به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، جان مک کین در ۲۹ اوت سال ۱۹۳۶ در پایگاه هوایی نیروی دریایی آمریکا موسوم به "کوکو سولو" در پاناما متولد شد. پدر و پدربزرگش هر دو ژنرال چهار ستاره نیروی دریایی بودند.
او در ۱۷ سالگی وارد دانشکده نیروی دریایی شد و بعدها به عنوان خلبان در جنگ ویتنام شرکت کرد. مک کین در زمان جنگ ویتنام از حادثه آتش سوزی در ناو یو اس اس فارست در سال 1967 جان سالم به در برد. در همین سال جنگنده مک کین نیز مورد اصابت قرار گرفت و او به شدت مجروح شد. جان مک کین سپس به اسارت نیروهای ویتنام شمالی درآمد و قریب به پنج سال و شش ماه را به عنوان زندانی جنگی در اسارت به سر برد.
پس از آزادی، مک کین ارتش را با درجه سرهنگی ترک کرد تا وارد دنیای سیاست شود. او در سال ۱۹۸۲ وارد مجلس نمایندگان شد و از ۱۹۸۷ نمایندگی آریزونا را در سنا برعهده داشت. جان مککین دو بار برای رسیدن به کاخسفید تلاش کرد.
مک کین در سال 1981 از نیروی دریایی آمریکا بازنشسته شد و در سال 1982 به نمایندگی از ایالت آریزونا به عضویت مجلس نمایندگان آمریکا درآمد. مک کین پس از دو دوره عضویت در مجلس نمایندگان، در سال 1986 به عنوان نماینده سنای آمریکا انتخاب شد. او در سالهای 1992 ، 1998 و 2004 نیز به عنوان سناتور ایالت آریزونا برگزیده شد. سابقهای که مک کین از دوران فعالیت سیاسی خود به جا گذاشته است، حکایت از آن دارد که وی به رغم عضویت در حزب جمهوری خواه، ظاهرا در مورد بسیاری از مسایل کلیدی با سایر اعضای این حزب اختلاف دارد.
طی دهه 1980 مک کین از اتهام فساد مالی(موسوم به جنجال کیتینگ فایو) که گریبان پنج نفر از سناتورهای آمریکایی، از جمله خود وی را گرفته بود، تبرئه شد.
مک کین اما در اولین حضور خود در سال 2000 در انتخابات داخلی حزب جمهوری خواه برای کسب مقام کاندیدای نهایی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در برابر جورج بوش شکست خورد. انتشار شایعهای که او را به داشتن یک فرزند نامشروع متهم میکرد، باعث شد بازی را به جرج دبلیو بوش واگذار کند.
با این حال او دوباره در سال 2007 وارد گود رقابت برای کسب کانددیداتوری نهایی جمهوری خواهان شد و توانست خود را به عنوان کاندیدای جمهوری خواهان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 2008 آمریکا معرفی کند. این بار نارضایتی از جمهوریخواهان به خاطر جنگ عراق و رویارویی با باراک اوباما، نامزد تازه نفس دموکراتها که صحبت از امید میکرد باعث شکست او شد.
با وجود این دو شکست، جان مککین در چهار دهه حضور سیاسی توانست جایگاهی برای خود در آمریکا دست و پا کند و تمامی پرچمهای آمریکا از دقایقی پس از مرگ او نیمه افراشته شدند؛ حتی پرچم بالای کاخسفید که سناتور مککین تا آخرین روز یکی از زهردارترین منتقدان آن باقی ماند. مک کین از جمله دشمنان سرسخت جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود و بارها با حضور در نشست های مختلف منافقین حمایت خود را از آنان اعلام کرد. وی در خارج کردن گروهک تروریستی منافقین از لیست سازمان های تروریستی مدنظر آمریکا نقش مهمی ایفا کرد. مک کین همچنین از چهره هایی بود که در پشت پرده با سران بسیاری از سازمان های تروریستی به ویژه در منطقه خاورمیانه مراوده داشت.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 4 شهریور 1397 - 10:2:26