چالش ها و اولویت های دولت جدید لبنان

جمعه 4 بهمن 1398 - 9:22:11
چالش ها و اولویت های دولت جدید لبنان

تهران - الکوثر : دولت جدید لبنان در حالی تشکیل شد که با چالش های مهمی مواجه است و این چالش ها سبب تعیین اولویت ها برای دولت جدید لبنان شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، یکی از مهمترین چالش های پیش روی دولت جدید لبنان، کاهش اعتماد مردم به حاکمیت این کشور است. مردم لبنان در ماههای اخیر با برگزاری تظاهرات مداوم و اعتراض به سیاست های دولت به خصوص در بعد اقتصادی نارضایتی خود را نشان دادند. این تظاهرات همچنان در شهرهای مختلف لبنان ادامه دارد.

در واقع، حاکمیت لبنان شاهد کاهش سرمایه اجتماعی خود است. این وضعیت سبب شد "میشل عون"، رئیس جمهوری لبنان روز گذشته (22 ژانویه) در نخستین جلسه دولت جدید اعلام کرد که مهمترین اولویت دولت باید بازگرداندن اعتماد مردم به دولت از طریق اصلاح سیاست های اقتصادی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم باشد.

یکی دیگر از مهمترین چالش های پیش روی دولت جدید لبنان، تداوم ناامنی در مناطق مختلف این کشور است. ناامنی ها حتی در نخستین ساعات معرفی دولت جدید ادامه داشت. روز گذشته نیز مناطق مختلف لبنان شاهد ادامه ناامنی و حتی درگیری میان معترضان و نیروهای امنیتی این کشور بود.

توسعه و پیشرفت یک کشور زمانی محقق می شود که ثبات و امنیت در آن کشور وجود داشته باشد. بر این اساس، دولت جدید لبنان متوقف کردن ناامنی در این کشور را به عنوان یکی از اولویت های خود اعلام کرد.

شرایط بد اقتصادی یکی دیگر از چالش های پیش روی دولت جدید لبنان است. ارزش پول لبنان به شدت کاهش پیدا کرده است. کاهش ارزش پول روند تصاعدی قیمت ها و کاهش قدرت خرید مردم را در پی داشته است. در همین حال، شماری از کارخانه ها تعطیل و کارگران این کارخانه ها نیز بیکار شدند.

مجموع این وضعیت، افزایش فقر، بیکاری و تورم را در لبنان در پی داشته است. دولت جدید لبنان بهبود وضعیت اقتصادی مردم را به عنوان یکی از اولویت های مهم خود در نظر گرفته است. بهبود وضعیت اقتصادی ضمن اینکه سبب بازگشت اعتماد مردم به حاکمیت می شود، می تواند از بروز ناامنی ها در آینده نیز جلوگیری کند و ثبات و امنیت پایداری در لبنان ایجاد کند.

جامعه دو قطبی شده نیز یکی دیگر از چالش های مهمی است که دولت جدید لبنان پیش روی خود دارد. جامعه دو قطبی شده بیش از همه ناشی از رفتارهای گروههای سیاسی لبنان است. برخی از گروههای سیاسی به دلیل منافع سیاسی خود در رای گیری برای نخست وزیر حسان دیاب مشارکت نکرده بودند. این گروهها در دولت جدید لبنان نیز حضور ندارند.

جریان المستقبل به ریاست سعد الحریری، سوسیالیست های ترقی خواه به رهبری ولید جنبلاط و قوات اللبنانی به ریاست سمیر جعجع از مهمترین گروههایی هستند که از حضور در دولت جدید خودداری کرده و عملاً در مسیر قطبی سازی جامعه لبنان گام بر داشته اند. دولت جدید لبنان باید به گونه ای عمل کند که ضمن خنثی سازی این فضای دو قطبی شده، خود را به عنوان دولت ملی لبنان معرفی کند و این یکی از اولویت های مهم محسوب می شود. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


جمعه 4 بهمن 1398 - 9:20:19