بیماری های چهارگانه ؛ پیامد جنگ عربستان علیه یمن

دو شنبه 1 اردیبهشت 1399 - 12:43:44
بیماری های چهارگانه ؛ پیامد جنگ عربستان علیه یمن

تهران - الکوثر : پس از وبا، مالاریا و تب دنگی، یمنی ها اکنون نگران شیوع کرونا هستند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، یمنی ها روزگار سختی را می گذرانند. اگرچه مردم یمن به زندگی در سختی و مشقت عادت دارند، اما آنچه امروز با آن مواجه هستند، بی سابقه ترین دوران مشقت و سختی است. آنها نه فقط با جنگ بلکه با بیماری های واگیردار خطرناکی نیز مواجه هستند که این بیماری ها رهاورد جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن است.  

وبا یکی از این بیماری ها است. وبا نخستین بار در سال 2016 در یمن گزارش شد و جان 3 هزار یمنی را گرفت. سازمان بین المللی امدادرسانی آکسفام اوایل سال 2020 اعلام کرد از ژانویه 2017 تا دسامبر 2019 میلادی حدود 2 میلیون و 254 هزار کودک یمنی به بیماری وبا مبتلا شده‌ اند. تنها در سال 2019 بیش از 860 هزار مورد مشکوک به وبا در یمن ثبت شد که از این تعداد 1050 مورد مرگ گزارش شد.

اکنون "یوسف الحاضری"، سخنگوی وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن گفت طی 4 ماهی که از سال 2020 می گذرد بیش از 80 هزار یمنی به وبا مبتلا شدند. به گفته "الحاضری"، تنها روز جمعه گذشته (17 آوریل) 500 فرد مشکوک به وبا در یمن ثبت شده است. 

وبا پیامد جنگ عربستان سعودی علیه یمن است. در اثر این جنگ زیرساخت بهداشتی و درمانی یمن از بین رفته و بیش از 10 میلیارد دلار خسارت به این بخش وارد شده است. در عین حال، در اثر این جنگ آب های آلوده در یمن بیشتر شده است. نبود زیر ساخت بهداشتی و درمانی و افزایش میزان دسترسی به آبهای آلوده دو عامل اصلی شیوع گسترده وبا در یمن است. در همین حال، با نزدیک شدن به فصل گرما بر میزان مبتلایان به وبا در یمن نیز افزوده می شود زیرا دسترسی به آب آلوده در تابستان بیشتر از زمان های دیگر است. 

وبا تنها بیماری ای نیست که در اثر جنگ ائتلاف سعودی در یمن شیوع پیدا کرد. تب دنگی که یک بیماری عفونتی است و مالاریا نیز دیگری بیماری هایی است که مردم یمن در اثر جنگ یمن به آن مبتلا شده اند. "طه المتوکل" وزیر بهداشت دولت نجات ملی نوامبر 2019 از ثبت 116 هزار و 552 مورد قطعی ابتلا به بیماری مالاریا و ثبت 500 هزار مورد مشکوک به این بیماری و همچنین 23 هزار مورد ابتلا به بیماری تب دنگی خبر داد. در ژانویه 2020 نیز بیش از 5 هزار یمنی به تب دنگی مبتلا شده و 11 نفر نیز در اثر این بیماری فوت کرده بودند. 

اکنون یمنی ها علاوه بر وبا، مالاریا و تب دنگی، نگران شیوع کرونا نیز هستند. کرونا ویروس کوچکی است که قابلیت شیوع بالایی دارد و به آسانی نیز در اثر تماس شخص مبتلا به دیگران منتقل می شود. کرونا اکنون بزرگترین تهدید برای سلامتی بشر است.

مقابله با کرونا به تدابیر بهداشتی خاص از سوی دولت ها و رعایت بهداشت از سوی مردم بستگی دارد. کرونا وارد یمن نیز شد، اما هنوز شیوع پیدا نکرد. از آنجایی که زیرساخت های بهداشتی یمن از بین رفته، بیش از 3 میلیون نفر از جمعیت این کشور آواره هستند، حدود 22 میلیون نفر نیز به کمک های بشردوستانه نیاز دارند و جمعیت زیادی از یمنی ها با گرسنگی و سوء تغذیه مواجه هستند، امکان شیوع گسترده کرونا در یمن وجود دارد.

با وجود چنین شرایطی، آل سعود با نقض آتش بس ادعایی خود، همچنان به حملات علیه یمن ادامه می دهد.  


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


دو شنبه 1 اردیبهشت 1399 - 10:44:6