به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،نتانیاهو و عبدالله دوم روز دوشنبه (دیروز) در حالی در امان دیدار کردند که روابط دو طرف سال گذشته در پی قتل دو شهروند اردنی توسط نگهبان سفارت رژیم صهیونیستی متشنج شد و حتی چند ماهی روابطشان قطع بود که اخیرا پس از بازگشت سفیر این رژیم به امان بار دیگر این روابط ازسر گرفته شد.
دیدار نتانیاهو و عبدالله دوم که نخستین دیدار علنی آنها از سال ۲۰۱۴ است، بیانگر پایان اختلاف دو طرف است.
روزنامه الکترونیکی «رأیالیوم» با اعلام این مطلب نوشت که رسانههای رژیم صهیونیستی امروز سهشنبه نوشتند که این نشست نتانیاهو و عبدالله دوم پس از چهار سال برگزار شد و آخرین نشست آنها نوامبر ۲۰۱۴ برگزار شده بود و گذشته از آن سفر نتانیاهو به امان به صورت پنهانی صورت گرفت و تنها از پایان دیدارش با عبدالله دوم و بازگشت به تلآویو، خبر دیدار آنها بدون هیچ تصویری در رسانهها منتشر شد.
کانال دهم تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی از این دیدار گزارش داد که «یوسی کوهین» رئیس دستگاه جاسوسی موساد، نتانیاهو را در سفر به امان همراهی میکرد اما سفیر رژیم صهیونیستی در اردن بنا به دلایلی که محافل سیاسی این رژیم اشارهای به آن نکردند، در این نشست حضور نداشت.
شاه اردن در این دیدار بر ضرورت تحقق پیشرفت در تلاشهای مربوط به حل منازعه فلسطینی-اسرائیلی با استناد به گزینه دو دولت برای تشکیل دولت فلسطین در مرزهای چهارم ژنو سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، تأکید کرد.
عبدالله دوم اظهار داشت که جایگاه قدس در نزد مسلمانان و مسیحیان و حتی یهودیان جایگاه بزرگی است و قدس کلید صلح در منطقه است و مسئله قدس نیز بایستی در چارچوب راهحل نهایی بر اساس گزینه دو دولت حلوفصل شود.
شاه اردن همچنین بر استمرار ایفای نقش تاریخی این کشور در حمایت از مقدسات اسلامی و مسیحی در قدس است.
در این دیدار که وزیر خارجه اردن، رئیس دستگاه اطلاعات عمومی و مشاور شاه اردن در امور اقتصادی حضور داشتند مسائل دیگر از جمله صادرات تجاری به کرانه باختری، مبادلات تجاری دو طرف و تقویت سرمایهگذاری دوجانبه، بررسی شد.
به نوشته «رأیالیوم»، نتانیاهو سال قبل اذعان کرده بود که ماه مارس سال ۲۰۱۶ با عبدالله دوم و «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر به منظور پیشبرد روند سازش با فلسطینیان، در العقبه اردن به طور محرمانه دیدار کرده است.
نتانیاهو گفته بود که «جان کری» وزیر خارجه وقت آمریکا نیز در این دیدار حضور داشته و وی مخالفت خود با طرح آمریکا درباره سازش با فلسطینیان را اعلام کرده است.
طرح آمریکا شامل به رسمیت شناختن کشورهای «دولت یهودی اسرائیل» در مقابل مذاکره با فلسطینیان بر اساس راهحل دو دولت بود.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز سال قبل به نقل از مسئولان آمریکایی دولت «باراک اوباما» خبر نشست چهارجانبه در العقبه را منتشر کرد.
دیدار نتانیاهو و عبدالله دوم در آستانه سفر کوشنر حاوی پیامهایی است
هاآرتص صبح امروز سهشنبه نیز نوشت که دیدار نتانیاهو و عبدالله دوم در آستانه سفر «جرد کوشنر»مشاور و داماد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «جیسون گرینبلات» فرستاده آمریکا به غرب آسیا با هدف بررسی طرح آمریکا تحت عنوان «معامله قرن» حاوی پیامهایی است.
به نوشته این روزنامه هیأت آمریکایی همچنین با سران مصر، قطر و عربستان نیز دیدار خواهد کرد و هدف کوشنر و گرینبلات نیز جذب صدها میلیون دلار از کشورهای حاشیه خلیجفارس برای بازسازی غزه است.
هاآٰرتص همچنین به نقل از برخی منابع عالیرتبه در کاخ سفید نوشت که آمریکا قصد تحمیل طرح خود بر اسرائیلیها و فلسطینیان را ندارد بلکه امیدوار است که آنها را به میز مذاکره بازگرداند.
طبق این گزارش کوشنر و گرینبلات به دلیل قطع روابط آمریکا با تشکیلات خودگردان در پی اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، با هیچ یک از مسئولان این تشکیلات دیدار نمیکنند.
برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید
سه شنبه 29 خرداد 1397 - 15:39:23