به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، یک منبع نظامی در گفتوگو با وبگاه «النشره» لبنان به خلاصه وضعیت نظامی لبنان در سال گذشته (2018) و نیز چگونگی روابط با سوریه پرداخت.
2018؛ سالی موفق در حوزه امنیتی
این منبع نظامی، سال 2018 را سالی موفق در حوزه امنیتی خواند و گفت در این سال، تروریستها که از سال 2014 ارتفاعات عرسال [در شرق لبنان] را به پایگاهی برای خود تبدیل کرده بودند، به صورت کامل پاکسازی شد؛ تروریستهای مذکور که از اوضاع سیاسی و بحران سوریه سوءاستفاده کرده بودند، با ثبات وضعیت سیاسی و تصمیمگیری مناسب ارتش لبنان به کنار رانده شدند.
منبع مذکور افزود، در سال 2017 ارتش و اطلاعاتش 3743 تروریست را بازداشت کردند و عملیات پاکسازی لبنان از تروریستها تا 2018 ادامه پیدا کرد و 490 تروریست دیگر بازداشت شدند. امروز میتوان گفت اطلاعات ارتش دیگر از عملیاتهای پیشگیرانه خلاص شده است.
هماهنگی لبنانی-سوری
وی تصریح کرد 99 درصد تروریستها در آن زمان از طریق خاک سوریه وارد لبنان شدند اما وضعیت امروز و پس از آنکه بخش زیادی از خاک سوریه بویژه مرزهای لبنانی-سوری تحت کنترل دولت قرار گرفته، تغییر کرده است. هماهنگی لبنانی-سوری همچنان پابرجاست و حتی در اوج حوادث با از طریق دفتر هماهنگی دائم میان دو ارتش لبنان و سوریه قطع نشده است. این دفتر در درگیریهای عرسال هم نقشی فعال داشت و از خلال آن امور امنیتی و نظامی میان دو طرف پیگیری میشد.
وضعیت جنوب، باثبات است
این منبع عالیرتبه نظامی وضعیت امنیتی در جنوب (مرز با فلسطین اشغالی) را بسیار باثبات و عالی خواند و افزود هماهنگی با «یونیفل» (نیروهای حافظ صلح سازمان ملل) در بهترین حالت خود است همانگونه که رابطه خوبی میان ارتش، اهالی منطقه و یونیفل در جریان است.
وی ادامه داد بر اساس قطعنامه 1949 درباره توافق آتشبس میان دو طرف (لبنانی و اسرائیلی) که مرزهای طرفین را مشخص میکند و به خط سبز معروف است باید گفت که تلآویو در سال 2000 به سمت آن عقبنشینی نکرد بلکه تا جایی که به خط آبی معروف است ، عقبنشینی کرد؛ هنوز 13 نقطه مرزی میان دو خط آبی و سبز هست که لبنان به آن اعتراض دارد.
منبع نظامی یاد شده ضمن تأکید بر اینکه ارتش لبنان به تصمیمات و قوانین لبنان درباره منع عادیسازی روابط با دشمن اسرائیلی متعهد است، افزود هماهنگی با مقاومت در جنوب ادامه دارد و این موضوعی طبیعی است. هیچ کسی نمیتواند با قطعیت بگوید تونلهایی که دشمن اسرائیلی ادعا می کند آنها را پیدا کرده، تازه حفر شده و ممکن است مربوط به دوره گروههای فلسطینی باشد. طرف اسرائیلی این پرونده را بسته و وظیفه طرف لبنانی نیست که به او تضمینهایی در این خصوص بدهد.
وی به دهها تجاوز زمینی، دریایی و هوایی رژیم صهیونیستی به لبنان نیز اشاره و به صراحت گفت لبنان در رابطه با نقض حریم هواییاش توسط این رژیم نمی تواند کاری انجام دهد اما در مقابل تجاوزات زمینی و دریایی آن کاملا میایستد.
سیزدهم آذرماه ۱۳۹۷ ارتش صهیونیستی با ادعای اینکه جنبش مقاومت حزبالله از مناطق جنوبی لبنان، تونلهایی را زیر مناطق شمالی فلسطین اشغالی حفر کرده، از آغاز عملیات موسوم به «سپر شمالی» خبر داد و پس از چند هفته با ادعای کشف شش تونل، به آن پایان داد.منبع فارس
پنج شنبه 27 دی 1397 - 12:44:23