ‌های داعش داشت و همواره نقشی کلیدی در خط مقدم نبرد علیه تروریسم در عراق ایفا کرد. در عملیات پاکسازی مناطق مختلف عراق از اشغال گروه تروریستی داعش، حشد الشعبی نقش پیشگام داشته است. واشنگتن انستیتو در گزارشی نوشت در دوران مبارزه با داعش، نیرو‌های حشد الشعبی برجسته ‌ترین نیرو‌های رزمی در خط مقدم آزادسازی خاک عراق محسوب می ‌شدند.

آرائ ائتلاف الفتح وابسته به گروههای حشد الشعبی در انتخابات پارلمانی مه 2018 که پس از ائتلاف سائرون بیشترین کرسی ها را به دست آورد، نشان می دهد که مردم عراق ضمن اینکه از نقش برجسته حشد الشعبی در پاکسازی مناطق مختلف از اشغال گروه تروریستی داعش آگاه هستند، به وطن دوستی آن نیز اعتماد دارند.

اقدامات حشد الشعبی در مبارزه با داعش و همچنین تفکر و بینش آن درباره استقلال و حاکمیت عراق مورد رضایت قدرت های غربی و برخی کشورهای عربی نیست. رهبران حشد الشعبی بر امنیت بومی و مردم پایه تاکید دارند و با مداخله خارجی به خصوص مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالف هستند. همین دیدگاه سبب شکل گیری مخالفت سازمان یافته و فشارهای هدفمند خارجی علیه حشد الشعبی شد که در این مسسیر برخی جریان های سکولار، معاند و وابسته داخلی نیز با بازیگران خارجی علیه حشد الشعبی همسو شدند.

اتهام سازی، مانع تراشی ، جنگ روانی رسانه ای و به خصوص ترور از جمله راهکارهایی است که قدرت های خارجی به خصوص آمریکا به همراه مزدوران خود در عراق علیه حشد الشعبی به کار گرفتند. ترور ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی در سوم ژانویه 2020 در نزدیکی فرودگاه بغداد توسط دولت تروریستی آمریکا از آشکارترین و مهمترین اقدام های خصمانه واشنگتن علیه حشد الشعبی است.

با وجود این اقدامات، "فالح الفیاض"، مشاور امنیت ملی عراق و رئیس سازمان حشد الشعبی عراق روز دهم ژوئن 2020 در سالروز اشغال موصل به دست داعش، گفت حشد الشعبی همچنان قدرتمند و حتی قدرتمندتر از پیش و آماده حضور در کلیه میدان‌ ها و عرصه‌ های بزرگ است و این امر نشان می‌ دهد که هرگز به عهد خود خیانت نخواهد کرد و وطن خود را ناکام نخواهد گذاشت. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید


شنبه 24 خرداد 1399 - 14:9:52