عید قربان در غزه؛ رکود شادی وجنب وجوش کسادی

چهار شنبه 31 مرداد 1397 - 9:15:29
عید قربان در غزه؛ رکود شادی وجنب وجوش کسادی

تهران- الکوثر: تداوم محاصره غزه رکود و بحران اقتصادی بی سابقه ای را در این منطقه به دنبال داشته و در ایام عید قربان جنب و جوش را از بازارها گرفته است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،   بازارهای غزه شاهد حالتی از رکود هستند و کار و کاسبی مغازه دارها کساد است. به نسبت سال ها و اعیاد گذشته امسال حتی حراج ها و تخفیف های فروشگاه ها نیز باعث جلب نظر مشتریان نمی شود.
«محمد ریاض» صاحب یک فروشگاه لباس در بازار غزه است که به مناسبت عید، با تخفیف های بسیار زیادی، کالاهای خود را به حراج گذاشته، اما همه کار او بی نتیجه است. محمد می گوید که همواره در آستانه عید بزرگ قربان، از ده روز قبل جنب و جوش خاصی در بازارها وجود داشت و مشتریان زیادی برای خرید مایحتاج خود می آمدند، اما امسال در سایه بحران شدید اقتصادی و کمبود نقدینگی و پول در دست مردم، آن حال و هوا دیده نمی شود.
وی افزود: مردم اکنون مجبورند تا اندک پولی را که دارند خرج نیازهای اولیه خود بکنند و چیزی نمی ماند تا به خرید لباس عید برسد؛ وضعیت خیلی سخت است و عید اصلا شادمانی قبل را ندارد.
محمد این را هم یادآور شد که سال های پیش به 7 فروشنده نیاز بود تا فروشگاه لباس او بچرخد و جوابگوی مشتریان باشد ولی امسال به دلیل رکود شدید و کساد بازار، 3 فروشنده هم زیاد است.

کاهش بازار فروش دام در عید قربان
صاحبان گاوداری ها و گله داران گوسفند در غزه نیز از کاهش چشمگیر فروش گاو و گوسفند برای قربانی عید شکایت دارند و می گویند که به دلیل بحران هایی چون عدم پرداخت حقوق و بسته شدن مرزها، پولی در دست مردم نیست تا قربانی کنند.
«ابوالعبد» صاحب یک مزرعه دام در شرق غزه گفت که امسال از سال های پیش اوضاع به شدت وخیم تر است و تاکنون تنها70 گوساله فروخته است؛ در حالی که در سال های گذشته بیشتر از 200 راس دام می فروخت.
ابوالعبد اضافه کرد که این روند از 4 سال پیش تا کنون شدت گرفته و در ذبح قربانی، هر سال کاهش بیشتری را شاهد هستیم و امسال دیگر وضع بدتر شده است.
مزرعه پروش دام «ابوصلاح» هم که بیش از 5 هکتار وسعت دارد، در تجاوز 22 روزه دی ماه 1387 علیه غزه، از سوی جنگنده های رژیم اشغالگر صهیونیستی مورد هدف قرار گرفت و خسارت های سنگینی در آن زمان دید.

بیکاری
«سمیر ابومدلل» کارشناس امور اقتصادی در گفت و گو با ایرنا، خاطر نشان کرد که اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی در بستن گذرگاه های باریکه غزه، ضربه ای سهمگین به اوضاع اقتصادی فلسطینیان ساکن غزه وارد آورده و نرخ بیکاری به رقم نجومی 46 درصد رسیده که این نسبت بین جوانان در حدود 60 درصد است.
وی افزود: نرخ فقر بالای 65 درصد است و بیش از 80 درصد از اموال در دست مردم، حاصل کمک های آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) و نهادهای بین المللی دیگر است.
ابومدلل تصریح کرد که در پی کمبود نقدینگی حاصل از بحران پرداخت حقوق از سوی تشکیلات خودگران فلسطینی و در کنار آن تشدید محاصره 12 ساله غزه و بسته شدن گذرگاه های مرزی، بازار غزه با رکود شدید مواجه است.

مقاومت ستودنی در میدان، ایستادگی در اقتصاد
مردم فلسطین و به ویژه اهالی غزه، با وجود تحمل پیامدهای بحران اقتصادی غزه و 12 سال محاصره زمینی، دریایی و هوایی این باریکه کوچک، فشارهای بین المللی برای تسلیم شدن و سه جنگ در طول همین سالها، هیچ گاه از حمایت از مقاومت دست برنداشتند.
آنها از 10 فروردین 97، در اعتراض به اجرای طرح شوم آمریکا برای پایان یافتن مساله فلسطین که به «معامله قرن» موسوم است، راهپیمایی های بازگشت را در طول مرزهای شرقی غزه با مناطق اشغالی راه انداخته اند که با سرکوب شدید ارتش تا دندان مسلح اسرائیل روبرو شده است. پس از 21 هفته راهپیمایی، مردم مقاوم غزه دستکم متحمل 170 شهید و بیش از 18 هزار زخمی شده اند، اما همچنان ایستاده اند و بر حق خود تأکید دارند.
در این بین جنگنده های اسرائیلی چند بار به بمباران مواضع مقاومت فلسطینی اقدام کردند که به سرعت با پاسخ موشکی جنبش های مقاومت از جمله «حماس» و «جهاد اسلامی» روبرو شدند.
رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در شکستن مقاومت مردمی غزه تلاش می کند انتقام دیگری از فلسطینیان بگیرد و پایداری آنها را با تحت فشار قرار دادن اقتصاد در هم بشکند. اشغالگران، اخیرا اتخاذ اقدامات اضافی را برای تشدید محاصره غزه و جلوگیری از ورود برخی کالاها به این شهر تصویب کردند که یکی از آنها بستن گذرگاه «کرم ابوسالم» در ماه گذشته بود.


اخبار فلسطین را اینجا پیگیری کنید

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 31 مرداد 1397 - 9:14:37