به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از شبکه المیادین، ائتلاف الفتح تاکید کرد ائتلاف الفتح خاطر نشان کرد ما همچنان به تلاش برای ایجاد تغییرات لازم در راستای منافع کشور و حفظ وطن در برابر توطئههای دشمنان ادامه میدهیم.
ائتلاف الفتح افزود ما پارلمان را به تسریع در تدوین قانون انتخابات و قانون کمیساریای عالی انتخابات و تمام قوانین اصلاحی ترغیب میکنیم.
سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز در واکنش به بیانات دیروز مرجعیت از پارلمان عراق خواست که با برگزاری نشستی فوقالعاده اجرای اقداماتی که مرجعیت عالی بدان فراخواند را آغاز کند. سید عمار حکیم با اعلام تأسف و تأثر شدید از حوادث خونبار در تظاهرات روزهای گذشته که دهها شهید و مجروح از تظاهراتکنندگان و نیروهای امنیتی در پی داشت، اظهار داشت: از پارلمان عراق میخواهیم که با برگزاری نشستی فوقالعاده اجرای اقداماتی را که مرجعیت عالی بدان فراخواند آغاز کند و جلسات خود را تا زمان تصویب قانون منصفانه انتخاباتی براساس رأیدهی به افراد و تصویب قانون کمیساریای عالی مستقل انتخابات با مشورت سازمان ملل متوقف نکند.
وی همچنین ادامه داد: از دستگاههای قضایی نیز میخواهیم که تحقیقاتی عادلانه و فوری درباره حوادث استانهای ذیقار و نجف اشرف آغاز کند.
حکیم همچنین خطاب به تظاهراتکنندگان گفت: از تظاهراتکنندگان نیز میخواهیم که مسالمتآمیز بودن تظاهرات خود را حفظ کنند و نفوذیان را که در پی شرارت در عراق و کشاندن کشور به سمت آشوب و درگیری داخلی هستند از خود جدا کنند.
آیت الله سیستانی روز جمعه با صدور بیانیهای از تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز خواست تا صفوف خود را از آشوب طلبان جدا و مشخص کرده و خرابکاران را از میان خود طرد کنند.
در این بیانیه که توسط نماینده ایشان ، سید احمد الصافی در خطبههای دوم نماز جمعه نجف اشرف قرائت شد بر محورهای زیر تاکید شد.
بر اساس گزارش رسانههای عراق، آیتالله سیستانی در این بیانیه با اشاره به حوادث اخیر در دو استان نجف و ذی قار از تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز خواست تا صفوف خود را از خرابکاران جدا و آنها را طرد کنند.
وی همچنین بر مجاز نبودن حمله به تظاهرات کنندگان مسالمتجو تاکید کرد.
مرجعیت عالی دینی عراق همچنین از پارلمان خواست تا در گزینههایش درخصوص دولت نشات گرفته از آن بازنگری کند.
آیت الله سیستانی درباره تلاش برای بازگرداندن کشور به حکومت دیکتاتوری هشدار داد و گفت: دشمنان برای اهداف خباثت آمیز خود در تخریب و سوق دادن کشور به سمت درگیری داخلی نقشه میکشند.
وی افزود: وقتکشی هزینه گزافی برای کشور به همراه خواهد داشت و پارلمان باید از خون عراقی حفاظت کند. کار ما نصیحت و راهنمایی است و انتخاب بهترین گزینه در اختیار مردم است.
مرجعیت عالی دینی عراق همچنین از پارلمان خواست تا مجموعهای از قوانین انتخاباتی را برای برگزاری انتخاباتی آزاد تصویب کند.
متن کامل بیانیه مرجعیت به شرح زیر است:
مرجعیت عالی دینی با تاسف و اندوه عمیق برخوردهای اخیر در چند شهر و بویژه ناصریه و نجف اشرف و مجروح و ریخته شدن خونهای گرانبهای زیاد و آتش زدن و تخریب بسیاری از داراییها را دنبال میکند.
مرجعیت دینی با رحمت به شهدای گرامی و تسلیت به بستگان آنها و صبر و بردباری برای آنها و شفای عاجل برای زخمیها بار دیگر بر حرام بودن حمله به تظاهرات کنندگان مسالمت جو و جلوگیری از اعمال حق آنها در درخواست برای اصلاحات تاکید میکند. همچنین مرجعیت دینی بر مراعات حرمت اموال عمومی و خصوصی و ضرورت اینکه در معرض حملات افراد نفوذی و اعتصاب آنها قرار نگیرد، تاکید میکند و بر تظاهرات کنندگان مسالمت جو لازم است که صفوف خود را از افراد غیرمسالمت جو جدا کرده و در طرد کردن خرابکاران –هرکه می خواهند باشند- همکاری کنند و به آنها اجازه سوء استفاده از تظاهرات مسالمت آمیز برای ضرر زدن به داراییهای شهروندان و حمله به مالکان آنها را ندهند.
با توجه به شرایط دشوار کشور و ناتوانی آشکار در برخورد طرفهای ذیربط با تحولات دو ماه اخیر برای حفظ حقوق و جلوگیری از خونریزی، از مجلس نمایندگان که دولت کنونی از آن نشات گرفته است، دعوت میشود که در گزینههای خود در این زمینه بازنگری کند و براساس منافع عراق رفتار کرده و از خون فرزندان عراق محافظت کرده و جلوی سوق یافتن آن به چرخه خشونت و هرج و مرج و خرابی را بگیرد. همچنین از مجلس دعوت میشود که در تصویب مجموعهای از قوانین انتخاباتی مورد رضایت مردم به عنوان مقدمهای برای برگزاری یک انتخابات آزاد و سالم که نتایج آن به درستی بیانگر اراده ملت عراق باشد، شتاب به خرج دهد زیرا وقتکشی و تعلل در حرکت در این مسیر که دریچه مناسب برای گذر از بحران کنونی به شیوهای مسالمت آمیز و متمدنانه زیر سقف قانون اساسی است، هزینه گزافی برای کشور به همراه خواهد داشت و پشیمانی همگان را به همراه خواهد داشت.
دشمنان و اهرمهای آنها برای دستیابی به اهداف خبث خود در رواج هرج و مرج و تخریب و سوق دادن (کشور) به سمت نبرد داخلی و سپس بازگرداندن کشور به دوره دیکتاتوری نقشه میکشد لذا باید همگان برای گرفتن فرصت از دست آنها در این زمینه همکاری کنند.
مرجعیت دینی پشتوانه ملت بزرگوار عراق خواهد بود و کارش ارایه نصیحت و راهنمایی درباره آنچه آن را به نفع ملت عراق میداند، است و این مردم هستند که باید چیزی را که برای حاضر و آینده خودشان - بدون قیمویت کسی بر آنها – مناسب میدانند، انتخاب کنند.
شنبه 9 آذر 1398 - 8:42:15