به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بدیهی است که ، رهبران گروه تروریستی داعش به طور کامل تحت امر سیاست های آمریکا و رژیم اشغالگر قدس قرار دارند . به همین دلیل ، تمامی کشورهایی که مخالف سیاست های سلطه گرانه آمریکا در جهان هستند ، با تهدیدهای این گروه تروریستی مواجه اند . در این زمینه ، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در دیدار تابستان گذشته با رهبران سازمان همکاری شانگهای در آستانه پایتخت قراقستان ، اعلام کرد :
سازمان تروریستی موسوم به "دولت اسلامی" ، قصد دارد در کشورهای آسیای مرکزی و جنوب روسیه بی ثباتی ایجاد کند" . رئیس جمهوری روسیه با استناد به گزارش های موجود ، همچنین تصریح کرد : "داعش برنامه های جدیدی برای بی ثبات کردن مناطق حاشیه روسیه در دست تهیه دارد" .
سیاستمداران آمریکا به عنوان سردمداران جریان های تروریستی در جهان از جمله داعش ، به این نتیجه رسیده اند که افغانستان ، مکان مناسبی برای رشد جریان داعش و سکوی پرتاب اعضای این جریان به دیگر مناطق جهان است . دراین زمینه "محمد امین فروتن" از رهبران جهادی افغانستان ، گفته است :
"گروه تروریستی داعش محصول و زائیده سیاست های غرب از جمله امریکا در منطقه است و تا زمانی که آمریکا از گروه های تروریستی بویژه داعش حمایت مالی و نظامی می کند ، دیگر گروه های تروریستی همچنان به کشتار انسان های بی گناه ادامه می دهند" .
این رهبر جهادی افغانستان در مصاحبه با رادیو پشتوی برون مرزی ، تصریح کرد :
"مقام های کاخ سفید در امر مبارزه با تروریسم صادق نیستند و قصد مبارزه با گروه های تکفیری را نیز ندارند . آمریکا به منظور حفظ و تامین منافع خود در منطقه به همراه اسرائیل و عربستان ، داعش را ایجاد کرده اند و از این گروه در جهت منافع خود ، بهره برداری می کنند" .
در این ارتباط ، "مولانا عبدالرحمان رحمانی" عضو مجلس ملی افغانستان ، گفته است :
"آمریکا شانزده سال به نام "طالبان" و "القاعده" سر افغانها و جهانیان کلاه گذاشت و اکنون که این پروژه یا نام این پروژه تکراری شده است ، پروژه داعش را چند سالی است البته خشن تر از القاعده و طالبان به راه انداخته است و اکنون به مبارزه با این گروهک تاکید می کند و افغان ها و مردم منطقه و در کل جهانیان را با نشان دادن عملکرد زشت و غیرانسانی داعش از گسترش این گروهک می ترساند . در حالی که ، اعضای داعش در افغانستان از آسمان نیامده اند و همان افرادی که در القاعده و طالبان پاکستان یا برخی افراد طالبان افغانستان بودند ، سه سال است که در این کشور دور هم جمع کردند و نام داعش را روی آن ها گذاشته اند . در حالی که ، نقش آمریکا در تشکیل گروهک داعش در افغانستان بر هیچکس پوشیده نیست" .
حضور داعش در افغانستان ، موجب شده است که تمامی کشورهای هم مرز با این کشور نگران نفوذ جریان های تروریستی بویژه داعش در کشور خود باشند . افغانستان حد فاصل جمهوری های آسیای مرکزی ، آسیای غربی و خاورمیانه است . در میان جمهوری های آسیای مرکزی ، سه جمهوری تاجیکستان ، ازبکستان و ترکمنستان در شمال افغانستان واقع شده اند . این سه کشور را می توان دروازه ورود گروه تروریستی داعش به جمهوری های آسیای مرکزی ، قفقاز جنوبی ، روسیه و اروپای شرقی و مرکزی قلمداد کرد .
پاکستان در جنوب و شرق ، ایران در غرب و چین در شمال شرقی افغانستان قرار دارند و همسایه این کشور ناامن و آشفته محسوب می شوند . این کشورها نیز از شر گروه تروریستی داعش در امان نیستند . بویژه که ، آمریکا با تمامی کشورهای همسایه افغانستان یا رقیب است و یا این درجنگ سرد به سر می برد . در عین حال ، آمریکا به منظور نزدیک شدن به مرزهای روسیه ، اهداف متعددی تعریف کرده است که شیوه تهدید و ارعاب یکی از این اهداف است .
