به گزارش خبرنگار شبکه الکوثر، اداره فنی آستان مقدس عسکریین امروز از نصب یکی دیگر از دربهای بارگاه مطهر امامین عسکریین (ع) خبر داد.
مهندسان آستان مقدس عسکریین موفق شدند که درب زرین رواق امام هادی (ع) را آماده و نصب کنند.
این در سومین کار مهندسان آستان مقدس عسکریین پس از تکمیل دربهای باب المراد و باب الغیبه محسوب میشود که از نظر اندازه و شکل بیشتر به در باب المراد شبیه است.
حسن جواد از مهندسان و سرپرست ساخت درب رواق امام هادی (ع) در این رابطه به خبرنگاران گفت: این درب ساخته شده از بهترین چوبهای میانمار و به ضخامت۲۰سانتیمتر، با ارتفاع ۳متر و ۲۰ سانتیمتر و عرض ۳ متر و با پوشش صفحات مس، نقاشی شده از طلا و نقره است.
وی افزود: نقاشیهای اسلامی و طرحهای با شیشه بر روی این درب نصب شده است.
حسن جواد تصریح کرد: آیات و دعاهایی نظیر «اللهم أنی وقفت على باب من أبواب نبیک»، «بسم الله الرحمن الرحیم ادخلوها بسلام امنین»، «مثل أهل بیتی کمثل سفینة نوح» و (قل لا أسئلکم علیه أجرى) بر این درب نوشته شده است.
تشرف خانوادههای شهدا به زیارت بارگاه امامین عسکریین
همچنین جمعی از خانوادههای شهدای بسیج مردمی از منطقه البیاع واقع در بغداد پایخت عراق به زیارت بارگاه مطهر امامین عسکریین مشرف شدند.
حجت الاسلام سید کاظم موسوی امام جماعت صحن امامین عسکریین در جمع خانوادههای شهدا با اشاره به رشادت و جانفشانی رزمندگان در مبارزه با جریان تروریستی داعش پفت: شهدا برای دفاع از عراق و مقدسات از جان خود گذشتند.
وی از خداوند متعال برای شهدا رحمت و مغفرت، برای مجروحان شفا عاجل و برای خانوادههای آنان صبر مسالت کرد.
حجت الاسلام شیخ محمد عباس الکلابی مسؤول کاروان زیاراتی خانواده شهدا در این رابطه به خبرنگاران گفت: موسسه الشهدا وابسته به بسیج مردمی مسؤولیت این کاروان را برعهده دارد و ما نیز از همه مسؤولان عتبات مقدس برای میزبانی از خانواده شهدا تقدیر و تشکر میکنیم.
همچنین خانواده شهدا با حجت الاسلام شیخ ستار المرشدی تولیت آستان مقدس عسکریین، شیخ کاظم العیساوی معاون جهادی جریان صدر و سید ناجی فرمانده عملیات السرایا در سامراء دیدار و گفتوگو کردند.
گفتنی است که حرم عسکریین محل دفن امام هادی (ع) و فرزندش امام حسن عسکری (ع)، نرجس خاتون همسر امام حسن عسکری (ع) و مادر امام زمان (عج)، حکیمه خاتون دختر امام جواد (ع) و تعداد دیگری از سادات علوی است. کنار این حرم، مسجدی بزرگ قرار دارد که آن را سرداب غیبت امام زمان (عج) میخوانند.
در ۳ اسفند ۱۳۸۴ش تروریستهای تکفیری وابسته به القاعده شاخه عراق به رهبری ابومصعب زرقاوی، با کارگذاری مواد منفجره TNT به وزن حدود ۲۰۰ کیلوگرم در داخل بنا، حرم را منفجر کردند. در این بمبگذاری، قسمتی از گنبد فرو ریخت. اما به علت استحکام بنا، پایههای گنبد، بدنه اصلی و دیوارها، سالم باقی ماند.
در ۲۳ خرداد ۱۳۸۶ شمسی تروریستها ساعت ۳بامداد، وارد حرم شده و پس از درگیری با محافظان حرم، اقدام به بمبگذاری در سراسر حرم کردند. در نتیجه انفجار این بمبها گلدسته سمت راست و چپ حرم به طور کامل تخریب شد.
پس از این حادثه کار بازسازی و ساخت گنبد حرم شروع شد و سال ۱۳۹۴ به پایان رسید. این گنبد با بیش از ۲۳ هزار خشت طلا پوشانده شده است. ضریح حرم نیز به همت آیت الله سید علی سیستانی ساخته شده است. تمامی هزینههای این پروژه که حدود ۷۰ کیلو طلا، ۴۵۰۰ کیلوگرم نقره، ۱۱۰۰ کیلوگرم مس و ۱۱ تن چوب ساج (با دوام بالغ بر ۳۰۰ سال) استفاده شده است، بر عهده دفتر این مرجع تقلید بوده است. ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز در نوسازی و بازسازی حرم عسکریین مشارکت دارد.
ساخت ضریح عسکریین نیز از سال ۸۹ در ایران آغاز و پس از دوسال به اتمام رسید. در ساخت این ضریح حدود چهار تن و نیم نقره و بیش از ۶۰ کیلو طلا استفاده شده است. ضریح عسکریین در بهمن ۱۳۹۵ به سامرا منتقل شد و در ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ش از آن رونمایی شد.
برای اطلاع از آخرین اخبار ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
دو شنبه 18 دی 1396 - 18:44:21