به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، رای الیوم در یادداشتی به قلم فوزی بن یونس بن حدید آورده است: موافقت رهبر کره شمالی با توقف برنامه هسته ای این کشور هرگز نمی تواند تسلیم شدن در برابر آمریکا باشد. کره شمالی سالهای طولانی است با آمریکا و رؤسای جمهور پیاپی آن در چالش به سر می برد و جورج بوش رئیس جمهور اسبق آمریکا آن را محور شرارت نامید زیرا با سیاست های امپریالیستی و استعماری آمریکا مخالف بود. بعد از روی کار آمدن ترامپ و توییت های تند و تیزی که در آنها کره را کشوری سرکش توصیف و تهدید به نابودی آن از روی کره زمین می کرد، پیونگ یانگ به فکر حمله به آمریکا افتاد. در برابر این درگیری ها و تنش ها بین دو رئیس جمهور، کره شمالی آزمایش های موشکی خود را بدون توجه به مانورهای نظامی عظیم در اطراف خود و تنش زایی های آمریکا و تهدیدهای غرب و قطع روابط اقتصادی و سایر امور ادامه می داد.
ناگهان تغییری عجیب در روابط میان دو کشور رخ داد و کره شمالی از آمادگی خود برای گفت و گوی مستقیم با آمریکا خبر داد. آمریکا نیز ناگهان دست از تهدید برداشت و درخواست نشست مقامات دو کشور را پذیرفت. رهبر کره شمالی هم فعالیت های هسته ای کشورش را متوقف کرد، اقدامی که کیم جونگ اون نمی تواند آن را پذیرفته باشد مگر بعد از دریافت پیشنهادی وسوسه کننده از اطرافیان خود. با توجه به تحرکات اخیر و پنهانی که اخبار آن به رسانه های جهانی درز یافته است مشخصات بازی سیاسی بین دو کشور درگیر، مشخص می شود. سفر اخیر و پنهانی کیم جونگ اون به چین نشانگر تمایل رهبر کره شمالی به گفت و گو و نشستن بر سر میز مذاکره است. سفر پمپئو وزیر خارجه آمریکا به کره شمالی و دیدار محرمانه او با اون نیز نشانگر از سر گیری روابط کره شمالی و آمریکاست اما سؤالی که باقی می ماند این است که پیشنهاد وسوسه کننده ای که رهبر کره شمالی برای تغییر موضع ناگهانی دریافت کرده چیست؟
قطعا رازی در میان است و رهبر کره شمالی که به مواضع سرسختانه خود معروف است توقف برنامه هسته ای را نخواهد پذیرفت مگر این که در ازای آن چیزی به دست آورد که از این توانایی بی نیاز شود. تخمین حجم این پیشنهاد آسان نیست اما می توان مطمئن بود که آمریکا با میانجی قرار دادن طرف های متعدد مانند چین و ژاپن و شاید کره جنوبی پیشنهاد مناسبی به اون ارائه داده است و احتمالا دیدارهایی که به آن اشاره شد دلیل تغییر موضع بعد از پیشنهاد فریبنده ای است که به اون ارائه شد. اما آن پیشنهاد هرچه که باشد بهبود ناشی از آن هر لحظه در معرض فروپاشی است، اگر حرکت مشکوکی رخ دهد.
اما سناریوی دوم با احتمال کمتر، تهدید مستقیمی است که اون و کشورهای همسایه مانند چین، کره جنوبی و ژاپن از آمریکا دریافت کرده اند، چنان که این کشورها دیگر تحمل تحریکات طولانی مدت کره شمالی را نداشتند و نتوانستند خود را کنترل کنند به ویژه وقتی که کره شمالی توان نظامی خود را افزایش داد. شاید فشار اقتصادی این کشورها علت موافقت اون با پیشنهاد مذکور است و شاید تهدید شدن به ترور از سوی بالاترین قدرت جهان دلیل آن بوده است زیرا او (رئیس جمهور آمریکا) به اندازه کافی نیروی انسانی و توان نظامی و اطلاعاتی دارد که بتواند این کار را در هر زمان و مکانی انجام دهد.
اما سناریوی سوم این است که موافقت کیم جونگ اون فریبی سیاسی برای سرنگونی ترامپ است. اون می خواهد از طریق دیپلماسی هوشمندانه ای که احتمالا اجرای آن را به خوبی می داند به ترامپ درسی بدهد تا برای جهانیان مشخص شود این رئیس جمهور آمریکا تا چه اندازه کودن و نادان است و اون می تواند ترامپ را در برابر چشم و گوش مردم، خوار کند. نشانه این احتمال نیز نگرانی ژاپن است که اعتقاد دارد زمان برای کاهش تحریم ها علیه کره شمالی نامناسب است.
احتمالات و سناریوها هرچه که باشند نتیجه یکی است و آن هم این که تسلیم کره شمالی بی دلیل نیست و اعلام این کشور مبنی بر این که نیاز به آزمایش های موشکی جدید ندارد سخنی شک برانگیز است زیرا کشوری مانند کره شمالی که به چنین آزمایش هایی عادت کرده و به شدت به سلاح های نظامی علاقه مند است نمی تواند به این راحتی آرام شود بلکه چیز جدیدی رخ داده است که ما امروز از آن بی خبریم و در آینده آن را آشکار خواهیم دید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 2 اردیبهشت 1397 - 12:27:19