تهران- الکوثر: در کشور اردن به مناسبت ماه مبارک رمضان خیابان ها راآذین بندی میکنند. همچنین اردنی ها غذاهای مشترکی با سایر کشورهای عربی دارند.
مراسم افطار در هند
در ایالات جنوبی مانند تامیل نادو و کرالا، مسلمانان روزه را با “نانبو کانجی “که بشقابی از برنج قوام آمده با پوره گوشت و سبزیجات باز می کنند.
همراه با “پاکوره “نام غذایی فوری هندی و در اصل از گجرات است که به صورت گلوله های برشته شده خمیر به همراه مخلفات دیگر عرضه می شود. نوعی کتلت به نام” وادای “هم مخصوص این ایام است گیاهخواران هم با نوعی فرنی به نام “سرکومبا “افطار می کنند.
در ایالات شمالی مانند دهلی، اوتار پرادش، مادها پرادش و بنگال غرب، مسلمانان به طور معمول با خرمای تازه و میوه های تازه و آب میوه همراه با غذاهای سرخ شده مانند سمبوسه و پاکورا باز می کنند شربت روح افزا در این جا هم پر طرفدار است.
نوشیدنی تمر هندی
این نوشیدنی از تمر هندی که در عربی به خرمای هندی معروف است درست میشود و برطرف کننده بسیار خوبی برای عطش روزه داران محسوب میشود که روزهداران این منطقه با آن افطار میکنند.
این نوشیدنی بسیار شیرین مزه است که مزهای بین آلو بخارا و خرما دارد.
قطایف
این نوع غذا بیشتر به صورت دسر سرو میشود که به طور ویژه در ماه رمضان پخته میشود.
قطایف یک پنکیک نسبتا کوچک است که بوسیله انواع مغزهای مقوی پر شده و سپس سرخ میشود، البته در برخی مواقع نیز آن را با پنیر پر میکنند و در فر میپزند.
این دسر با نوعی شربت گل سرخ سرو میشود.
شبه قاره هند (هند، پاکستان، بنگلادش، نپال، برمه)
پاکورا
این غذا که در تمام طول سال در کشورهای آسیای جنوبی پخته میشود، در ماه رمضان جزء لایفنک سفرههای افطار مسلمانان این کشورهاست.
پاکورا نوعی اسنک روغنی است که اندازههای آن چندان بزرگ نیست و با انواع سبزیجات متنوع پرشده و پس از غلتانده شدن در آرد نخودچی در روغن فراوان سرخ میشود.
پاکورای پیازی که با گشنیز و ادویهجات مختلف پر میشود، در بنگلادش بیشتر از دیگر انواع آن مرسوم است.
بنگلادش
امبت (برنج انبه یا برنج موز)
این غذای شیرین مزه که بیشتر در بنگلادش طبخ میشود، غذای ویژه هنگام سحر است.
امبت که بیشباهت به فرنی نیست از برنج سفید باسماتی، انبههای رسیده یا بسته به انتخاب فرد با موز رسیده و خامه تشکیل میشود.
این غذا بسیار خوشمزه، مغزی و به نسبت کم کالری است.
اندونزی
سانتیک مانیس (خیلی شیرین)
این غذا که در تمام طول سال مورد استقبال مسلمانان اندونزی است،در این کشور یکی از ملزومات ماه رمضان محسوب میشود.
سانتیک مانیس به معنای خیلی شیرین است که شامل کیکهای کوچکی میشود که به طور سنتی در میان برگهای درخت موز پیچیده میشوند و به طور مدرن در میان ورقهای پلاستیکی آماده میشوند.
این شیرینی از ترکیب آرد ماش، شیر نارگیل تهیه میشود و بعداظهرها کمی پیش از زمان افطار در بازارهایی که اقلام سنتی میفروشند، به روزهداران فروخته میشود.
نوشیدنی تیمون سوری (خیار لیویی)
یکی از نوشیدنی مورد علاقه مسلمانان اندونزی برسر سفره افطار، نوشیدنی است که از میوه تیمون سوری یا همان خیار لیمو تهیه میشود.
این نوشیدنی که بیشتر در جاکارتا مصرف میشود، مخلوطی از شیره میوه تیمون سوری، تکههایی از این میوه رسیده و مقدار زیادی یخ است.
تیمون سوری میوهای شبیه به یک خربزه و یا طالبی شیرین و رسیده است.
مراکش
حریره
حریره یک سوپ سنتی در مراکش است که غذایی ایدهآل برای افطار محسوب میشود.
این سوپ از مقدار کمی گوشت (مرغ یا گوسفند فرقی نمیکند)، مقدار بسیار زیادی نخود،عدس، پیاز، گوجه، انواع مختلف سبزیجات تازه تشکیل میشود، البته برخیها نیز بنا به سلیقهاشان مقداری ورمیشل نیز به آن اضافه میکند.
حلوای چباکیا
این حلوای بیسکویتی به شکل گل است که معمولا از مقدار زیادی کنجد پوست نکنده تفت داده شده، زعفران، آب بهار نارنج و عسل تهیه میشود.
این حلوای بسیار مغذی و محبوب، در ماه رمضان بر سر سفره افطار همه مراکشیها یافت میشود، البته از این حلوا در دیگر مواقع سال نیز در مراسمهای خاص استفاده میشود.
تونس
بریک
این غذا که یکی از محبوبترین غذاها در میان مردم تونس بلاخص در ماه مبارک رمضان است، ظاهری بسیار شبیه به سمبوسه دارد که درون آن با پنیر، هندونه کوهی،جعفری و تخممرغ آبپز پر میکنند، البته برخی نیز به سلیقه خود در آن مقداری ماهی توناتایون نیز میریزند.
این غذا را معمولا با لیمو ترش سرو میکنند.
ترکیه
باقلوا
باقلوای ترکیه بسیار شبیه به باقلوایی است که در کشورمان طبخ میشود با این تفاوت که این باقلوا به مراتب شیرینتر و پر شهدتر است.
این شیرینی اگرچه در دیگر مواقع سال طرفداران بسیاری دارد ولی بازار آن در ماه مبارک رمضان رونق بیشتری پیدا میکند.
گولچ Güllaç
این یک نوع شیرینی است که از هر مسلمانان ترکیهای درباره آن بپرسی، به شما خواهد گفت که ماه رمضان و سفره افطار بدون آن غیر ممکن است.
این دسر شیری رنگ از لایههای بسیار نازک نشاستهای که خشک هستند ولی پیش از پخت در شیر شیرین شده و آب گل سرخ خیس شدهاند درست میشود،البته لابهلای این ورقها را با انواع مغزهای کوبیده شده پر میکنند و روی آن را با دانههای انار یا آلبالو و یا هر چیز دیگری تزئین میکنند.
از صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی دیدن کنید
برای دسترسی به مطالب طب رضا (ع) اینجا کلیک کنید
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
چهار شنبه 26 اردیبهشت 1397 - 16:16:44