انتقاد لبنان از عملکرد نهادهای بین المللی در بحران کرونا

دو شنبه 25 فروردین 1399 - 18:53:14
انتقاد لبنان از عملکرد نهادهای بین المللی در بحران کرونا

تهران - الکوثر : عملکرد نهادهای بین المللی در بحران کرونا با انتقاد "حمد حسن" وزیر بهداشت لبنان مواجه شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، 4 ماه از شیوع ویروس کرونا در چین و سپس شیوع آن در سراسر جهان می گذرد. این ویروس دسامبر 2019 در ووهان چین مشاهد شد و سپس به دیگر کشورهای جهان سرایت پیدا کرد. تاکنون حدود یک میلیون و 900 هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد حدود 115 هزار نفر فوت کرده و 429 هزار نفر نیز بهبود پیدا کردند. به عبارت دیگر، از هر 16 نفری که به ویروس کرونا مبتلا شدند یک نفر فوت شده است.  

اگرچه تلاش های جهانی برای مقابله با این ویروس به خصوص در بخش بهداشت و درمان افزایش چشمگیری پیدا کرد، اما نهادهای بین المللی تاکنون برای مقابله با این بیماری و جلوگیری از شیوع آن کارنامه موفقی نداشته اند. این کارنامه نا موفق در زمینه حمایت از اسراء و آوارگان و همچنین متوقف کردن جنگ های بین کشورها و درگیری های درون کشوری مشهود بود. 

اسرای فلسطینی از مهمترین گروههایی هستند که ممانعت از شیوع کرونا در میان آنها به تلاش نهادهای بین المللی نیاز دارد، اما اثری از این نهادها به خصوص سازمان ملل متحد در این خصوص دیده نمی شود. تاکنون دولت و گروههای فلسطینی بارها از رژیم صهیونیستی خواستند اسرای فلسطینی را به دلیل شیوع کرونا آزاد کند و یا دست کم مراقبت های بهداشتی را در قبال آنها افزایش دهد، اما این رژیم نه تنها اقدامی در این خصوص انجام نمی دهد بلکه حتی زمینه ابتلا اسرای فلسطینی به کرونا را با کم کاری تعمدی فراهم کرده و یک اسیر فلسطینی نیز در اثر ابتلا به کرونا فوت کرد.

آوارگان دیگر گروهی هستند که برای در امان ماندن از ویروس مهلک کرونا به حمایت های بین المللی نیاز دارند. آوارگی سرنوشت اختیاری محسوب نمی شود بلکه آوارگان افرادی هستند که به دلیل شرایط نامناسب داخلی به خصوص جنگ و درگیری مجبور به ترک وطن شدند. بیش از 11 میلیون نفر از جمعیت سوریه در داخل و خارج از این کشور آواره هستند. بیش از 5 میلیون نفر از جمعیت فلسطین نیز آواره هستند.

ویروس کرونا به خصوص برای این آوارگان یک تهدید مهم محسوب می شود. در همین راستا، "حمد حسن"، وزیر بهداشت لبنان با انتقاد از نهادهای بین المللی گفت تاکنون اقدام میدانی از سوی نهادهای بین المللی حامی آوارگان فلسطینی و آوارگان سوری مقیم در لبنان انجام نگرفته است. وضعیت به گونه ای است که به نظر می رسد نهادهای بین المللی، آوارگان را در میانه بحران کرونا فراموش کرده اند. 

علاوه بر این، در حالی که ویروس کرونا در جهان به شدت شیوع پیدا کرده، اما نهادهای بین المللی توان متوقف کردن جنگ های بین کشوری و درون کشوری را نداشته اند. این در حالی است که یکی از مهمترین شرایط موفقیت در مقابله با ویروس کرونا و دست کم کاهش شمار مبتلایان به این ویروس، تمرکز دولت ها بر این بیماری است.

جنگ و درگیری سبب می شود که تمرکز دولت ها برای مقابله با کرونا کاهش پیدا کند و مسایل نظامی و امنیتی به ناچار اولویت بیشتری داشته باشد. اگرچه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار پایان و یا توقف جنگ و درگیری برای مقابله با کرونا شد، اما این درخواست وی جنبه عملیاتی پیدا نکرد. این وضعیت به خصوص در جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن مشاهده می شود.

در حالی که عربستان سعودی از آتش بس در این جنگ استقبال کرد، اما در عمل به آتش بس پایبند نبود. این موضوع نیز نشان می دهد که نهادهای بین المللی به خصوص سازمان ملل متحد توان تحمیل نگرانی های امنیتی خود را بر برخی از کشورها حتی در بحبوحه یک تهدید جهانی نظیر کرونا ندارند.   


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


دو شنبه 25 فروردین 1399 - 16:29:25