به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «سهیل شاهین» مدعی شد ، طالبان در امضای توافقنامه با آمریکا در قطر سازوکار جامعی را پذیرفت، شورای امنیت سازمان ملل و جامعه جهانی نیز آن را تایید کرد و اگر آن توافق عملی شود، ما را به آتشبس و صلح در افغانستان میرساند.
سخنگوی سیاسی طالبان در قطر پیش از این دولت افغانستان را به ایجا مانع در روند صلح متهم کرده ، افزود: باوجود در خطر افتادن هزاران زندانی بر اثر ویروس کرونا ، درخواست آتشبس معقول نیست.
«محمد اشرف غنی»پیشتر در پیامی به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان از گروه طالبان خواسته بود با درخواست دولت برای اعلام آتشبس موافقت کند.
واکنش منفی طالبان به درخواست اشرف غنی برای آتش بس نشان می دهد که این گروه هر گونه تغییر در مواضع فعلی خود را به اجرایی شدن مفاد توافقنامه خود با آمریکا در دوحه پایتخت قطر مشروط کرده است.
در این توافقنامه آمریکا متعهد شده است که پنج هزار زندانی طالبان در افغانستان را آزاد کند که برغم موافقت اولیه اشرف غنی با آزادی 1500 تن از آنان اما وی از این تصمیم خود عقب نشینی کرده است.
با ادامه خشونت ها و درگیری های طالبان در افغانستان پس از امضای توافقنامه دوحه ،اشرف غنی با تغییر در موضع قبلی خود دستور داد تا روند آزادی زندانیان این گروه محدود شود و بر همین اساس تاکنون تنها کمتر از 500 زندانی طالبان آزاد شده اند.
این در حالی است که طالبان خواستار آزادی همه 5 هزار زندانی خود پیش از برگزاری مذاکرات بین الافغانی است اما دولت افغانستان حاضر به پذیرش چنین درخواستی نیست.
دولت افغانستان اعلام کرده که آزادی بیشتر زندانیان طالبان باید در روند گفتگوهای بین الافغانی تصمیم گیری شود و برهمین مبنا حاضر نیست به این خواسته این گروه تمکین کند.
در مقابل هم طالبان با تاکید بر آنکه ازادی همه زندانیان طالبان از جمله تعهدات آمریکا در توافقنامه دوحه است مذاکرات با مقامات کابل برای ازادی زندانیان دو طرف را متوقف کرده است وبر اجرای این توفقنامه به عنوان پیش شرط گفتگوهای بین الافغانی تاکید دارد.
اظهارات سخنگوی طالبان درباره آنکه با اجرایی شدن توافقنامه دوحه ،آتش بس در افغانستان برقرار می شود حاکی از پاسخ منفی این گروه به درخواست اشرف غنی برای آتش بس به خصوص در ماه مبارک رمضان است.
در شرایط کنونی بیش از گذشته مشخص می شود که تا چه میزان نگرانی دولت و ملت افغانستان از امضای توافقنامه آمریکا با طالبان بدون حضور نمایندگان آن کشور در روند تحولات به خصوص مسئله صلح تاثیر اهمیت داشته است.
در حدود یکسال اخیر بارها مقامات مختلف ومردم افغانستان از نادیده گرفتن منافع ملی این کشور در جریان توافقنامه آمریکا و طالبان ابراز نگرانی کرده بودند.به خصوص آنکه احتمال داده می شد آمریکا بدون اجازه و هماهنگی با دولت افغانستان تعهداتی را به نیابت از کابل به این گروه بدهد که در تضاد با منافع ملی این کشور قرار بگیرد که در حال حاضر وعده کاخ سفید درباره ازادی یکجا همه زندانیان طالبان چالشی بزرگ فرا روی منافع و امنیت ملی افغانستان به وجود آورده است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 6 اردیبهشت 1399 - 12:0:19