به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، کارزار انتخاباتی ۲۰ روز مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی در ۱۷ اکتبر سال جاری آغاز شده است. بر همین اساس نامزدها سه هفته مهلت دارند تا خود و برنامههایشان را معرفی کنند.
در این رایگیری نزدیک به ۲۷۰۰ نامزد برای ۲۵۰ کرسی پارلمان رقابت خواهند کرد.
در آستانه آغاز مبارزات انتخاباتی، کمیسیون مستقل انتخابات نسبت به هر گونه نقض قوانین انتخاباتی توسط کاندیداها هشدار داد.
حافظ الله هاشمی، سخنگوی این کمیسیون اعلام کرد: کاندیداها نباید اقداماتی در راستای افزایش اختلافات قومی انجام دهند و یا پوسترها و بنرهای خود را در مکانهای ممنوعه نصب کنند.
قرار است در استان غزنی به دلایل امنیتی کارزار انتخاباتی برگزار نشود.
در همین حال نگرانیهایی درباره سوءاستفاده از منابع دولتی در جریان رقابتهای انتخاباتی وجود دارد، با این حال سخنگوی دفتر ریاست جمهوری درباره انتخابات اعلام کرد: دولت اجازه نخواهد داد که کسی از منابع دولت سوءاستفاده کند.
با وجود آغاز کارزارهای انتخاباتی از فردا، در فضای مجازی مثل فیسبوک، این کارزارها از هفتهها قبل آغاز شده است. برای بسیاری از نامزدها صفحات ویژه ساخته شده که برنامهها، وعدهها و شعارهایشان در آن منتشر میشوند.
در این راستا نمایندگان احزاب سیاسی افغانستان از جمله ائتلاف بزرگ ملی هشدار دادهاند که اگر کمیسیون مستقل انتخابات نتواند از دستگاههای ثبت بیومتریک (انگشتنگاری) در انتخابات استفاده کند، نتایج این انتخابات را قبول نخواهند کرد.
کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرد که در صورت نرسیدن دستگاههای بیومتریک برای استفاده در روز انتخابات، این انتخابات با همان سیستم قبلی برگزار خواهد شد.
ثبت اثر انگشت رأیدهندگان در انتخابات پارلمانی از خواستههای اصلی ائتلاف بزرگ ملی افغانستان بوده است.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در پی فشارهای ائتلاف بزرگ ملی، استفاده از دستگاه بیومتریک را در روند رایدهی اعلام کرد.
با این اقدام کمیسیون، ائتلاف بزرگ ملی هم به اعتراض خود پایان داد و چادرهای خود را از مقابل دفاتر کمیسیون انتخابات جمع و دفاتر بسته ولایتی کمیسیون انتخابات در ولایتهای بلخ و قندهار جمع آوری کرد.
گفته شده است که تاکنون در حدود ۴۵۰۰ دستگاه انگشتنگاری به افغانستان منتقل شده است. مقامهای افغان وعده دادهاند که تا یک هفته دیگر ۲۱ هزار دستگاه انگشتنگاری برای ۲۱ هزار مرکز رایدهی به افغانستان منتقل خواهد شد.
این درحالی است که فقط ۲۳ روز به برگزاری انتخابات پارلمانی افغانستان باقی مانده و نگرانیها از به موقع نرسیدن و نحوه استفاده و حفاظت از اطلاعات این دستگاهها وجود دارد.
نهادهای ناظر انتخاباتی میگویند، کمیسیون مستقل انتخابات برای آنها پاسخ روشن نداده که در مدت زمان اندکی که به برگزاری انتخابات مانده، استفاده از دستگاههای بیومتریک چقدر عملی است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
جمعه 6 مهر 1397 - 9:3:3