به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، کابینه «مصطفی الکاظمی» سرانجام بامداد روز پنجشنبه از پارلمان رأی اعتماد گرفت و این در حالی است که تنها چند روز به پایان مهلت قانونی وی مانده بود.
آنچه بیش از هر عامل دیگری کابینههای گذشته را به ناکامی کشاند و محل ثقل رایزنیهای یک ماه گذشته گروههای سیاسی با الکاظمی محسوب میشد، لیست وزرای پیشنهادی بود. وزرایی که برخی گروههای سیاسی همچون ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی به شدت به مخالفت با آن برخاستند.
هنوز از وابستگیهای حزبی وزرایی که موفق به کسب رأی اعتماد شدهاند اطلاعاتی در دست نیست. به صورت رسمی 15 وزیر رأی اعتماد گرفتند و پنج وزیر موفق به کسب اکثریت آراء نشدند. تعیین روسای دو وزارتخانه خارجه و نفت نیز به آینده موکول شد.
در لیستی که الکاظمی برای پارلمان ارسال کرده بود 12 وزارتخانه از جمله دارایی، نفت و کشور به گروههای شیعه و شش وزارتخانه از جمله وزارت دفاع برای اهل سنت و سه وزارت خارجه، دادگستری و عمران نیز برای گروههای کرد در نظر گرفته شده بود. وزارت مهاجرت و آوارگان نیز برای مسیحیان عراق بود.
هشام الهاشمی کارشناس عراقی در صفحه توئیتر خود در خصوص ترکیب کابینه الکاظمی نوشت: اسامی افرادی که به عنوان کابینه کاظمی به پارلمان فرستاده شدند از حیث محل تولد از این قرار است: 11 وزیر متولد بغداد، سه وزیر متولد دیالی، یک وزیر متولد موصل، یک وزیر متولد دیوانیه، یک وزیر متولد انبار، یک وزیر متولد اربیل، یک وزیر متولد کرکوک و یک وزیر هم متولد صلاح الدین بود.
او در ادامه افزود: «سهم مذاهب و قومیتها را به غیر وزارتخانه ورزش و جوانان محاسبه کردم و آن را یک ترکیب ملی یافتم».
در ادامه اسامی وزرایی که توانستند رأی اعتماد اکثریت پارلمان را جلب کنند، مشاهده میکنید:
وزیر کشور، عثمان علی فرهود مشیر الغانمی
الغانمی متولد استان الدیوانیه در جنوب عراق و 62 ساله است. او پیش از این منصب، رئیس ستاد مشترک ارتش عراق بود و در بسیاری از عملیاتهای آزادسازی شهرهای عراق از اشغال داعش نیز فرماندهی عملیات را بر عهده داشت. الغانمی از سالهای 2004 الی 2014 مسئولیت امنیت زائران کربلا را بر عهده داشت.
وزیر دفاع، جمعه عناد سعدون خطاب الجبوری
متولد 1956 از استان صلاحالدین است و پیش از بر عهده گرفتن وزارت دفاع، فرمانده کل نیروی زمین ارتش عراق بود. او پیش از این گفته بود که نماینده هیچ گروه سیاسی نیست. عملیات آزادسازی منطقه الشرقاط با فرماندهی وی در سال 2016 صورت گرفت.
وزیر برق، ماجد مهدی حنتوش علی
او متولد 1961 (59 ساله) در بغداد است، لیسانس مهندسی برق دارد و پیش از این در مناصب مختلف وزارت برق فعالیت کرده و آخرین منصب وی نیز مدیر کل اداره فنی وزارت برق بود.
وزیر منابع آبی، مهدی رشید مهدی جاسم
مهدی جاسم متولد بغداد و 53 ساله است. او کارشناسی مهندسی شهری از دانشگاه بغداد و کارشناسی ارشد منابع آبی و راهاندازی سدها از هلند را دارد. پیش از انتخاب برای وزرات، مدیر کل هیأت شدها و منابع آبی بود.
او همچنین از سال 2014 تا 2017 مسئول هیأت فنی مذاکره کننده بر سر منابع آبی مشترک با ایران، ترکیه و سوریه بود. در تمامی دولتهای پیشین حتی در دوره صدام نیز مسئولیتهای مرتبط با منابع آبی در اختیار داشته است.
