به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، در این راستا کنفرانس صلح برلین با هدف بررسی بحران لیبی و تلاش برای یافتن راه حل سیاسی برای حل این بحران برگزار شد، اما هیچ کدام از طرفین درگیری در لیبی از این کنفرانس استقبال نکردند و در آن حضور نداشتند.
"آنگلا مرکل" صدر اعظم آلمان گفت: روند جدیدی را آغاز کردیم تا جرقه امیدی برای مردم لیبی باشد. هدف ما حمایت از طرح سازمان ملل متحد است. ما متفق القول هستیم که نیاز به راه حل سیاسی در لیبی داریم و هیچ مجالی برای راهکار نظامی وجود ندارد، زیرا راه حل نظامی درد و رنج مردم لیبی را بیشتر میکند.
شرکت کنندگان در این کنفرانس بر ضرورت احترام به ممنوعیت واردات سلاح به لیبی و بهبود نظارت بر این امر در آینده تاکید کردند. این در حالی است که درگیری ها در لیبی ادامه دارد. خلیفه حفتر که کنترل شرق لیبی را در دست دارد مدتهاست درصدد اشغال طرابلس و تشکیل دولت مرکزی در این کشور است،
در این راستا حملات خود را به طرابلس و دیگر شهرهای کلیدی لیبی شدت بخشیده است. این شرایط سبب افزایش مداخلات خارجی در لیبی شده است به طوری که امارات و عربستان به طور رسمی از خلیفه حفتر حمایت می کنند و اقدامات کنونی نیز با چراغ سبز و حمایت های مالی و تسلیحاتی این کشورها صورت گرفته است. برخی منابع از اعزام بیش از 700 نیروی نظامی توسط امارات همچنین بمباران برخی مناطق لیبی توسط جنگنده های امارات خبر داده اند.
این شرایط سبب شد تا دولت وفاق ملی نیز از آنکارا برای حفظ موقعیت خود کمک بگیرد. در این راستا بستن قرارداد نظامی و امنیتی همچنین موافقت ترکیه با اعزام نیروی نظامی به لیبی عملی شد. این شرایط با اعتراض جهانی و کشورهای همجوار روبه رو شده است.
تشدید بحران لیبی خطر افزایش فعالیت گروه های تروریستی و پراکنده شدن آنها در منطقه، قطع صادرات نفت و گاز و تاثیر آن بر بازار انرژی را سبب می شود همچنین فعالیت بیشتر باندهای قاچاق انسان و افزایش مهاجرت های غیرقانونی به اروپا و دیگر مناطق را تشدید می کند.
این شرایط سبب شده تا تلاش های جهانی و بین المللی برای توقف درگیری ها و حل بحران از طریق گفت و گوی سیاسی شدت بگیرد. در این زمینه هفته گذشته قرار بود توافق آتش بس موقت میان دولت وفاق ملی و خلیفه حفتر رئیس گروه موسوم به ارتش ملی این کشور امضا شود ولی به رغم انتظارات جهانی، حفتر از امضای قرارداد آتش بس موقت خودداری کرد.
اکنون نیز در حالی کنفرانس برلین برگزار شد که فائز السراج و خلیفه حفتر در این نشست حضور نداشتند و حملات نیروهای حفتر به طرابلس دیروز نیز ادامه داشت.
"آنتونیو گوترش" دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه وضعیت موجود در لیبی خطر افزایش تنشهای منطقهای را به همراه دارد، از طرفهایی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در درگیریهای لیبی شرکت دارند، خواست تمام تلاش خود را برای حمایت از توقف عملی درگیریها انجام دهند.
اکنون همه شرکت کنندگان در کنفرانس برلین تاکید کرده اند که از هیچ کدام از طرفهای درگیر در لیبی حمایت نمی کنند، آنان بر یافتن راه حل های دیپلماتیک تاکید کرده اند اما به نظر نمی رسد چنین نشست هایی بتواند گره کور بحران لیبی را حل کند.
موقعیت ژئوپلیتیک لیبی ، مداخلات خارجی و سهم خواهی های پشت پرده همچنین منافع گروه ها و کشورهای همجوار، مانع بزرگی بر سر راه دستیابی به صلح در لیبی است؛ از این رو جنگ بر سر قدرت در این کشور ادامه دارد. مگر آنکه گروه های سیاسی و نظامی لیبیایی با در نظر گرفتن منافع ملی و مصلحت این کشور، لیبی را بر قدرت ترجیح داده و خود راهکاری برای پایان دادن به این بحران بیابند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 1 بهمن 1398 - 10:24:16