تهران- الکوثر: اربعین در لغت به معنای چهلم است و به بیستم صفر، چهلمین روز از به شهادت رسیدن امام سوم شیعیان، اربعین می گویند. طبق نظر علمایی چون شیخ مفید و شیخ طوسی، چهل روز پس از شهادت امام حسین علیه السلام بود که اهل حرم از سرزمین شام به سوی مدینه بازگشتند.
سنت زیارت اربعین را به جابر ابن عبدالله منسوب می کنند. جابر، آخرین صحابی برجسته پیامبر اکرم بود که درست در چهلمین روز پس از شهادت امام وارد کربلا شد و زیارتی را به جای آورد. گویند وی نخستین فردی بود که پس از شهادت امام به زیارت ایشان رفت و سنت زیارت اربعین از این پس رایج شد. از همسر جابر ابن عبدالله نقل است که: در روز بیستم ماه صفر با جابر بن عبدالله انصاری بودم، چون به غاضریه رسیدیم در آب فرات غسل کرد، پیراهن پاکیزهای که با خود داشت را پوشید، آن گاه به من گفت: آیا همراه خود عطر داری؟ گفتم: سُعد با من هست. قدری از آن گرفت و بر سر و بدن پاشید و پابرهنه روانه شد، تا نزد قبر مطهر امام حسین علیهالسلام ایستاد و سه مرتبه اللّه اکبر گفت ...
همچنین در کتاب نفس المهموم که تألیفی از شیخ عباس قمی است آمده که اهل بیت امام و بازماندگان حادثه کربلا، در روز چهلم در کربلا بوده و به زیارت، مرثیه و عزاداری مشغول بوده اند. خوب است بدانید که کتاب نفس المهموم از معتبرترین کتابان روایت کننده مقتل است.
به هر روی بر اساس روایات معتبر از امام حسن عسکری(ع)، خواندن زیارت اربعین در روز بیستم صفر بسیار توصیه شده است که خود به دو صورت رایج است. یکی از آن ها خواندن زیارت به هنگام ظهر است و دیگری قصد سفر به کربلا و زیارت مزار نورانی امام حسین (ع) می باشد. سالیان سال است که شیعیان عراقی به منظور زیارت اربعین، از خانه و کاشانه، با اهل و عیال و کوچک و بزرگ خانواده خود پیاده عزم سفر به کربلا می کنند تا در رنج و سختی اهل حرم شریک باشند و به گونه ای نمادین در این مرثیه همراه شوند. اخیرا نیز شیعیان بسیاری همانند ایرانی های هموطن، در این اجتماع عظیم و باشکوه شرکت می کنند و مسیر دو شهر نجف و کربلا را در طی سه روز پیاده طی می کنند.
اقدامات پیش از سفر
مسلما پیش از خروج از کشور باید گذرنامه شما حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد و پس از آن باید برای ویزا اقدام کنید. گرفتن ویزا چندان دشوار نیست و می توانید از طریق شرکت های زیارتی اقدام کنید. همچنین می توانید خود شخصا به سفارت عراق در تهران و یا کنسولگری عراق در شهرهای مشهد، اهواز و یا کرمانشاه مراجعه کنید. البته اقدام شخصی زمان بیش تری می برد.
آدرس سفارت عراق در تهران: خیابان ولی عصر، میدان ولیعصر، نزدیک وزارت دادگستری ، پلاک ۱۶۹۰ | شماره تماس : ۸۸۹۳ ۸۸۶۵-۰۲۱
آدرس کنسولگری عراق در مشهد: مشهد، بلوار فردوسی، خیابان شقایق | شماره تماس : ۳۷۶۶ ۱۷۵۵-۰۵۱
آدرس کنسولگری عراق در اهواز: اهواز، خیابان لقمان | شماره تماس : ۳۳۳۶ ۷۴۴۵-۰۶۱
آدرس کنسولگری عراق در کرمانشاه: کرمانشاه، خیابان فردوسی، جنب پارک لاله
+ اگر می خواهید چند نفری سفر کنید و بیش از ۵ نفر هستید، می توانید برای گرفتن ویزای گروهی اقدام کنید. منتها توجه داشته باشید که با گرفتن ویزای گروهی، باید تمامی اعضا با هم از مرز عبور کرده و با هم به داخل کشور برگردید.
+ هزینه ویزای تکی 4۰ دلار است.
+ برای دریافت ویزای زیارتی باید دو قطعه عکس رنگی ۳*۴ با پس زمینه سفید و اصل گذرنامه را در دست داشته باشید.
دسترسی به نجف و کربلا
برای شرکت در پیاده روی چند روزه اربعین شرکت کنید، ابتدا باید به شهر نجف بروید. برای رسیدن به شهر نجف، دو راه در پیش رو دارید:
هوایی: شما از شهرهایی چون تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، اهواز، شیراز، ساری و کرمان می توانید به صورت مستقیم به نجف پرواز کنید.
زمینی: برای سفر زمینی به نجف، می توانید از پایانه های مرزی مهران، شلمچه و چزابه عبور کنید. مسافران پیاده عمدتا از مرزهای مهران و قصر شیرین عبور می کنند. پس از عبور از مرز با استفاده از ماشین های گذری که بسیارند، خود را به شهر نجف برسانید.
مرز مهران: مهم ترین و شلوغ ترین مرز است که در جنوب استان ایلام قرار دارد. از این مرز تا نجف حدود ۴ تا ۶ ساعت راه در پیش دارید.
مرز شلمچه: در استان خوزستان قرار دارد و از این مرز تا شهر نجف ۵ تا ۸ ساعت راه پیش روی شماست.