واقعیت آن است که ، منطقه قفقاز همانند یک بشکه باروت است و اضافه شدن داعش به گروه های تروریستی موجود در این منطقه حاکی از مخاطرات جدی این گروه تروریستی است و وقوع برخی حوادث تلخ در روسیه ، قفقاز شمالی و جنوبی طی دو سال گذشته ، برای این مناطق بویژه منطقه قفقاز جنوبی نوعی تهدید تلقی می شود . این در حالی است که در ماه می سال 2015 میلادی ، گروه تروریستی داعش شعبه خود را در منطقه قفقاز شمالی تأسیس کرد . "ابومحمد العدنانی" مسوول مطبوعاتی گروه تروریستی داعش ، با بیان این خبر ، به طرفداران این گروه در منطقه قفقاز تبریک گفت و اعلام کرد :
شخصی به نام "الکاداری" به عنوان رهبر این گروه تروریستی در منطقه قفقاز معرفی شده است .
"صلح الدین اکبر" معاون اسبق وزارت منحل شده امنیت ملی جمهوری آذربایجان بین در سال های 1992 و 1993 میلادی و از جمله کارشناسان برجسته و فعال این کشور در امور نظامی و امنیتی نیز در مصاحبه با یک سایت خبری جمهوری آذربایجان ، در همین خصوص تصریح کرد :
"تروریسم بین المللی در حال گسترش است . در سال 2014 میلادی که نیروهای آمریکا افغانستان را ترک می کردند ، پیش بینی می شد که تروریسم بین المللی به قفقاز وآسیای مرکزی منتقل شود . هم اکنون نیز شبکه های تروریستی به صورت آشکار به قفقاز و آسیای مرکزی روی آورده اند . این هم یک تهدید جدی است و احتمال عملی شدن این تهدیدها خیلی زیاد است . گروه تروریستی داعش بارها جمهوری آذربایجان را نیز مورد تهدید قرار داده است" .
در میان جمهوری های آسیای مرکزی نیز باید گفت : هر کدام از کشورهای این حوزه که از امکانات مالی و اقتصادی ضعیف تری برخوردار باشند ، از امکان نفوذ هر چه بیشتر گروه تروریستی داعش برخوردار خواهند بود . در عین حال ، سطح سواد و تعلیمات دینی مردم برای شناخت فرقه های ضاله و تشخیص درست از نادرست ، می تواند نقش مثبتی ایفا کند . در این ارتباط می توان به صرف هزینه های هنگفت فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش برای تحقق خواسته های خود اشاره کرد . در این زمینه نیز ،
"آرتور مدت بک اف" Artur medet beckov یکی از مسوولان نهادهای مرتبط با وزارت امنیت ملی قیرقیزستان در ماه نوامبر سال 2015 میلادی ، اعلام کرد :
"گروه تروریستی داعش برای انجام عملیات تروریستی در کشورهای آسیای مرکزی ، مبلغ 70 میلیون دلار اختصاص داده است . این مبلغ برای به دام انداختن اتباع کشورهای منطقه آسیای مرکزی و نیز وادار کردن آن ها برای عملیات تروریستی مورد استفاده خواهد بود" .
روزنامه آزادلیق چاپ باکو در همان زمان به نقل از این مقام امنیتی قرقیزستان ، نوشت :
"داعش در حال حاضر در منطقه قفقاز و هم آسیای مرکزی دارای طرفداران فعال است".
یک سال پس از افشای فعالیت های فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش در مناطق آسیای مرکزی و قفقاز ، "آندری نویکوف" Andrew Novikov رئیس مرکز ضدتروریسم کشورهای مستقل مشترک المنافع (همسود) ، بر لزوم اتخاذ اقدامات جدیتر در حوزه اطلاعرسانی و فضای مجازی برای مقابله با گروه تکفیری - تروریستی داعش در کشورهای آسیای مرکزی ، تأکید کرد. آندری نویکوف ضمن ابراز نگرانی از گرفتار شدن مهاجران کاری روسیه و دیگر کشورهای این منطقه در دام افراط گرایان ، گفته بود :
"وهابی ها و برخی از گروه های تکفیری با استفاده از روشهای جدید جنگ روانی ، افراد را طی یک دوره نسبتا کوتاه برای پیوستن به گروه تروریستی داعش ، شست و شوی مغزی میدهند" .