وزیر ارتباطات، ارکان شهاب احمد کاظم
او متولد 1977 در بغداد است و 43 سال دارد.
وزیر برنامهریزی، خالد بتّال نجم عبدالله
او متولد استان الانبار و 44 ساله است و دکترای مهندسی شهری از دانشگاه ناتینگهام انگلیس دارد. پیش از بر عهده گرفتن وزارت، رئیس دانشگاه الانبار بود و تخصص او در اجرای طرحهای بازسازی و پروژههای زیرساختی است.
وزیر آموزش و پرورش، علی حمید مخلف محسن
مخلف محسن 53 ساله و متولد بغداد است. او مدرک کارشناسی ارشد در رشته پژوهشهای تربیتی و آیندهنگری دارد و پیش از این مدیر کل آموزش عمومی بود.
وزیر علوم و فناوری، نبیل کاظم عبدالصاحب عباس
نبیل کاظم دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه مسکو دارد و تا کنون ریاست دانشگاههای «النهرین» و «ذی قار» را بر عهده داشت است و بیش از هر چیزی صبغه دانشگاهی دارد.
وزیر آبادانی و اسکان، نازنین محمد وسو شیخ محمد
او متولد 1959 (61 ساله) از اربیل است و از سال 1996 تا 2006 در رأس چندین وزارتخانه در دولت منطقه کردستان عراق بود.
وزیر بهداشت و محیط زیست، دکتر حسن محمد عباس سلمان
او متولد استان دیالی و 51 ساله است و دکترای داروسازی بالینی از دانشگاه بغداد دارد و تمامی مشاغل وی تا کنون غیر سیاسی و فردی غیر جناحی محسوب میشود.
وزیر دارایی، علی حیدر عبدالامیر عباس (علی عبدالأمیر علاوی)
عبدالامیر علاوی 72 ساله و متولد بغداد است. برخی گروههای سیاسی سن بالای او را دلیل مخالفتشان با وی اعلام کرده بودند. او کارشناسی ارشد از هاروارد دارد و در سالهای 2003 الی 2004 در شورای حاکمیتی عراق وزیر تجارت و مدتی نیز وزیر دفاع بود. او همچنین دارای تابعیت انگلیسی و آمریکایی نیز هست.
وزیر ورزش و جوانان، عدنان درجال مطر جاسم
او متولد بغداد و 61 سال سن و کارشناسی تربیت بدنی دارد و تا کنون در بسیاری از تیمهای فوتبال عراق بازیکن و مربی بوده است.
وزیر کار و امور اجتماعی، عبیر مهدی محسن سعید
او متولد 1962 (58 ساله) از بغداد است. دکترای جامعه شناسی دارد و پیش از این مدیر کل بهزیستی عراق بود.
وزیر حمل و نقل، ناصر حسین بندر حمد
متولد 1954 بغداد (66 ساله)، دارای کارشناسی علوم هوایی است. او پیش از این مشاور دبیرخانه هیأت وزیران در امور هواپیمایی بود.
وزیر صنعت و معدن، منهل عزیز محمود عبدالرحمن
او متولد موصل و 56 ساله است. کارشناسی فیزیک از دانشگاه موصل دارد و در طول 35 سال گذشته در بخشهای مختلف صنعتی سابقه مدیریت دارد.
الکاظمی در نخستین اظهارات خود پس از پایان جلسه پارلمان عراق و رای اعتماد گرفتن کابینه او، گفت: «امروز پارلمان محترم به دولت من رای اعتماد داد. به همراه تیم محترم وزرا به طور جدی برای کسب اعتماد و حمایت ملتمان تلاش خواهم کرد. از همه کسانی که از ما حمایت کردند سپاس گزارم و امیدوارم که گروههای سیاسی همگی برای مقابله با چالشهای دشوار با یکدیگر متحد شوند. خط مشی ما حاکمیت عراق، امنیت، ثبات و شکوفایی آن است».
رئیس جمهور عراق 21 فروردین بعد از ناکامی و انصراف «عدنان الزُرفی»، نخستوزیر مأمور به تشکیل کابینه که از ائتلاف العبادی بود، مصطفی الکاظمی، رئیس استخبارات (سازمان اطلاعات) عراق را برای تشکیل کابینه مکلف کرده بود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
جمعه 19 اردیبهشت 1399 - 8:46:17