به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دادستانی کل ترکیه کیفرخواست کامل ۲۰ متهم را منتشر کرد که دو تن از آنها به برنامه ریزی و ۱۸ تن دیگر به اجرای ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی متهم هستند.
دادستانی ترکیه اعلام کرد که این کیفرخواست، احمد عسیری، معاون سابق رئیس سازمان اطلاعات عربستان و سعود القحطانی، مشاور سابق در دفتر سلطنتی سعودی را به "تحریک به قتل عمد" متهم میکند، چراکه این دو فرد برای انجام ترور برنامه ریزی کرده و به تیم ترور دستور اجرای این ماموریت را داده بودند.
دادستانی ترکیه کیفرخواست خود را با صحبت از خاشقجی و مرحله خارج شدن او از کشور و مقالههای نوشته شده توسط او و اینکه چگونه تهدیدهایی علیه او مطرح میشده از جمله اینکه القحطانی تهدید کرده بود "مجازات نزدیک است"، آغاز میکند.
طبق گفته دادستانی، این کیفرخواست شامل مدارک و بازجوییهایی از دو کارمند کنسولگری و کارمند و آشپز منزل سرکنسول به همراه عکسها و فیلمهایی از دوربینهای مداربسته با مجموع ۲۴ مدرک دیگر است.
دادستانی ترکیه میگوید، بررسیهای به عمل آمده از کامپیوتر خاشقجی نشان میدهند که تهدیدهای متعددی علیه او از طریق صفحه کاربریاش در توییتر مطرح شده بود.
دادستانی ترکیه اعلام کرد که در کامپیوتر خاشقجی، پژوهشی پیدا کرده است که در مورد ایجاد ارتش سایبری است و این امر با توجه به اهمیت رسانههای اجتماعی است که مشاوران محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از آن برای ترویج "اصلاحات" در این کشور استفاده میکنند.
دادستانی توجیهات درباره نخستین حضور خاشقجی در کنسولگری عربستان در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸ و نحوه اطمینانبخشی به وی برای تکمیل پروسه دریافت مدارک مورد نیاز و اینکه او چگونه به همراه نامزدش خدیجه جنگیز بازگشته و در دوم اکتبر همان سال وارد کنسولگری شده اما نتوانسته از آنجا خارج شود و مرحله قانونی که پس از ثبت شکایتی مبنی بر خارج نشدن او از کنسولگری آغاز شده را شرح داده است.
این کیفرخواست منتشره شامل تصاویری جدید از خاشقجی به همراه اظهارات کارمندان کنسولگری عربستان است که تحت بازجویی قرار گرفتهاند و برای اولین بار منتشر شده است.
در جزئیات این کیفرخواست تصاویر ویزاهای متهمان از جمله پاسپورتهای دیپلماتیک، شماره تلفنهای استفاده شده در روز ارتکاب جنایت آمده است، این لیست اتهامی همچنین شامل تماسهایی میشود که تیم ترور خاشقجی قبل از جنایت و بعد از آن داشته، همچنین اظهارات کارمندان ترکیهای در آن آمده که از آنها خواسته شده بود به طبقه بالایی کنسولگری عربستان نروند.
برخی اظهارات کارمندان کنسولگری که تحت بازجویی قرار گرفتند نشان میدهند قبل و بعد از جنایت به آنها دستوراتی داده شده بود ازجمله آشپز منزل سرکنسول که یک روز قبل از جنایت از او خواسته شده بود به منزل سرکنسول نرود. در روز جنایت نیز از او خواسته شده بود یک هفته دیگر هم به مرخصی برود. این اظهارات با اظهارات یکی از کارمندان زن منزل سرکنسول همخوانی دارد که گفت از مستخدمین خواسته شده بود به بهانه تعمیرات به خانه نروند اما بعدا کاشف به عمل آمد که هیچ تعمیراتی در کار نبوده است.
سه شنبه 2 اردیبهشت 1399 - 11:30:13