عراق در انتظار تاریخ سازی ؛ ثوره العشرین الثانیه

جمعه 4 بهمن 1398 - 7:45:15
عراق در انتظار تاریخ سازی ؛ ثوره العشرین الثانیه

تهران - الکوثر : در آستانه برگزاری تظاهرات ضد آمریکایی، گروههای عراقی از این تظاهرات به عنوان «انقلاب عشرین 2» یاد می کنند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، امروز جمعه ، شهرهای مختلف عراق از جمله بغداد ، پایتخت ، شاهد حضور میلیونی مردم در تظاهرات ضد آمریکایی خواهد بود. 

«قیس الخزعلی» دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق عراق روز چهارشنبه گفت تظاهرات میلیونی مردم عراق بعد از اقامه نماز جمعه در شهرهای مختلف این کشور، "انقلاب عشرین" خواهد بود.  

سوال مهم این است که چرا از تظاهرات روز جمعه به عنوان یک انقلاب و با نام "ثوره العشرین الثانیه" یاد می شود؟

انقلاب عشرین (ثورة العشرین) در ماه مه 1920 رخ داد که انقلاب بزرگ عراق ضد اشغال این کشور توسط نیروهای بریتانیایی بود. این قیام مردمی ابتدا در بغداد آغاز و به سرعت به دیگر نقاط کشور از جمله کربلا گسترش یافت. عراق یک دهه بعد یعنی در سال 1932 از قیمومیت بریتانیا خارج و به استقلال رسید.  

آمریکا از سال 2003 و با سرنگون کردن نظام بعثی وارد عراق شد و با ایجاد 15 پایگاه نظامی در این کشور و نقض حاکمیت عراق با انجام اقدام هایی نظیر کشتن و زخمی کردن شهروندان و نظامیان عراقی و به خصوص ترور ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی در بغداد، عملاً حاکمیت این کشوررا نقض کرده است.

مردم و گروههای سیاسی عراق اکنون با برگزاری تظاهرات میلیونی خواستار خروج نظامیان آمریکایی از عراق و استقلال این کشور از قیمومیت واشنگتن هستند.

تظاهرات جمعه یادآور آغاز قیام مردم عراق علیه اشغالگری بریتانیا و این بار علیه آمریکا است. 

تظاهرات جمعه بیانگر موضع یکپارچه اکثریت مردم با مصوبه پارلمان عراق در اخراج نظامیان آمریکایی است. پارلمان عراق روز 5 ژانویه مصوبه خروج نظامیان آمریکایی از کشورشان را تصویب کرد. "محمد محیی"، سخنگوی گردان‌های حزب‌ الله عراق در این خصوص گفت راهپیمایی میلیونی جمعه، عامل فشار توده‌ های مردم و بیانگر اراده قشر‌های مختلف جامعه عراق است که سبب تقویت مصوبه مجلس نمایندگان عراق برای اخراج نظامیان آمریکایی خواهد شد. 

"سلام الشمری"، نماینده ائتلاف سائرون و "احمد الکنانی"، نماینده ائتلاف پارلمانی الفتح نیز در این خصوص عنوان کردند که تظاهرات جمعه بیانگر موضع یکپارچه ملت عراق در خصوص تصمیم پارلمان و وحدت ملت علیه حضور آمریکا در عراق است. 

تظاهرات جمعه در عراق، آغاز بازیابی جایگاه دولت و ملت عراق است. از زمانی که آمریکا وارد عراق شد و این کشور را اشغال کرد، دولت عراق روند ضعف را طی کرد و بر مشکلات این کشور به خصوص مشکلات اقتصادی و اجتماعی آن افزوده شد. 

ملت عراق نیز با وجود حضور پررنگ در 4 انتخابات پارلمانی، اما، عملاً به دلیل مداخله آمریکا در امور داخلی عراق، نقشی در تعیین راهبردهای کلان این کشور نداشتند. تظاهرات جمعه روز بازیابی حاکمیت عراق خواهد بود چرا که عزم و اراده مردم و گروههای سیاسی این کشور را برای پایان دادن به اشغالگری آمریکا نشان می دهد.

همان گونه که انقلاب عشرین (ثورة العشرین) در ماه مه 1920 به آغاز عراق معاصر منجر شد، تظاهرات امروز جمعه نیز می تواند آغاز عراق جدید باشد، عراقی که نظامیان آمریکایی مجبور هستند از آن خارج شوند. به همین دلیل است که تظاهرات جمعه "ثورة العشرین الثانیه" نامیده شد و این ثمره اقدام اشتباه دولت دونالد ترامپ در ترور سرداران مقاومت (سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی و 8 رزمنده دیگر) است. 

سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان پس از ترور سرداران مقاومت گفته بود این ترور سرآغاز عصر جدید در غرب آسیا است.

تظاهرات روز جمعه عراقی ها می تواند نقطه آغاز این عصر جدید باشد.  


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


جمعه 4 بهمن 1398 - 7:43:46