به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، قاسمی افزود: درباره تجاوز اسرائیل به سوریه مواضع خود را اعلام کردیم و حق سوریهاست که در این باره عکس العملهای لازم را نشان دهند.
وی در خصوص حمله به تیفور و اقدام ایران گفت: آنها نمیتوانند اقدامی کنند و از مجازات معاف باشند. عرض تسلیت میگویم به بازماندگان عزیزان ایرانی که با امر مستشاری مشغول بودند. زمان زدن و گریز برای اسرائیل گذشته و نیروهای مقاومت در منطقه قادر هستند پاسخهای به جای خود را بدهند. اقدام حقوقی در این خصوص انجام نشده اما موضوعاتی مطرح شده است.
سخنگوی وزارت خارجه درادامه درباره بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب پیرامون جزایر سه گانه و ادعای ضد ایرانی این نشست نیز گفت: اتحادیه عرب تحت تاثیر القایات برخی حاکمان آن برخی مسائل نادرست را نسبت به ایران مطرح میکند و فراموش میکند که دشمن مشترک ایران و جهان عرب دیگران هستند و سعی میکند از این فرصت برای وارد کردن اتهاماتی علیه ایران استفاده کند.
قاسمی تصریح کرد: اتحادیه عرب متاسفانه تبدیل شده به باشگاهی برای پیشبرد امیال برخی کشورهای خاص عربی که دشمن خود را به اشتباه فرض کردند و به جای هدف قرار دادن دشمن اصلی جهان عرب، ایران را که برای ثبات منطقه تلاش میکند، متهم میکنند. آنها در آینده بیش از امروز از گفتهها و کردار خود پشیمان خواهند شد و زمان به آنها خواهد آموخت که دشمن کیست و دوست کیست. آنها به جای محکوم کردن حمله آمریکا به یک کشور عربی، ایران را که برای ثبات منطقه تلاش کرده هدف قرار میدهند.
سخنگو در خصوص اظهارات موگرینی مبنی بر تعهد اروپا به ایران و جلسه با وی نیز خاطرنشان کرد: ما با کشورهای اروپایی با توجه به برجام در تماس هستیم و مورد علاقه دو طرف است. این تماسها تا 22 اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت. اروپا پایبند است و ایران هم تغییری در مواضع خود ندارد و اولین کشوری نخواهد بود که از برجام خارج شود و با هوشیاری تمام موارد را رصد خواهد کرد و اجاره نخواهد داد دیگران با هزینه ایران خللی در آن ایجاد کنند. برجام هیچ جای بازبینی ندارد و همین است که با پشتوانه 2231 اجرایی شده است.
سخنگو درباره برجام بدون آمریکا گفت: در هیئت نظارت بر برجام طرحهای مختلف بررسی شده و احتمالات مختلفی بوده که یکی از آنها برجام بدون آمریکاست. بیان زودهنگام این موضوع کار درستی نیست و با توجه به شرایط جدید این اقدامات در زمان خود اعلام خواهد شد.
قاسمی در خصوص همزمانی خروج احتمالی از برجام و انتقال سفارت آمریکا به قدس نیز گفت: صداهای مختلف از مقامات آمریکایی شنیده میشود و فرض کنونی من خروج آمریکا از برجام نیست و باید صبر کرد.
حملات آمریکا به سوریه تاثیری بر سیاستهای جمهوری اسلامی ندارد
سخنگوی وزارت خارجه درباره مشارکت انگلیس، فرانسه و آمریکا در حمله به سوریه و احتمال تحت فشار قرار دادن ایران در مسائل منطقهای گفت: این یک اقدام تجاوزکارانه و خلاف همه موازین بینالمللی و غلط و نابجا بود که جنگ افروزانه تلقی میشود و نمیتواند تاثیری بر سیاستهای جمهوری اسلامی داشته باشد و همانطور که طی دهههای گذشته نشان داده شده اصول خود را دنبال میکنیم.
قاسمی در خصوص حمله به سوریه و انتقاد به رویکرد روسیه گفت: درباره مکانیسم عملکرد نظامی بهتر است که مقامات نظامی ارزیابی کنند. همکاریهای راهبردی ایران و روسیه ادامه خواهد داشت و از دور و به سرعت نباید درباره عمکرد کشورها سخن گفت. نباید انتظار داشت که علیرغم همه همکاریهای راهبردی و نظامی در همه موارد نظر یکسانی داشته باشیم که این یک امر کاملا پذیرفته شده و طبیعی است که نباید درباره آن نگران بود.
