به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بسیاری از روزنامه های عرب زبان در پوشش اخبار مرتبط با ایران به تحریم های جدید آمریکا علیه کشورمان اشاره داشتند که قرار است از فردا به اجرا در آید و ضمن اشاره به این موضوع به اعتراضات مردمی در برخی شهرها اشاره کرده و این دو را به یکدیگر مرتبط دانستند.
در حالی که اعتراض، حق قانونی مردم در هر کشوری است و حضور آنان در خیابان ها به دلایل مختلف و به منظور اعلام درخواست های خود اقدامی طبیعی است، برخی روزنامه ها سعی کردند حضور مردم در برخی شهرهای ایران را به موضوع تحریم های جدید آمریکا علیه ایران گره زده و اینگونه القاء کنند که مسئولان ایرانی در داخل کشور به دلایل مشکلات اقتصادی با فشار مردمی روبرو هستند.
در این میان برخی روزنامه ها به مخالفت بعضی کشورها با تحریم ایران اشاره داشتند از جمله اینکه روزنامه الاخبار در مطلبی با عنوان "چین در تحریم های واشنگتن مانع تراشی می کند: به همکاری با ایران ادامه می دهیم" نوشت: چین موضع خود در قبال تحریم های آمریکا علیه ایران را نهایی و تاکید کرد که به همکاری طبیعی با تهران ادامه می دهد. این موضع پشتوانه مهمی برای ایران در مسیر تلاش برای تقویت برگه های برنده در رویارویی با فشارهای روزافزون واشنگتن به شمار می آید.
گشایش دفتر حافظ منافع حجاج ایران در عربستان از دیگر مطالب مورد اشاره منابع عربی در ارتباط با ایران است، از جمله اینکه برخی منابع با پرداختن به این موضوع این سوال را مطرح کردند که آیا این اقدام نشانه بهبود روابط ایران و عربستان خواهد بود؟
در همین ارتباط روزنامه الاخبار این عنوان را منتشر کرد: "تهران و ریاض: آیا گشایش در اوضاع دیپلماتیک در راه است".
به نوشته این روزنامه، موافقت عربستان با اعطای روادید به سرپرست دفتر حفاظت منافع ایران و کارمندان این دفتر در جده نشانه گشایش روابط دیپلماتیک بین تهران و ریاض است.
پایگاه خبری الجزیره قطر نیز در مطلبی مشابه این عنوان را منتشر کرد: گشایش دفتر حافظ منافع حجاج ایران در عربستان.
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران که قرار است از فردا اعمال شود، از دیگر محورهای خبری مرتبط با ایران در برخی منابع عربی است. در همین ارتباط پایگاه خبری عربی 21 در مطلبی با عنوان " واشنگتن از فردا سه شنبه تحریم هایی را علیه ایران اعمال می کند"، نوشت: آمریکا در تکاپوی دور جدید تحریم ها علیه ایران است که از فردا اجرا می شود تا با این کار مشی تند خود در قبال تهران را که پیش از این شامل خروج از توافق هسته ای شده بود، تقویت کند.
به نوشته این منبع، تحریم های جدید امکان استفاده ایران از دلار آمریکا در معاملات تجاری را سلب می کند و این یعنی ضربه به صادرات نفت که مهم ترین منبع درآمد ایران به شمار می آید.
حضور مردم برخی شهرهای ایران در خیابان ها به منظور طرح درخواست های خود موضوع دیگری است که برخی منابع عربی به ویژه روزنامه های سعودی به آن پرداخته و به بزرگنمایی آن اقدام کردند.نکته قابل توجه اینکه برخی از این منابع در بزرگنمایی این موضوع تا آنجا پیش رفتند که به زعم خود آن را انتفاضه خواندند.
روزنامه الریاض عربستان نیز با انتشار عکسی از مریم رجوی این عنوان را منتشر کرد که ادعا شده است: " انتفاضه ایران...مرحله پایانی نزدیک می شود".
روزنامه البیان امارات متحده عربی نیز به آنچه اعتراضات خوانده است، اشاره کرد.
نکته دیگر اینکه روزنامه الشرق الاوسط در اقدامی سوال برانگیز طرح درخواست های مردمی ایران را به حضور مصری ها در خیابان ها در ژوئن 2013 تشبیه کرده است.
فدراسیون فوتبال ایران به دلیل تحریم های اقتصادی قادر به پرداخت حقوق کارلوس کی روش نیست، روحانی به برملا کردن واقعیت ها اشاره دارد.. دستگیری یک مسئول بلندپایه در آستانه تحریم های جدید از جمله دیگر عناوین روزنامه الشرق الاوسط از ابتدای هفته جاری در مورد ایران است.
پایگاه الجزیره قطر نیز در مطلبی با عنوان " تیم ملی ایران بهای اختلافات سیاسی را می پردازد"، به موضوع پرداختن نشدن حقوق کی روش اشاره کرد.
