"قانون سزار"؛ تروریسم اقتصادی جدید آمریکا برای هرج و مرج در منطقه

چهار شنبه 21 خرداد 1399 - 12:33:20
"قانون سزار"؛ تروریسم اقتصادی جدید آمریکا برای هرج و مرج در منطقه

ایالات متحده آمریکا با دولت نامنسجم و رئیس‌ جمهور دیوانه و خودبزرگ‌ بینی که دارد و در مواجهه با ویروس کُشنده کرونا ناتوان مانده، از طریق آنچه آن را به غلط "قانون سزار" نامیده است، برای ایجاد هرج و مرج و بحران‌آفرینی‌های فزاینده در منطقه تلاش می‌کند.

شبکه الکوثر:  حسام زیدان کارشناس رسانه در یادداشتی نوشت : بله، سوریه بار دیگر وارد حلقه تحریم‌های آمریکا شده است و بسیاری نمی‌دانند این کشور از 5 دهه پیش، یعنی از دهه هفتاد قرن گذشته، در معرض تحریم‌های آمریکایی قرار داشت تا این‌که در سال 2011 بسته جدیدی از تحریم‌هایی که طی سال‌های جنگ جاری در حال افزایش بوده، اعمال شد که آخرین بسته به "قانون سزار" موسوم است؛ امری که به وضوح، شکست ایالات متحده آمریکا در جنگی است که با توسل به گروه‌های تروریستی جنگ شدیدی علیه دمشق به راه انداخت و سپس درباره اجرای طرح "بی" برای خنثی کردن تمامی پیروزی‌های ارتش سوریه و محور مقاومت، آن هم به دنبال آزادسازی بخش اعظمی از مناطق تحت اشغال جبهه النصره و داعش، تهدید کرد.

حقیقت این است که این قانون تروریسمی موازی تروریسم امنیتی و نظامی است که واشنگتن و همپیمانانش پیاده می‌کنند و با این کار، جان سوری‌ها را از طریق گرسنه نگه‌داشتن هدف قرار می‌دهند و هرگونه طرحی برای بهبود وضعیت معیشتی یا توسعه زیرساخت‌های اساسی را خنثی و تلاش‌های خارجی برای منتقل کردن کمک‌ها به سوری‌ها در این شرایط بحرانی را خنثی می‌کند، در حالی‌که جنگ تروریستی که علیه سوریه به راه افتاده، تمامی زیرساخت‌های حیاتی و اساسی این کشور را نابود کرده است.

ناظر امور به خوبی متوجه می‌شود که تحریم‌های آمریکایی که خارج از اراده جامعه جهانی اعمال می‌شود، نقض قوانین بین‌المللی و پیاده کردن تروریسم اقتصادی در مقابل دیدگان جامعه جهانی تلقی می‌شود. در واقع، ایالات متحده با بهره‌برداری از قابلیت‌های نظامی خود برای نابود کردن اقتصاد ملت‌ها اقدام می‌کند؛ این امر در مورد سوریه و جنگ نظامی و امنیتی که علیه آن راه افتاده، صدق می‌کند.

آمریکا با ذهنیت جنایتکارانه‌ای که دارد، خیال می‌کند که استراتژی خفه کردن اقتصاد نه تنها برای به زانو درآوردن دولت سوریه بلکه برای فرمانبردار کردن ملت این کشور نیز کارآمد است، ولی تجربیات سابق بی‌ثمر بودن چنین تحریم‌هایی را ثابت کرده است. آمریکا در اصل به بهانه‌های سیاسی علیه ملت‌هایی که همسو با دولت‌های‌شان از تسلیم به آمریکا امتناع می‌کنند، متکی است. این امر را می‌توان در پیشنهاد "جیمز جفری" نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه، که به برهم زدن روابط ائتلافی میان اطراف محور مبارزه با تروریسم و دور کردن تمامی عوامل پایداری از ملت سوریه تأکید می‌کند، مشاهده کرد. همگان می‌دانند که ایالات متحده آمریکا در تلاش برای تضعیف عزت نفس دولت سوریه و سلب قدرت از آن است تا بدین ترتیب، تصمیمات سیاسی و حاکمیتی آن را مصادره و سپس پروژه‌ها و توطئه‌های خود را اجرا کند و همچنین نظام سوریه و ملتش را از قضیه فلسطین و محور مقاومت دور سازد و این کشور را به سمت تجزیه پیش ببرد. در همین راستا، وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای تأکید کرد که ایالات متحده با چشمان اسرائیل به منطقه می‌نگرد؛ چرا که خواسته‌هایی که جفری از آن سخن می‌گوید خواسته‌های قدیمی اسرائیل با هدف تثبیت سیطره و اشغالگری‌اش بر منطقه است.

پیشنهاد جفری اولین پیشنهادی نبوده که به دولت سوریه مطرح شده، بلکه آن ادامه سریال پیشنهادهایی است که از طریق وزارت خارجه آمریکا به کرات داده می‌شود. نمی‌‌توان پیشنهاد 10 بندی "کالن پاول" در سفرش به دمشق را فراموش کرد. یکی از این پیشنهادهای مطرح‌شده به سوریه مشتمل بر برقراری رابطه با رژیم اسرائیل و اخراج کردن ایران سوریه، قطع رابطه و پایان دادن به حمایت‌های سوریه از جنبش‌های مقاومت در منطقه و نیز برچیدن پایگاه‌های نظامی که رژیم صهیونیستی را به شکل مستقیم تهدید می‌کند، است. جنگی که سال‌هاست علیه سوریه به راه افتاده به این دلیل بوده که سوریه با شروط آمریکا مخالفت کرده است. ما امروز نیز شاهد تصویب قانون تحریم‌ها با هدف مجبور کردن دولت سوریه به تسلیم شدن به خواسته‌های رژیم صهیونیستی است که از طریق دولت ترامپ احمق مطرح می‎‌شود.

حسام زیدان


چهار شنبه 21 خرداد 1399 - 12:14:52