به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، موضوع گرسنگی و چگونگی تامین غذا از جمله بحث های محوری در این زمینه است ؛در این راستا رؤسای سازمان جهانی بهداشت، سازمان تجارت جهانی و فائو هشدار دادند اگر مقامات کشورها در مدیریت مناسب بحران ویروس کرونا شکست بخورند، خطر کمبود مواد غذایی سراسر جهان را تهدید خواهد کرد.
«کو دانگو» رییس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ، فائو، «تدروس آدهانوم» دبیر کل سازمان جهانی بهداشت و « روبرتو آزودو» مدیر سازمان تجارت جهانی در بیانیه ای مشترک اعلام کردند: بلاتکلیفی دردسترسی به مواد غذایی می تواند موجی از محدودیت های صادراتی را ایجاد کرده و بازار جهانی را با کمبود مواجه سازد؛ باید تضمین کنیم واکنش مان به بیماری کووید 19 سهوا به کمبود ناخواسته اقلام ضروری و تشدید گرسنگی و سوء تغذیه منتهی نمی شود.
شیوع ویروس کرونا سبب شده تا بسیاری از دولت ها در سراسر جهان با اتخاذ سیاست های مختلف از جمله قرنطینه، ایجاد محدودیت های اجتماعی،تعطیلی مراکز، کارگاه های تولیدی و کارخانجات برای کنترل کرونا تلاش کنند اما این سیاست ها سبب کاهش شدید روند تجارت بین المللی و زنجیره تأمین مواد غذایی شده است. در بسیاری از کشورهای اروپایی و ایالات آمریکا قفسه های فروشگاه ها خالی شده است وخریدهای ناشی از ترس مردم و ذخیره کردن بیشتر مواد غذایی ، شکننده بودن زنجیره تامین مواد غذایی را نشان داده است.
«برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت و نامزد احتمالی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا با انتقاد از سیاست های «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و اعلام اینکه دهها میلیون نفر از مردم این کشور بر اثر بحران کرونا در آستانه فقر و گرسنگی هستند، در توییتر نوشت:در بحران کرونا که شدت آن در حال افزایش است، دهها میلیون آمریکایی در آستانه گرسنه ماندن قرار گرفتهاند. ما نباید اجازه دهیم که این اتفاق رخ دهد.
در بریتانیا نیز موضوع تامین غذا نگرانی ها را افزایش داده است.
«تیم لانگ»، استاد سیاست های غذایی در دانشگاه سیتی در لندن و مشاور پیشین دولت بریتانیا گفته است بریتانیا فقط 53 درصد از مواد غذایی مورد نیازش را تولید می کند، با بسته شدن مرزها و کند شدن بازرسی های مرزی و عبور کامیون ها، دولت بریتانیا در تامین مواد غذایی مورد نیاز کشور، ناکام شده است.
این موضوع در کشورهای پرجمعیتی چون هند و کشورهای آفریقایی خطر گرسنگی و قحطی را بیش از پیش افزایش داده است.
«کالیکس بیلا» نویسنده کامرونی در فیسبوک نوشت : قرنطینه جزئی یا سراسری می تواند تاثیرات وخیمی برای قاره آفریقا داشته باشد. مردم محروم نخستین قربانیان خواهند بود. آنها گرسنگی می کشند یا اندام های آنها که در پی سوء تغذیه ضعیف شده است باعث آسیب پذیر شدن آنان در برابر ویروس کرونا می شود باید راهبردی فوری برای پاسخ بهتر به نیازهای مردم در نظر گرفته شود.
موضوع کاهش رشد اقتصادی، رکود جهانی و تاثیر آن در تامین غذا درسطح جهان دغدغه ای جدی است. اگرچه کشورهای بزرگ و ثروتمند در تلاش هستند با کنترل کرونا برای غلبه بر بحران پس از کرونا برنامه ریزی کنند و در این راستا بخشودگی های مالیاتی و استفاده از خدمات اجتماعی و بهداشتی برای اقشار بیشتری از مردم را در نظر دارند؛ اما پای بندی به سیاست های چند جانبه گرایانه وکمک به کشورهای ضعیف و اسیب دیده از بحران کرونا وظیفه ای جهانی است که باید در برنامه ریزی های کشورهای قدرتمند و ثروتمند در جهان پس از کرونا لحاظ شود.
کارشناسان فائو معتقدند «محدود شدن صادرات» گاهی اوقات به قحطی در کشورهای وارد کننده جهان منجر می شود. یک اقتصاددان ارشد فائو خاطرنشان کرد، پس از بحران مالی سال 2007، برخی از کشورهای تولیدکننده برنج مانند هند و ویتنام محدودیت های صادراتی وضع کردند زیرا آنها از افزایش قیمت نگران بودند اما این تصمیم به نوبه خود به افزایش قیمت ها در سطح جهان منجر شد و به شعله ور شدن آتش شورش های ناشی از گرسنگی در برخی از کشورهای در حال توسعه کمک کرد.
تاکنون 80 کشور برای دریافت کمکهای صندوق بینالمللی پول درخواست دادهاند، تخمین های اقتصادی نگران کننده است، در این راستا کشورهای ثروتمند ودارای اقتصاد قوی در گذر جهان از بحران« کووید 19» نقش تعیین کننده دارند؛ به نظر می رسد در صورتی که این کشورها همکاری و کمک لازم را در سطح بین المللی انجام ندهند و سیاست های خود محورانه و تک روی را مد نظر قرار دهند،چرخه فقر و بیماری در جهان خسارات جبران ناپذیری را به بار خواهد آورد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 14 فروردین 1399 - 17:0:22