موج زلزله 7ریشتری درمقایسه با زلزله 5 ریشتری

جمعه 8 دی 1396 - 10:3:50
موج زلزله 7ریشتری درمقایسه با زلزله 5 ریشتری

تهران- الکوثر: مقیاس ریشتر «لگاریتمی» است، یعنی افزایش یک واحد در مقیاس ریشتر نشان دهنده افزایش ده واحدی در دامنه موج است؛

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، هنگام وقوع زلزله بارها با اصطلاح «مقیاس ریشتر» مواجه می‌شویم. در این باره همچنین،‌ «مقیاس مرکالی» نیز به گوش می‌رسد‌ِ، اما با بسامد کمتر از «مقیاس ریشتر»؛ از این دو مقیاس برای بیان قدرت یک زلزله یعنی مقدار انرژی آزادشده، استفاده می‌شود‌.

مقیاس ریشتر «لگاریتمی» است، یعنی افزایش یک واحد در مقیاس ریشتر نشان دهنده افزایش ده واحدی در دامنه موج است؛ به عبارت دیگر، دامنه موج در زلزله 6 ریشتری، ۱۰ برابر دامنه موج زلزله 5 ریشتری است و دامنه موج 7 ریشتر 100 برابر زلزله 5 ریشتری است. مقدار انرژی آزاد شده در زلزله 6 ریشتری 7.21 برابر زلزله 5 ریشتری است. در این باره، اطلاعات مورد نیاز برای محاسبه بزرگی زمین لرزه را از لرزه نگار به دست می‌آورند.

بزرگترین زلزله ثبت شده

بزرگترین زلزله ثبت شده 9.5 ریشتر شدت داشت، هرچند که مطمئناً زلزله‌های شدیدتری در تاریخ طولانی زمین روی داده است. عمده زلزله‌هایی که روی می‌دهد کمتر از 3 ریشتر قدرت دارند. زمین لرزه هایی که کمتر از 4 ریشتر شدت داشته باشند، نمی‌توانند ویرانی‌های چندانی به بار آورند. زلزله هایی که 7 ریشتر یا بیشتر قدرت داشته باشند، زلزله های شدیدی محسوب می‌شوند. مقیاس ریشتر فقط یکی از عواملی است که تبعات یک زلزله را بیان می‌کند.

همچنین بخوانید:

حرکت سیارکی به‌طرف زمین و اشتباه ناسا

توصیه‌های آتش‌نشانی درباره زلزله؛کجای خانه باید پناه گرفت؟

آیا هارپ و آزمایش‌های هسته‌ای عامل زلزله است؟

قدرت تخریبی یک زلزله

قدرت تخریبی یک زلزله علاوه بر قدرت آن به ساختار زمین در منطقه مورد نظر و طراحی و مکان سازه‌های ساخت بشر بستگی دارد. میزان ویرانی‌های به بار آمده را معمولاً با مقیاس مرکالی بیان می‌کنند. دانشمندان می‌توانند درجه مقیاس ریشتر را درست پس از زمین لرزه و زمانی که امکان مقایسه اطلاعات از ایستگاه‌های مختلف زلزله نگاری به وجود آمده، معین کنند، اما درجه مرکالی را نمی توان به این سرعت مشخص کرد و لازم است که محققان زمانی کافی برای بررسی اتفاقاتی که حین زمین لرزه روی داده است، در اختیار داشته باشند. هنگامی که تصور دقیقی از میزان خسارت های وارده به عمل آمد، می توان درجه مرکالی مناسب را تخمین زد.


پنج شنبه 7 دی 1396 - 23:26:55