به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی با عنوان «غزه در معرض فاجعه گرسنگی قرار دارد» به بحران غذایی و دارویی که مردم ساکن نوار غزه با آن دست و پنجه نرم میکنند پرداخت.
در این گزارش آمده است که «کمتر کسی اعتقاد دارد که گروههای فتح و حماس بتوانند رابطه خوبی با هم داشته باشند و تنش میان این دو گروه باعث شده تا وضعیت مردم ساکن در منطقه وخیمتر شود. «عامل ابو علی» پشت درهای بسته بانکی در جبالیا واقع در شمال نوار غزه ایستاده است. در خانه 7 فرزند وی منتظر او هستند و همسرش هم به بیماری سرطان مبتلا شده است. با این حال ابوعلی این روزها بدون پول به خانه میرود.»
این مرد 40 ساله میگوید: «هیچکدام از ما نمیداند اینجا چه میگذرد.» منظور او این است که به وی و حدود 60 هزار نفر از فلسطینیهایی که در این منطقه زندگی میکنند، هیچ دستمزدی پرداخت میشود. آیا جنبش فتح به رهبری «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان در برابر حماس شکست خورده است؟ از آن زمان حماس در این منطقه فرمانروایی میکند. عباس سالها حقوق کارمندان را پرداخت میکرد و ابوعلی هم یکی از این افراد بود این روند پرداخت تا سال گذشته ادامه داشت تا اینکه رویکرد تشکیلات خود گردان تغییر کرد.
با هدف تحت فشار گذاشتن حماس، عباس در تابستان 2017 از پرداخت دستمزد خودداری کرد و این اقدام را در آغاز به صورت جزئی صورت داد.سال گذشته نیمی و یا یکچهارم از مبالغ حذف شدند اما اینکه هیچ دستمزدی پرداخت نشود، اقدامی جدید است. ابوعلی که پلیس است با فروش یخچال و ماشین لباسشویی میخواهد هزینههای خانوادهاش را تامین کند اما اینکه در آینده چه میشود و هزینههای درمانی همسرش چطور تامین میشود، موضوعی است که وی نمیداند چه خواهد شد.
اگر چه وزارت دارایی در رامالله اعلام کرده که عدم پرداختها نوعی مشکل فنی بوده است اما درباره درستی این حرف تردید وجود دارد. «اسامه عنتار» کارشناس امور سیاسی معتقد است که چنین اقداماتی بخشی از جریمههای عباس است.
تشکیلات خودگردان نهتنها حقوق کارکنان را نمیپردازد بلکه برای آب و برق دارو هم هزینه نمیدهد. در نوار غزه مردم در ساعات معینی در طول شبانهروز برق دارند. این گروه فلسطینی تلاش میکند تا به وسیله چنین مجازاتهایی، حماس را به زانو درآورد. مردم با پیامدهای جنگها و تحریمهای فراوانی مواجه هستند. در غزه میتوان نشانههای این وضعیت نابسامان را دید. به طوری که در خیابانها به جای خودرو، گاری وجود دارد.
در ساحل دریا جلبکهایی به رنگ قهوهای وجود دارند که ناشی از فاضلاب هستند و تهدیدی برای زندگی ساکنان محسوب میشوند. نرخ بیکاری حدود 50 درصد و نرخ فقر 80 درصد است. سازمان ملل هشدار داده است که در سالهای آینده نوار غزه خالی از سکنه شود.
آژانس امداد به آوارگان در سازمان ملل در غزه اعلام کرد که این سازمان برای 1.3 میلیون نفر در منطقه که 70 درصد کل جمعیت را شامل میشود درخواست تامین خدمات درمانی، آموزشی و مواد غذایی داشته است و این در شرایطی است که آمریکا در سال جاری پرداختی برای این نهاد را تا 300 دلار کاهش داده است به این ترتیب آژانس کمک به آوارگان سازمان ملل نمیتواند چندان کارایی داشته باشد.«ماتیاس اشمال» نماینده این سازمان اعلام کرد: «در صورتی که اینچنین شود، در این منطقه بحران گرسنگی حکمفرما خواهد شد.»
اشپیگل در مجموع تحلیل دلیل اعمال فشارهای عباس بر مردم غزه نوشت که وی امیدوار است که به این وسیله بتواند امتیاز کسب کند. عباس البته در این زمینه پیشرفتهایی داشته است و در ماه اکتبر در قاهره با میانجیگری مصر توافقی امضا شد که بر طبق آن تشکیلات خودگردان اختیاراتی از جمله کنترل گذرگاههای مرزی را به دست آورد. با این همه مردم غزه امید فراوانی دارند که این تحولات به پایان انزوای آنها منجر شود و دستکم اوضاع کمی از آنچه اکنون است، بهتر شود.
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی کلیک کنید
سه شنبه 28 فروردین 1397 - 16:24:47