تهران- الکوثر: بی اشتهایی از جمله مواردی است که امکان تجربه آن در زمان ابتلا به بیماری وجود دارد. با این وجود، دریافت مواد مغذی و تامین آب مورد نیاز بدن، به ویژه زمانی که احساس ناخوشی میکنید، اهمیت دارد.
انواع مختلف خوراکیها میتوانند با انواع مختلف بیماری مقابله کنند. به عنوان مثال، فردی مبتلا به گلودرد ممکن است از فواید برخی مواد غذایی بهره ببرد که کمکی به فردی مبتلا به حالت تهوع نمیکنند و بالعکس.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا
گرفتگی بینی، سرفه، و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند. خوراکیهای زیر میتوانند به تسکین گرفتگی و التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک کنند.
چایهای گیاهان دارویی
زمانی که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تجربه میکنید، تامین آب مورد نیاز بدن از اهمیت ویژهای برخوردار است. چایهای گیاهان دارویی میتوانند برخی علائم بیماری را تسکین داده و تنفس بخار آنها میتواند به پاکسازی مخاط در سینوسها کمک کند.
افزودن پودر زردچوبه به یک فنجان آب داغ و نوشیدن آن ممکن است به تسکین گلودرد کمک کند. پژوهشها نشان داده اند که زردچوبه دارای خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده است.
عسل
گلودرد میتواند به واسطه یک عفونت باکتریایی شکل گرفته باشد. عسل از خواص ضد میکروبی برخوردار است و میتواند به پاکسازی این نوع عفونتها کمک کند.
عسل ممکن است در درمان سرفههای کودکان نیز موثر باشد، اگرچه دادن آن به نوزادانی که کمتر از ۱۲ ماه سن دارند، توصیه نمیشود.
طی یک بررسی که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، پژوهشگران تاثیرگذاری عسل را با داروهای بدون نسخه ضد سرفه کودکان، یک دارونما و عدم درمان مقایسه کردند.
مرکبات و توتها
مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از فلاونوئیدها و ویتامین C هستند. این ترکیبات به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند که ممکن است به مبارزه با تب کمک کند.
برخی مطالعات نشان داده اند که یک فلاونوئید به نام کوئرستین که در توتها نیز وجود دارد ممکن است به درمان عفونتهای رینوویروس کمک کند. این ویروس مسئول بیشتر موارد سرماخوردگی است.
آبمیوههای منجمد نیز میتوانند اغلب به تسکین گلودرد کمک کنند.
خوراکیهایی که باید از آنها پرهیز کرد
لبنیات ممکن است تولید مخاط را افزایش دهد، اگرچه شواهد علمی پشتیبان آن محدود هستند. افزایش غلظت مخاط میتواند گرفتگی سینوس را تشدید کند.
کافئین میتواند موجب کم آبی بدن شود که احتقان را تشدید میکند. با این وجود، برخی نوشیدنیهای کافئیندار، مانند چای و قهوه، حاوی آنتی اکسیدانهای تقویت کننده سیستم ایمنی هستند و ممکن است مصرف متوسط آنها مفید باشد.
الکل میتواند موجب کم آبی بدن شده و محرکی برای یک واکنش التهابی باشد که علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را تشدید میکند.
زنجبیل
پژوهشها نشان داده اند که زنجبیل میتواند به کاهش آثار حالت تهوع و استفراغ کمک کند، اگرچه به مطالعات بیشتری برای تایید قطعی نتایج نیاز است.
شما میتوانید چای زنجبیل را با افزودن یک یا دو قاشق چایخوری زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ آماده کنید. اجازه دهید این چای برای پنج دقیقه دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و مصرف میکنید. در صورت تمایل برای شیرین شدن چای میتوانید اندکی عسل به آن اضافه کنید.
غذاهای برات (BRAT)
مواد غذایی برات شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست میشوند. این مواد غذایی رفتاری ملایم با معده دارند.
یک رژیم غذایی سرشار از نشاسته و فیبر کم میتواند به تسریع روند بهبود اسهال کمک کند.
از دیگر غذاهایی که میتوان به یک رژیم غذایی برات اضافه کرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کراکرها
- جو دوسر
- هندوانه
- سیب زمینی پخته
فرد بیمار باید طی چند ساعت نخست به آرامی و جرعه جرعه آب مصرف کند و پس از آن، مایعات دیگر مانند آب سیب یا آب گوشت را به تدریج مصرف کند.
اگر آرامش معده برقرار شده است مصرف غذاهای جامد برات ممکن است بی خطر باشد.
افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید گزینههای فاقد این ماده را انتخاب کنند.
به طور معمول، بازگشت به یک رژیم غذایی عادیتر پس از حدود ۴۸ ساعت بی خطر خواهد بود.
آب نارگیل
ناراحتی معده معمولا زمانی رخ میدهد که دیواره داخلی معده ملتهب شده باشد. ترکیباتی به نام تاننها که در آب نارگیل وجود دارند ممکن است به کاهش این التهاب کمک کنند.
همچنین، آب نارگیل سرشار از مواد معدنی مانند سدیم و پتاسیم است. آنها میتوانند به آبرسانی سریعتر به بدن پس از اسهال یا استفراغ کمک کنند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 6 اسفند 1398 - 11:41:15