معرفی «عدنان الزرفی» و چالش های تشکیل کابینه در عراق

چهار شنبه 28 اسفند 1398 - 13:25:58
 معرفی «عدنان الزرفی» و چالش های تشکیل کابینه در عراق

تهران - الکوثر : عراق از یکم اکتبر شاهد تظاهرات ضد دولتی بود و این اعتراض ها که ریشه معیشتی و اجتماعی داشت، با بازیگردانی بازیگران خارجی و نقش آفرینی جریان های معاند و انحرافی داخلی به خشونت های گسترده کشیده شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، برونداد این خشونت ها نیز استعفای عادل عبدالمهدی از سمت نخست وزیری عراق در 30 نوامبر 2019 بود. از یکم دسامبر 2019 تاکنون عادل عبدالمهدی به عنوان نخست وزیر پیشبرد امور در عراق فعالیت می کند. پس از ناکامی جریان های سیاسی عراقی در تشکیل «کتله اکبر» یا «فراکسیون بزرگ تر پارلمانی»، عملاً برهم صالح، رئیس جمهور، به بازیگر اصلی در فرآیند معرفی نخست وزیر تبدیل شد.

برهم صالح روز یکم فوریه «محمد توفیق علاوی» را برای تشکیل کابینه معرفی کرد، اما علاوی پس از یک ماه اعلام کرد که قادر به تشکیل کابینه نیست و از سمت خود استعفا داد. «عدنان الزرفی»، دومین شخصی است که از سوی برهم صالح در 45 روز اخیر مأمور به تشکیل کابینه شد. با این حال، معرفی «عدنان الزرفی» بازخورد مثبتی در میان برخی از گروههای سیاسی عراقی نداشته است.

برخی از منتقدان بر این باور هستند عدنان الزرفی که پیش از این عضویت حزب الدعوه را داشت و سه دوره نیز استاندار نجف بود، از شخصیت های نزدیک به آمریکا است و اقدام برهم صالح در راستای منافع آمریکا قرار دارد. از این رو، منتقدان و معترضان عراقی معتقد هستند که معرفی «عدنان الزرفی» در راستای مطالبه مردم عراق نیست چرا که مردم به خصوص در تظاهرات حدود 6 ماه اخیر مکرراً اعلام کردند که خواستار معرفی نخست وزیر مستقل هستند. «جواد الطلیباوی»، از رهبران جنبش عصائب اهل الحق حتی عنوان کرد که انتخاب الزرفی، خیانت به خون شهدا و مردم محسوب می ‌شود و به نظر می ‌رسد که توطئه ‌ای در حال رخ دادن است.

علاوه بر این، گروههای کردی نیز در اولین واکنش صریحاً عنوان کردند اینکه چه کسی نخست وزیر باشد، اهمیتی ندارد بلکه آنچه اهمیت دارد، سهم و جایگاه آنها در کابینه جدید عراق است. «ریبین سلام»، عضو حزب دموکرات کردستان عراق، در این خصوص با بیان اینکه «کردها مشکلی با اسامی ندارند»، از الزرفی خواست که «در تشکیل کابینه خود به اقداماتی که موجب شد محمد توفیق علاوی شکست بخورد، توجه کند و حقوق کلیه جناح ‌ها را حفظ کند.» این نگاه بیش از همه نشان می دهد که عدنان الزرفی نیز با چالش مهم سهم خواهی فرقه ای که به نوعی مهمترین عامل در ناکامی محمد توفیق علاوی برای تشکیل کابینه بود، مواجه خواهد بود.

به نظر می رسد که مخالفت ها با عدنان الزرفی به مراتب بیشتر از مخالفت با محمد توفیق علاوی است. گروههایی نظیر الفتح، دولت قانون، حکمت، بدر و عصائب اهل الحق صریحاً و تلویحاً مخالفت خود را به نخست وزیری الزرفی اعلام و حتی مطابق گزارشها نشستی را نیز روز گذشته در مخالفت با نخست وزیری وی برگزار کردند. علت این مخالفت بیش از همه ناشی از اقدام غیرقانونی رئیس جمهور در نادیده گرفتن کتله اکبر و وابستگی الزرفی به آمریکا عنوان شده است. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 28 اسفند 1398 - 13:21:15