وضعیت نابهنجار منطقه ناشی از اشتباهات استراتژیک آمریکاست
قاسمی دریاره احتمال تهاجم بزرگتر به سوریه نیز گفت: این نوع اقدامات خلاف موازین بینالمللی و توسعه طلبانه است که اقدام جدیدی از سوی آمریکا نیست، زیرا آنها با سیاستهای توسعه طلبانه خود هر از چندگاهی با بهانههای واهی و دروغهایی که بیان میشود دست به اقدام میزنند. هر آنچه از وضعیت نابهنجار منطقه مشاهده میشود ناشی از اشتباهات استراتژیک آمریکا است که این سیاست نهایتا آمریکا را با مشکلات متعددی در منطقه و جهان روبرو خواهد ساخت.
جزئیات تماس تلفنی جانسون و ظریف
سخنگوی وزارت خارجه درباره تماس بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان گفت: تماس توسط جانسون گرفته شد که درباره سوریه مفصلا صحبت شد. شدیدا مراتب اعتراض جمهوری اسلامی به حمله سه کشور به سوریه مطرح و گوشزد شد که این یک اقدام جنایتکارانه و خلاف موازین بین المللی است که بدون ارائه هیچ سندی به مجامع بینالمللی بخصوص نهاد مربوطه در سلاحهای شیمیایی انجام شد.
قاسمی در خصوص حمله به سوریه و تاثیر آن بر فرایند تحولات منطقهای نیز گفت: اروپا با فرانسه و انگلیس الزاما در یک صف نیستند و مواضع گوناگونی در کشورهای اروپایی وجود دارد. مذاکرات ما با کشورهای اروپایی ادامه خواهد داشت و اختلاف نظرهایی بین ما و اروپا وجود داشته و خواهد داشت اما یکی از دلایل این اقدام ایجاد شکاف میان سه کشور ضامن آتش در سوریه تلقی میشود و آنها شاید از روند موفقیتهای آستانه چندان خشنود نبودند. اما این خیال باطلی است زیرا این سه کشور علیرغم اختلاف نظرهایی که از گذشته وجود داشته همکاریهای خود را برای ایجاد ثبات و حفظ تمامیت ارضی سوریه ادامه خواهند داد. امیدوارم روند آستانه کما فی السابق بتواند تلاش خود را به عمل آورد.
وی در خصوص حمایت ترکیه از حمله آمریکا به سوریه گفت: ما از ابتدا که این روند را آغاز کردیم از یک موضع مشترک پیروی نمیکردیم و هر یک نگاه متفاوتی درباره سوریه داستیم و در طول مذاکرات موفق آستانه هم علیرغم تفاهمات و پیشرفتها، اختلاف نظرهایی را داشتیم و این نشست به معنی اشتراک نظر کامل سه کشور نیست. من متاسفم برخی کشورها از حملهای که در روز مبعث به سوریه شد استقبال کردند و ما خوشنود نیستیم و فکر میکنیم کار زیبایی صورت نگرفت، اما باید با تمام توان و بدون دادن اجازه به حاسدین روند رو به رشد آستانه را ادامه دهیم. یکی از اهداف این حمله ایجاد اختلاف بین سه کشور آستانه بود و سه کشور باید هوشیار باشند و روند گذشته را ادامه دهند و اجازه دهند تروریسم ریشه کن شود و از تجزیه سوریه جلوگیری شود.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر نماینده ویژه پوتین به ایران گفت: سفر وی به تهران چیز عجیبی نیست. طی سالیان اخیر و در ادامه روابط راهبردی و تلاشهای مشترکی که دو کشور در منطقه و بخصوص سوریه داشتند، هیئتهای متعددی به دو کشور سفر کردهاند. در نشست روسای سه کشور در آنکارا و دیدار پوتین و روحانی قرار شد مذاکرات دیگری برای سوریه داشته باشند و متعاقب آن نشست، نماینده وی به تهران آمده و دیدارهایی داشت.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
دو شنبه 27 فروردین 1397 - 13:34:57