نیویورک تایمز: حمله به آرامکو، خیلی ها را مجبور به بازنگری در محاسباتشان کرد

چهار شنبه 17 مهر 1398 - 13:33:53
نیویورک تایمز: حمله به آرامکو، خیلی ها را مجبور به بازنگری در محاسباتشان کرد

تهران- الکوثر: ستون‌نویس روزنامه «نیویورک‌ تایمز» در یادداشتی در مورد تحولات منطقه نوشته است، حمله اخیر به تأسیسات «آرامکو» موجب شده است سعودی‌ها، اسرائیلی‌ها و اماراتی‌ها در محاسبات خود تجدید نظر کنند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «توماس فریدمن» در ابتدا با اشاره به تصمیم اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان کرد در شمال سوریه، نوشته است حضور نیروهای آمریکایی در این منطقه نه صرفا به عنوان محافظی برای کردها، بلکه به عنوان سپری برای جلوگیری از اتصال مسیر زمینی از ایران تا لبنان محسوب می‌شد، اما با عقب‌نشینی این نیروها امکان حضور ایران در نزدیکی مرزهای اسرائیل افزایش یافته، که «ماجرای بزرگ خاورمیانه امروز، همین است.

فریدمن که به داشتن رویکردهای ضدایرانی و روابط نزدیک با ریاض معروف است، مانند بسیاری از رسانه‌ها و مقام‌های غربی حملات به آرامکو را به ایران نسبت داده و در مورد نحوه انجام این حمله، نوشته است: پهپادها و موشک‌های کروز با چنان ارتفاع پایین و چنان میزانی از رادارگریزی حرکت کرده‌اند که رادارهای سعودی و آمریکایی، نه شروع پرواز آن‌ها و نه مسیر آن‌ها را به موقع تشخیص نداده‌اند.

وی می‌افزاید: بعضی از استراتژیست‌های اسرائیلی عنوان می‌کنند که این حمله غافلگیرانه معادل "پرل هاربر"* خاورمیانه است. اغراق می‌کنند؟ شاید نه.

تحلیلگر نیویورک‌تایمز سپس نوشته است: هرکس که در ایران ایده این حمله هوایی جسورانه را داده، احتمالا حالا تشویقی خوبی گرفته. نتیجه این حمله بهتر از این نمی‌شد، چراکه حالا صدایی که از همه پایتخت‌های عربی و همچنین اسرائیل می‌شنویم، همان صدایی است که وقتی هنگام رانندگی از مسیر تعیین‌شده منحرف می‌شوید از کمک‌راننده خودکار خودرو می‌شنوید: "محاسبه مجدد، محاسبه مجدد، محاسبه مجدد"!

در ادامه یادداشت نیویورک‌تایمز، فریدمن درباره آثار منطقه‌ای عملیات آرامکو نوشته است: روز کاری بدی برای ایران نبوده است، آن هم در حالی که حتی هدف اسرائیل نبوده است. حالا به عرب‌ها نگاهی بیندازیم. سعودی‌ها و امارات عربی متحده از این حمله ایران دو شوک دریافت کردند. این حمله، همزمان دقت [حملات] ایران و کنار کشیدن دونالد ترامپ [رئیس‌جمهور آمریکا] را آشکار کرد.

تماس سعودی‌ها با واشنگتن احتمالا برایشان مثل یک دوش آب سرد بوده، چراکه وقتی از ایالات متحده خواسته‌اند در مورد پاسخ راهبردی آمریکا [به ایران] بحث کنند، تازه دریافته‌اند که رئیس‌جمهور ما سرگرم پیدا کردن شماره تماس «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران است، به این امید که شاید بتواند با او هم به همان توافقی برسد که با «کیم جونگ اون» دیکتاتور کره شمالی رسید: یک عکس یادگاری با من بگیر، بعد می‌توانیم با هم کار کنیم!

ترجمه عربی پیام ترامپ به اعراب خلیج [فارس] می‌شود: یادم رفته بود به شما بگویم. من فقط دنبال فروش تسلیحاتمان هستم - نه اینکه از این تسلیحات برای دفاع از شما استفاده کنم. اما اگر به واشنگتن سفر کردید، فراموش نکنید که در هتل من اقامت کنید! نیروهای هتل آماده خدمت‌رسانی‌اند!

سعودی‌ها و اماراتی‌ها پیام را گرفتند. آن‌ها هم [مثل ترامپ] مشغول پیدا کردن شماره تماس رهبران ایران و همچنین امیر ایران‌دوست قطر هستند. وقتش است که اوضاع روابط با همسایگان روبه‌راه شود.

این، در ائتلاف ضدایرانی ضمنی ایالات متحده-اعراب سنی-اسرائیل هم ترک ایجاد کرده و باعث شده است تا اسرائیل خود را در تقابل با ایران - و نیروهای نیابتی‌اش در لبنان، سوریه و عراق - تنهاتر از هر زمان دیگری بیابد.

حتی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل هم همزمان دو بار جرعه‌ای از واقعیت ترامپ را تجربه کرده است. بعد از عملکرد ضعیف نتانیاهو در انتخابات اخیر اسرائیل، بی‌بی [نتانیاهو] فهمید که ترامپ چقدر از بازنده‌ها بدش می‌آید. وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا بعد از انتخابات با بی‌بی صحبت کرده، او با لحنی سرد گفت که با نتانیاهو صحبت نکرده، چون «رابطه ما با اسرائیل است».

ترجمه عبری حرف‌های ترامپ می‌شود: بی‌بی؟ کی هست؟ یک زمانی یک یارویی را می‌شناختم که در دکه‌ای در خیابان 55 "لیکسینگتون" زندگی می‌کرد. اسمش بی‌بی بود!

بعد هم، پس از حملات ایرانی‌ها به عربستان، ترامپ اعلام کرد که وقتی بحث جنگ با ایران مطرح باشد «ما قطعا می‌خواهیم از آن اجتناب کنیم.» باز هم، ترجمه عبری آن می‌شود: «آمریکا از ادامه تحریم نفتی ایران خرسند است، اما قرار نیست با اسرائیل و اعراب سنی برای تغییر نظام یا حمله نظامی برای تخریب توانمندی‌های ایران، همراه شود.»

برداشت بی‌بی از چارچوب فکری ترامپ به کلی غلط بود. تفکر ترامپ این است که «ما غرق در نفت و گازیم. خود را درگیر جنگ دیگران در خاورمیانه نمی‌کنیم.» ایرانی‌ها در واشنگتن حتی سفارتخانه هم ندارند. اما ترامپ را خوب شناخته‌اند.

عرب‌های خلیج [فارس] بالأخره راهی برای کنار آمدن با ایرانی‌ها پیدا می‌کنند. اما اسرائیل نمی‌تواند. اسرائیل واقعا مشکلی به نام ایران دارد. حواستان باشد.

فریدمن در ادامه به جنگ 33 روزه میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان اشاره کرده و نوشته است که اگر توانمندی‌های ایران در زمینه طراحی و ساخت موشک‌های نقطه‌زن به حزب‌الله هم منتقل شده باشد، حزب‌الله با در اختیار داشتن تنها 150 موشک دقیق می‌تواند تمام زیرساخت‌های اقتصادی و نظامی اسرائیل از جمله بنادر، فرودگاه‌ها، نیروگاه‌ها، رآکتورهای اتمی و شرکت‌های فناوری این رژیم را هدف قرار داده و «اسرائیل را فلج کند».


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

اخبار ویژه اربعین را اینجا دنبال کنید


چهار شنبه 17 مهر 1398 - 13:33:44