نکته تامل برانگیز دیگر ادعای رسانه های سعودی به دخالت ایران در مسائل سایر کشورها است از جمله اینکه الشرق الاوسط مطلبی با عنوان " نفوذ ایران موجب آماده باش در موریتانی شد" منتشر کرد و مدعی شد: سفارت ایران از گروه های مشکوک در موریتانی حمایت می کند و برای تحصیل در حوزه ها بورسیه می دهد.
به نوشته این روزنامه از زمانی که وزارت امور اسلامی موریتانی مسجدی را که خطیب آن هر هفته اظهارات خصمانه ای بر زبان می آورد، زیر نظر گرفت روند امور در محله "دار النعیم" در نواکشوت پایتخت موریتانی به وضعیت عادی بازگشته است. این محل بزرگترین و اولین حسینیه در موریتانی است و زیر نظر سفارت ایران در نواکشوت قرار داشت که از گروه های مشکوک حمایت مالی به عمل می آورد.
به ادعای الشرق الاوسط اقدام وزارت امور اسلامی موریتانی در راستای جلوگیری از نفوذ ایران به عنوان خطر واقعی علیه انسجام جامعه موریتانی انجام شده است.
حضور ایران در سوریه از دیگر مطالبی است که برخی روزنامه های عربی با جهت گیری خاص خود به آن می پردازند.
به عنوان مثال روزنامه الحیات در این خصوص مطلبی با عنوان "نشانه ضعیف شدن هلال تهران" به توافق روسیه و اسرائیل برای فاصله یکصدمتری ایرانی ها از جولان اشغالی و نیز مذاکرات روسیه با آنکارا و کُردها اشاره کرد و مدعی شد تمام این تحولات در سوریه به ضرر ایران در جریان است.
الحیات مدعی شد، ایران همچنین در حال از دست دادن روابط خود با گروه های شیعه حاکم در عراق است هرچند هنوز زود است که به کاهش نفوذ ایران در عراق پس از سقوط صدام پرداخت.
روزنامه الخلیج امارات نیز با انتشار این عنوان : سناریوهای جنگ و صلح با ایران" نوشت: ایران باید بار دیگر با آمریکا مذاکرات مستقیمی داشته باشد و به برنامه هسته ای مسالمت آمیز پایبند بوده و در ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه به عنوان یک منطقه مهم راهبردی مشارکت جدی داشته باشد.
روزنامه الاهرام با اشاره به کاهش محدودیت ها در معاملات ارز این اقدام را واکنش تهران به تحریم های آمریکا دانست.
تاثیر تحریم ها بر بخش های مختلف اقتصادی و صنعتی ایران مطلبی است که پایگاه خبری العربی الجدید به آن اشاره کرده و در مطلبی تحت عنوان " فرسودگی هواپیماهای غیرنظامی ایرانی.. تحریم ها رویای نوسازی ناوگان هوایی را بر باد داد" نوشت: تحریم ها علیه ایران سبب شده است، لوازم یدکی هواپیماها در این کشور بسیار کمیاب باشد تا جایی که به گفته کاپیتان هوشنگ شهبازی خلبان معروف ایرانی، مهندسان مجبورند از لوازم یدکی که اصلی نیستند، استفاده کنند و لوازم نگهداری و بازسازی این هواپیماها موجود نیست و آنچه شرکت های هواپیمایی در اختیار دارند، بیش از سی سال قدمت دارد.
به نوشته این منبع از زمان پیروزی انقلاب تا کنون 74 فروند هواپیمای نظامی و غیرنظامی دچار سانحه های خطرناک شدند که آخرین مورد آن پرواز هواپیمای یاسوج بود و عدم توسعه و نوسازی ناوگان هوایی یعنی خطرات جدی برای هواپیماها و اقتصاد ایران و گفته می شود آمریکا از این بخش به عنوان ابزاری برای اعمال فشار علیه ایران بهره برداری می کند و همین امر سبب شده است ناوگان هوایی ایران یکی از کهنه ترین ناوگان های هوایی منطقه باشد.
مانورهای سپاه پاسداران با هدف کنترل گذرگاه های خلیج فارس مطلبی است که الجزیره قطر به آن پرداخت و نوشت: سپاه برگزاری مانورهای گسترده در آب های خلیج فارس را تایید کرده و هدف از آن را کنترل و رصد گذرگاه های آبی خلیج فارس برشمرد.
الجزیره ادامه داد: ایران از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج از توافق هسته ای و تحریم های جدید عصبانی است و مسئولان بلندپایه این کشور تاکید دارند که به سادگی در برابر فشارهای آمریکا که هدف از آن اعمال محدودیت علیه صادرات نفت ایران است، تسلیم نخواهند شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
دو شنبه 15 مرداد 1397 - 16:31:54