به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، "حاج ایلقار ابراهیم اوغلو" رهبر "جمعیت دینی جمعه" جمهوری آذربایجان در مصاحبه با شبکه "دیرلر صحیفه" با انتقاد از سخنان ادعایی اخیر"الهام علی اف" رییس جمهوری آذربایجان مبنی بر این که دولت باکو با اروپای مخالف آزادی فعالیت های دین مبین اسلام همگرایی نخواهد کرد، گفت: اظهارات وی با جلوگیری از حضور دانشجویان محجبه در دانشگاه دولتی سومقاییت در تضاد است و باید اصل ممنوعیت حجاب بانوان لغو شود.
پیش ازاین نیز، اعتراض های کارشناسان امور دینی و مردم مسلمان جمهوری آذربایجان به کشف حجاب بانوان ، طی سال های 2011 تا 2015 میلادی بسیار جدی بود.
وزارت آموزش و تحصیل جمهوری آذربایجان در ماه دسامبر سال 2009 میلادی به بهانه اجرای قانون پوشش یکسان دانش آموزان دوره متوسطه ، طی بخشنامهای مغایر با قانون اساسی جمهوری آذربایجان به ممنوعیت حجاب درمدارس متوسطه اقدام کرد.
براساس قانون اساسی جمهوری آذربایجان ، پوشش آقایان و بانوان آزاد است و هرفردی می تواند بنابه صلاحدید و عرف جامعه ، از هر نوع پوششی استفاده کند.
ادامه ممنوعیت حجاب درمدارس و مراکز آموزشی جمهوری آذربایجان طی نزدیک به یک دهه گذشته ، درحالی است که مسوولان دولت باکو همواره بر تحمل پذیری و تساهل و تسامح دینی در کشور تاکید کرده اند.
در ادامه این روند ، شخص الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان در سخنرانی های متعدد خود ، بارها ممنوعیت حجاب درمدارس ، مراکز اموزشی و دانشگاه های جمهوری آذربایجان را تکذیب کرده است.
با وجود این، درعمل طی سال های گذشته ، ممنوعیت حجاب بانوان درمراکز آموزشی کشور اجرا می شده است.
درهمین ارتباط ، خانم "لیلا یونس" مدافع حقوق بشر و رئیس موسسه صلح و دموکراسی و کارشناس برجسته امور سیاسی و اجتماعی جمهوری آذربایجان گفته است:"من این اقدام را خودسرانه می نامم ، درقوانین جمهوری آذربایجان چنین قانونی وجود ندارد که در دانشگاه و مراکز عالی فلان یونیفرم مصوّب باشد".
"مائیس گلعلی اف" رئیس حزب سبزهای جمهوری آذربایجان و کارشناس آذری هم گفت :"دانشگاه دولتی نفت یکی ازمراکز تحصیلی جمهوری آذربایجان است و عدم اجازه ورود دانشجویان محجبه به این دانشگاه، غیرقانونی است و اینگونه رفتارها و برخوردها که علیه قانون اساسی صورت می گیرد، باید هرچه سریعتر متوقف شود".
اجرای سیاست کشف حجاب بانوان و اصرار بر بی حجابی دختران درمدارس و سایر مراکز آموزشی با اصرار مقام های دولت باکو موجب شده است که دربسیاری ازمناطق و مخصوصا درمناطق جنوبی جمهوری آذربایجان دختران کم سن و سال به منظور حفظ حجاب، ازتحصیل کناره گیری کرده و به طور غیررسمی به تشکیل خانواده اقدام نمایند.
درواقع ، جدا ازاهداف سیاسی اجرای کشف حجاب بانوان، شکی نیست که این اقدام به افزایش تعداد بی سوادان زن درجمهوری آذربایجان منجر شده است.
در این شرایط ، انتقاد رهبر جمعیت دینی جمعه از الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان را باید تداوم اعتراض های مردم و سیاستمداران آذری به سیاست غیراصولی و مغایر با قانون اساسی جمهوری آذربایجان قلمداد کرد.
در عین حال، به نظر می رسد رئیس جمهوری آذربایجان که با انتقادهای جدی احزاب مخالف در داخل و انتقادهای شورای اروپا درسطح بین المللی مواجه است، در آستانه انتخابات زودهنگام مجلس ملی، تلاش می کند با تکذیب برخی رویدادهای تلخ گذشته، حمایت پایگاه های مردمی در داخل کشور را جلب کند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 21 آذر 1398 - 18:11:27