تغییرات در شیوه های جذب نیرو در منطقه آسیای مرکزی در حالی است که ، پپشتر معاون وزیر امور خارجه روسیه ، اعلام کرده بود :
"60 درصد تروریست های گروه داعش را شهروندان کشورهای آسیای مرکزی و منطقه قفقاز ، تشکیل می دهند" .
پیشرفت گروه تروریستی داعش در زمینه عضوگیری و افزایش فعالیت های تکفیری در منطقه اسیای مرکزی در حالی رخ داد که ، رهبران جمهوری های آسیای مرکزی نیز با هدف مقابله با تحرکات گروه های افراطی و تکفیری ، تدابیر امنیتی سخت گیرانه ای را در چارچوب مرزهای جغرافیایی خود اتخاذ کرده بودند.
طی چند سال گذشته ، رهبران تمامی جمهوری های آسیای مرکزی با آگاهی از مخاطرات فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش ، سیاست هایی در جهت مقابله با فعالیت های این گروه اتخاذ کرده اند . به عنوان مثال ، "نورسلطان نظربایف" (Nursultan Nazarbayev) رییس جمهوری قزاقستان بر ادامه مبارزه با گروه تروریستی داعش در این کشور تاکید کرد . نورسلطان نظربایف در نشستی با حضور نمایندگان اقلیت های دینی در آستانه ، اعلام کرد : نیروهای امنیتی قزاقستان به مبارزه خود تا نابودی تروریست ها ادامه خواهند داد .وی پیش از این نیز شهروندان قزاقستان را به سلب تابعیت در صورت همکاری با گروه تروریستی داعش تهدید کرده بود .بررسی های کارشناسی نشان می دهد که ، در میان جمهوری های آسیای مرکزی ، قزاقستان بیشترین حامیان سازمانها و گروه های افراطی وابسته به فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش را در اختیار دارد .
در ماه دسامبر سال 2016 میلادی ، وزارت امور مذهبی و جامعه مدنی قزاقستان از آمار 17 هزار نفری پیروان جنبش موسوم به سلفیت در این کشور خبر داده بود . در این ارتباط ، "دولت ابرایف" از کارشناسان امور دینی و یکی از مسوولان وزارت کشور قزاقستان ، گفته است :
"فقر و پائین بودن سواد دینی در میان مردم به خصوص جوانان ، علت اصلی گرایش مردم قزاقستان به سمت افراط گرایی است . بیشتر اعضای گروههای افراطی را جوانان 25 تا 35 ساله روستایی تشکیل میدهند که بیشتر این افراد در خانوادههای فقیر بزرگ شدهاند و در مدارس و دانشگاه های عالی ، آموزش ندیدهاند" .
بررسی های کارشناسی نشان می دهد که ، درمیان جمهوری های آسیای مرکزی ، قزاقستان بیشترین حامیان سازمانها و گروه های افراطی وابسته به فرقه ضاله وهابیت و گروه تروریستی داعش را در اختیار دارد . واقعیت ها درباره علل رشد گروه های افراطی نشان می دهد ، بسیاری از دولت های حاکم بر جمهوری های آسیای مرکزی کمتر به مشکلات اجتماعی و معیشتی مردم کشورشان توجه می کنند . در واقع ، بی توجهی و یا کم توجهی رهبران دولت های آسیای مرکزی از جمله دولت قزاقستان به وضعیت اقتصادی ، را باید علت گرایش نسبی جوانان این کشور به گروه های افراطی دانست . با وجود تمامی تلاش های حامیان مالی ، سیاسی و اقتصادی فرقه ضاله وهابیت و بازوی نظامی این فرقه یعنی گروه تروریستی داعش و همچنین برغم صرف هزینه های هنگفت ، این گروه نتوانسته است تعداد زیادی را جذب کند .
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
شنبه 30 دی 1396 - 11:56:51