به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در حالی که شماری از افراد، گروه ها و دولت ها در صددند با تولید تبلیغات گمراه کننده و برپایی امپراتوری اخبار دروغ، به اهداف ضد دموکراتیک خود برسند، هدف از بازی جدید این خواهد بود تا بازیگران بتوانند اخبار دروغ را بشناسند.
روزنامه گاردین در این باره نوشت : پژوهشگران در شهرکمبریج توانسته اند یک بازی برخط به نام " اخباربد " (Bad News) تولید کنند که در آن ، بازیگران می توانند به قهرمان اخبار نادرست و خبرهای دروغین مبدل شوند. این پژوهشگران امیدوارند بازی بد اخبار بتواند مردم را در برابر تبلیغات دروغین، مصون سازد و از ترویج اخبار دروغ، باز دارد.
گاردین به نقل از ساندر ون در لیندن (Sander van der Linden)، مدیر آزمایشگاه تصمیم سازی اجتماعی در کمبریج (Cambridge Social Decision-Making Lab) نوشت ما در تلاشیم تا با قرار دادن مردم به جای تولید کنندگان و منتشر کنندگان اخبار دروغ، اطلاعات عموم مردم را درباره این اخبار افزایش دهیم .
به نوشته گاردین، بازیگران این بازی فرا می گیرند تا با دستکاری در حقایق، تزریق دروغ به واقعیت ها، اختلاف افکنی به منظور از بین بردن یکپارچگی ها و پرت کردن حواس مخاطبان، بتوانند بر شمار پیروان توئیتری خود در فضای مجازی بیفزایند و خود را در چشم مخاطب خبر، معتبر نمایش دهند و بیش تر امتیاز بگیرند.
به نوشته گاردین، هدف از این بازی آن است تا بازیگر فرا گیرد که افراد، سازمان ها و دولت ها چگونه با شش راهبرد، تلاش می کنند تا با بافتن راست و دروغ، اخبار نادرست را تولید و منتشر کنند و مردم جهان را فریب دهند. هر زمان که بازیگر بتواند یکی از این شش راهبرد را به خوبی فرا گیرد و برای پنهان کردن حقیقت، از آن سود برد، امتیاز می گیرد. مثلا بازیگر باید بتواند خبری دروغ از جانب رئیس جمهور آمریکا را درباره حمله به کره شمالی بسازد و از حسابی توئیتری که کاملا مشابه نمونه واقعی رئیس جمهور آمریکاست، ارسال کند و سپس با مشابه سازی حساب توئیتری رهبر کره شمالی، پاسخ دروغین آن را منتشر کند.
مسوولان آزمایشگاه تصمیم سازی اجتماعی در کمبریج که به همراه دراگ (Drog)، یک موسسه رسانه ای هلندی این بازی را طراحی کرده اند در شش ماه آینده، از بازیگران خواهند خواست تا نظر خود را پس از بازی با این نرم افزار، بیان کنند تا بتوانند در توسعه این بازی، از این بازخورد استفاده کنند.
طراحان این بازی می پذیرند که این بازی، ممکن است نتیجه نادرست داشته باشد زیرا ممکن است بازیگران بتوانند با این بازی، به فنون تولید و انتشار اخبار دروغ مسلط شوند و خودشان به یکی از مروجان اخبار دروغ مبدل شوند اما آن ها مدعی اند باید این میزان از خطر را پذیرفت اما عموم مردم را آموزش داد. اطلاعات درباره این بازی در نشریه پژوهش خطر (Journal of Risk Research) منتشر خواهد شد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
سه شنبه 1 اسفند 1396 - 15:3:43