استاد الازهر پاسخ می دهد:
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «شیخ عبدالسلام محمد» استاد دانشگاه الازهر مصر در برنامه چالشی «الوجه الآخر» شبکه جهانی الکوثر گفت: دوره جوانی یکی از مهم ترین مراحل تحول در زندگی انسان است. در این دوره است که انسان احساس استقلال و خودباوری پیدا می کند. دوره جوانی همچنین با قدرت جسمی همراه است. جوانان ذاتا استعداد زیادی دارند برای آن که تحت تاثیر آنچه می بینند و می شنوند قرار گیرند و نیروی جوانی به آنها امکان می دهد علیه سنت ها و عرف حاکم بر جامعه شورش کنند.
این استاد برجسته الازهر مصر افزود: تهاجم فرهنگی غرب علیه جهان اسلام به ویژه علیه نسل جوان، فراتر از چیزی است که بتوان آن را توصیف کرد. غرب از ابزارهای متعددی به این منظور استفاده می کند مثلا گاهی دین را زیر سئوال می برد و گاهی شبهه هایی در ذهن جوانان درباره قرآن و اسلام و پیامبر(ص) ایجاد می کند. این تهاجم ممکن است با انگیزه سیاسی و یا اقتصادی صورت گیرد.
دکتر عبدالسلام اوضاع کلی جوانان مسلمان را خوب توصیف کرد و گفت: من به عنوان فردی که عمر خود را در مسجد و در کنار جوانان گذرانده است می گویم اوضاع کلی جوانان مسلمان بحمدالله خوب است. به عنوان مثال من امروز هنگام نماز خواندن در مصلای قدس (شهر قم) مشاهده کردم اکثر جمعیت کثیری که در نماز جماعت شرکت کرده بودند از جوانان بودند. شبیه به چنین وضعی در مصر هم دیده می شود و جوانان در ماه رمضان به تعداد زیاد در نماز جماعت حضور پیدا می کنند. بنابراین به لطف خدا شرایط کلی جوانان مسلمان خوب است هرچند بخشی از جوانان مسلمان دچار سستی و کاهلی شده اند. فراوان بودن مشکلات و فتنه ها و دشواری ها، انسان را به چنین وضعی دچار می کند به طوری که گاهی مبلغان دینی هم چنین شرایطی پیدا می کنند و با مراجعه به قرآن و زندگی انبیاء دوباره به شرایط مطلوب باز می گردند.
شیخ عبدالسلام افزود: بخشی از جوانان مسلمان در انجام دادن شعائر دینی سستی و کاهلی می کنند ولی ارتباط خود را با دین حفظ کرده اند. این بخش از جوانان عمدتا کسانی هستند که زیر فشار زندگی و فشار روحی، گوشه گیر می شوند و کلا خود را از زندگی اجتماعی کنار می کشند. بخش دیگری از جوانان مسلمان هم هستند که کلا ارتباطی با مسجد و دین ندارند و تحت تاثیر تهاجم فرهنگی غرب قرار می گیرند. این تهاجم فرهنگی عمدتا با تمرکز بر نقاط ضعف و خلأهایی که در میراث اسلامی ما وجود دارد صورت می گیرد و جوانان وقتی پاسخ درستی از سوی عالمان دینی به این شبهه ها دریافت نمی کنند، به انحراف کشیده می شوند. ما وقتی با چنین پرسش هایی مواجه می شویم باید به جوانانی که سئوال می کنند و به عقل و خرد آنها احترام بگذاریم و به آنها پاسخ صریح بدهیم نه این که آنها را تحقیر کنیم چرا که در این صورت نمی توانیم از طوفانی که برپا شده است نجات پیدا کنیم.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 19 مرداد 1398 - 11:53:46