تهران- الکوثر: سعد الغامدی پس از آن نیز 5 سال دیگر به تحصیل ادامه داد. 9 سال مسؤل مرکز آموزش اسلامی بوده و اکنون نیز مدیر یکی از مدارس محلی دمام است. امامت و خطیبی یکی از مساجد به نام ( کنو ) به وی سپرده شده است.
او همچنین مسؤل دو مرکز ( منار الهدی للتدریب ) و ( مرکز امام الشاطبی للقرآن الکریم ) است.
مصاحبه با الغامدی:
مشتاقیم که مختصری از زندگیتان را از زبان خودتان بشنویم.
غامدی : اسم کامل من سعد بن سعید بن سعد الغامدی است. در کشور عربستان سعودی و در شهر ( الدمام ) به دنیا آمدم، تا دوره دبیرستان را در همانجا گذراندم و بعد از آن در شهر ( إحساء ) دوره دانشگاه را در سال (1410 ق ) به پایان رساندم ، پس از آن نیز 5 سال دیگر به تحصیل ادامه دادم. من 9 سال مسؤل مرکز آموزش اسلامی بودم اکنون نیز مدیر یکی از مدارس محلی دمام هستم.
همچنین متأهلم و سه تا فرزند دارم . امامت و خطیبی یکی از مساجد به نام ( کنو ) به من سپرده شد و من نیز پذیرفتم ، و همچنین مسؤل دو مرکز هستم : ( منار الهدی للتدریب ) و ( مرکز امام الشاطبی للقرآن الکریم ).
شخصیتهایی که بر روی سعدالغامدی تأثیر گذار بوده اند چه کسانی هستند؟
غامدی : در حقیقت کسی که بر من خیلی تأثیر گذار بوده است پدر بزرگوارم است (خدا حفظش کند)، چون طبع و اخلاق بخصوصی دارد و من بسیار از اخلاق و تقوای پدرم سود بردهام ، پدرم بسیار خوش اخلاق و با تقواست ( و لانزکي علی الله أحدا ) ، پدرم همیشه لبخندی زیبا و صادقانه بر لب دارد.
و من نیز به خاطر زندگی با پدرم خیلی از ایشان تأثیر گرفتهام ، به نظر من در این زمانه ما به چنین پدرانی احتیاج داریم چون عمل خیلی بهتر از سخن زیاد است ، هنگامی که پدری نمازهایش را به موقع ادا کند و قرآن بخواند و نسبت به کودکان و فقرا و بینوایان خوش اخلاق و متواضع باشد ، این خود بهترین الگو میشود. نکته دیگر اینکه پدرم هر روز همه ما را جمع میکرد و به ما قرآن میآموخت ، میگفت : ببینم کدام یک از شما تلاوت و قرآن خواندنش بهتر است؟ بعضی اوقات من بهتر بودم و بضی روزها هم بقیه از من بهتر بودند. یک بار وقتی من خیلی کوچک بودم توانستم سوره معارج را از حفظ کنم و پدرم به این مناسبت به من 10 ریال هدیه داد و ما را بیشتر تشویق میکرد.
آیا وقتی که در دانشگاه بودی قرآن میخواندی؟
غامدی : الحمدلله سال اوّل که در دانشگاه بودم توانستم اولین جزء قرآن را حفظ کنم که از سوره (البقرة) شروع کردم ، بعد از آن به لطف خدا توانستم طی پنج سال تمام قرآن را حفظ کنم .
توانستم خلاء دانشگاه را پر کنم و بسیاری از دانشجویان را نیز نصیحت میکردم که دانشگاه بهترین مکان برای آموختن و کسب علم است ، برکت دانشگاه را احساس میکردم ، همیشه نزدیکهای غروب را برای حفظ قرآن کریم انتخاب میکردم ، مغرب برای من بهترین موقع بود ، مشغول بودن من با قرآن بیشتر در مساجدی بود که به دانشکدهها نزدیک بودند ، من در آن مسجدها خیلی راحت بودم ..
سعدالغامدی چه احساسی داشت وقتی که تمام قرآن را از حفظ کرد؟
غامدی : پنهان نمیکنم که احساس عزت نفس میکردم ، احساس میکردم که این قرآن چقدر شیرین است و زندگی بدون آن هیچ معنایی ندارد. برای نمونه وقتی که قرآن از بوستانها و درختان خرما و انگور و سرسبزیهای بهشت سخن می گوید ، اینگونه احساس می کنی که اکنون در آن هستی یا وقتی که از ملتها و قومهای پیشین که از بین رفته اند سخن می گوید احساس میکنی که با آنان زندگی می کنی ، به همین خاطر حفظ کردن قرآن باعث شد که بیشتر به قرآن احساس نزدیکی کنم و در آن تفکر کنم.
نظر ( سعدالغامدی ) در بارهی قرآن چیست ؟
غامدی : در حقیقت من قبلاً بیشتر وقت خودم را به حفظ قرآن اختصاص داده بودم امّا باور من این است که درک قرآن و تفکر در آن خیلی مهمتر از حفظ آن است ، چون از بر کردن قرآن سنت است اما تفکر و تعمق در آن واجب است.
دقت و تفکر عمیق در قرآن بر هر کسی که خود را مسلمان میداند واجب است و امروزه دستهها و کلاسهای حفظ قرآن فراوانند ولی فهم و درک قرآن مهمتر و واجبتر است... دوست دارم که همه به سایه تفسیرهای قرآن پناه ببرند.
شما که خود ، قرآن را در پنج سال حفظ نمودید ، نظرتان در بارهی کسانی که قرآن را با عجله حفظ میکنند چیست؟
غامدی : میتوانم بگویم که من مخالف آن هستم که قرآن با عجله حفظ شود ، تنها حفظ کردن قرآن کافی نیست ، بلکه قرآن دنیایی از ادراک و تفکر میطلبد .
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
آموزش سوره های قرآن ویژه کودکان
جمعه 4 خرداد 1397 - 12:22:40