امتناع آمریکا از مذاکره با روسیه درباره تمدید پیمان استارت جدید

شنبه 10 اسفند 1398 - 13:13:51
امتناع آمریکا از مذاکره با روسیه درباره تمدید پیمان استارت جدید

تهران - الکوثر : دونالد ترامپ رئیس جمهوری جنجالی آمریکا از ابتدای روی کارآمدنش روند خروج از پیمان های بین المللی از جمله معاهدات تسلیحاتی و امنیتی را کلید زده است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، پس از خروج از پیمان نیروهای هسته ای میان برد (آی ان اف)، اکنون واشنگتن در پی خروج از پیمان استارت جدید با امتناع از تمدید آن است.

در این راستا وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد آمریکا از تشکیل جلسه نمایندگان دو کشور برای بحث درباره جزئیات توافق استارت جدید (پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک) امتناع کرده است.

"ولادیمیر لئونتیف" معاون اداره کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه گفت: «جلسه‌ جداگانه‌ای پیشنهاد کرده بودیم تا نمایندگانمان بتوانند اطمینان حاصل کنند که در مورد جنبه‌های فنی تمدید پیمان استارت جدید تفاهم کلی داریم. با این حال، آمریکایی‌ها به طور رسمی این پیشنهاد را رد کردند.» 

به گفته لئونتیف، با توجه به کمبود وقت و به دلیل امتناع آمریکا از شرکت در گفتگو‌ها، دیگر ناممکن است که به توافق سازنده ای برای جایگزین کردن توافق کنونی دست یافت.

پیمان استارت جدید میان روسیه و آمریکا در زمینه کاهش تسلیحات هسته ای استراتژیک در فوریه ۲۰۲۱ به پایان می رسد. مسکو خواهان تمدید این توافق به مدت پنج سال دیگر است. با این که مقامات روسیه بار‌ها آمادگی خود را برای تمدید پیمان استارت جدید اعلام کرده‌اند، اما دولت آمریکا عملا از زیر بار مذاکرات جدید شانه خالی کرده است. واشنگتن مدعی است که قصد دارد پیمان جدیدی را که شامل روسیه و چین باشد امضا کند.  با این حال چین این پیشنهاد آمریکا را رد کرده است.

به نظر می رسد واشنگتن به دنبال آن است که با طرح کردن شروطی که تحقق آن بسیار دشوار است، مانند کنار گذاشتن تسلیحات فراصوت از جانب روسیه و یا عضویت چین در پیمان جدید ناظر بر کاهش تسلیحات هسته ای استراتژیک، عملا پیمان استارت جدید را تمدید نکند تا بدین ترتیب هیچ محدودیتی در توسعه تسلیحات هسته ای جدید نداشته باشد. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در آوریل 2019 دو شرط مد نظر دولت ترامپ را برای تمدید پیمان استارت طرح کرد که عبارت از پیوستن چین به آن و نیز توقف توسعه تسلیحات فراصوت روسیه بود. 

پکن این درخواست را رد و مسکو نیز بر ادامه گسترش و استقرار تسلیحات فراصوت تاکید کرده است.

اقدامات دولت ترامپ برای گسترش زرادخانه هسته ای آمریکا بر مبنای دکترین هسته ای جدید این کشور موسوم به "بازبینی وضعیت هسته ای "صورت می گیرد. در مقابل، روسیه بارها خواستار شروع مذاکرات به منظور تمدید اعتبار این پیمان بسیار مهم در زمینه کنترل تسلیحات هسته ای است.

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در دسامبر 2019 خواستار تمدید پیمان استارت جدید بدون هیچ پیش شرط و مانع تراشی‌ شد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز آمادگی مسکو را برای تمدید این پیمان در هر زمان مورد تأیید قرار داده‌است.

اعلام آمادگی مسکو برای مذاکرات جدید درباره پیمان های کنترل تسلیحات می تواند بهانه جویی واشنگتن برای فرار از مذاکرات در این زمینه را آشکار کند. 

"ولادیمیر ارماکوف" مدیر اداره کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه معتقد است: آمریکا به صورت هدفمند بهانه‌هایی را برای جلوگیری از تمدید پیمان استارت جدید طرح می‌کند.

پیمان استارت جدید در سال 2010 بین باراک اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا و دمیتری مدودف رئیس جمهور وقت روسیه در پراگ به امضا رسید. بر اساس این پیمان، شمار کلاهک‌ های هسته ای روسیه و آمریکا به 1550 کلاهک و شمار سکوهای حمل و پرتاب آنها نیز به 800 سکو کاهش یافت.

همان طور که اشاره شد، مهلت اجرای پیمان استارت جدید در فوریه 2021 به پایان می رسد و تمدید نشدن که آمریکا مسبب آن است، موجب افزایش بی ثباتی و ناامنی در عرصه بین المللی و سرعت گیری مسابقه تسلیحات هسته ای بین قدرت های هسته ای جهان خواهد شد. هدف واشنگتن این است که همزمان روسیه را وارد مسابقه تسلیحاتی جدید کند و چین را نیز در چرخه ای بی پایان به منظور کسب "هم ترازی هسته ای" با آمریکا قرار دهد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


شنبه 10 اسفند 1398 - 10:18:33