مرز چزابه: این مرز نیز در استان خوزستان قرار داشته و با شهر نجف فاصله ای ۴ تا ۷ ساعته دارد.
+ برای عبور زمینی از مرز، اغلب با شلوغی و حجم بالای زائران رو به رو خواهید شد، بنابراین توصیه می شود طوری حرکت کنید که صبح زود به مرز برسید. در غیر این صورت ممکن است مجبور شوید شب را در مرز بگذرانید.
+ هزینه کرایه اتوبوس، ون و ماشین های سواری از مرز تا پایانه شهر نجف حدود ۱۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ دینار است.
+ هزینه سواری از پایانه شهر نجف تا حرم حضرت امیر المؤمنین نفری ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دینار است.
امنیت در مسیر نجف تا کربلا
گرچه سال هاست در کشور عراق شاهد ناآرامی ها و درگیری های بسیار بوده ایم و درست است که فاصله دو شهر نجف تا کربلا فضایی بیابانی و خالی از سکنه بوده، اما جالب است بدانید که تا به حال موردی از انفجار و نا امنی در این مسیر و به هنگام پیاده روی اربعین نبوده است. به جرأت می توان گفت مسیر نجف تا کربلا یکی از امن ترین مسیرهای موجود در کربلاست.
مشخصات و توصیه های لازم در مسیر نجف تا کربلا
همان طور که گفته شد، اغلب عراقی ها از شهر خود پیاده راهی سفر می شوند، خواه برای رسیدن چهار روز در راه باشند و خواه ده روز. اما تمامی برای آن که اتحاد را حفظ کنند در نهایت از مسیر نجف تا کربلا عبور کرده و خود را به مزار مبارک امام حسین (ع) می رسانند. مسیری که برای کاروان و اجتماع ایرانی ها نیز رایج است، همین مسیر نجف تا کربلا است.
+ برای آن که خود را به شروع مسیر پیاده روی برسانید، از در باب الساعه حرم امام علی (ع) خارج شوید و مستقیم در کناره خیابان امام زین العابدین و یا خیابان امام جعفر صادق (ع) حرکت کنید. خود را به بزرگراه کربلا برسانید و در کنار دیگر مشتقان و زائران حسینی به راه خود ادامه دهید. یافتن ادامه مسیر پیاده روی کار چندان سختی نیست و کافیست تا به دنبال خیل جمعیت بروید.
+ از نزدیکی حرم که پیاده روی را آغاز کنید، از ابتدا تا انتهای مسیر ستون هایی خواهید دید که شماره گذاری شده اند و به آن ها عمود می گویند. از ابتدای نجف تا انتهای شهر ۱۸۲ عمود وجود دارد و از آن پس شماره عمودها صفر می شوند.
+ طول مسیر دو شهر نجف تا کربلا ۸۰ کیلومتر است که معمولا در طی سه روز گذرانده می شود. فواصل عمود ها ۵۰ متر است و شماره آخرین عمود در فاصله این دو شهر نیز ۱۴۵۲ می باشد. عمودها برای یافتن مسیر طی شده و آدرس دادن کاربرد بسیاری دارند. اغلب اوقات نیز برای یافتن مکان موکب مورد نظر و یا برای قرار گذاشتن از عمود ها استفاده می کنند.
+ اگر بخواهید مسیر را در سه روز طی کنید، یعنی روزی در حدود ۲۶.۵ کیلومتر مسیر در پیش دارید و حدود ۷ تا ۸ ساعت پیاده روی خواهید داشت.
+ اگر قصد دارید مسیر را در سه روز طی کنید، روز اول تا حدود عمود ۴۸۰ تا ۵۰۰ و روز دوم نیز تا حدود عمود ۱۰۰۰ پیاده روی کنید.
+ اگر سرعت پیاده روی شما کند است و یا کودکانی همراه خود دارید، نگران نباشید؛ چرا که با پیاده روی آرام نیز می توانید در سه یا چهار روز مسیر را طی کنید. انتخاب این که روزی چقدر پیاده روی کنید و یا در کل چند روز در راه باشید کاملا به آمادگی جسمانی و توانایی شما بر می گردد. هم می توان مسیر را در دو و نیم روز طی کرد و هم امکان آن وجود دارد که بیش از سه روز به طول انجامد، پس هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد. از طرفی توجه داشته باشید، علاوه بر سرعت پیاده روی شما (که احتیاجی به بالا بودن آن ندارید) میزان استراحت و توقف های میان راه هم در زمان کلی این سفر تأثیر دارد.
به هر روی پس از در نظر گرفتن سرعت پیاده روی، توانایی جسمی و زمان احتیاج به استراحت خود، بازه ای بین دو و نیم تا چهار روز را در نظر بگیرید و زمان آغاز پیاده روی خود را مشخص کنید.
+ اغلب، پیاده روی را از روز شانزدهم صفر آغاز می کنند و یک روز پیش از اربعین خود را به کربلا می رسانند. اما باز هم بسته به برنامه و دلایل شخصی خود امکان این را دارید که چند روز زودتر پیاده روی را آغاز و یا در روز هفدهم صفر از نجف حرکت کنید. مزیت انتخاب روز شانزدهم، همراهی با جمعیت کثیر، لمس اتحادی بی بدیل و شوری همگانی است. البته انتخاب روز هفدهم، چهاردهم، و یا پانزدهم ماه برای حرکت، کمی شما را از شلوغی و ازدحام دور می کند.
+ در فواصل عمود ۱۱۰۰ تا عمود ۱۳۹۰ بع علت باریک شدن راه عبوری، تعداد موکب ها کم تر می شوند. بنابراین طوری برنامه ریزی کنید که که این فاصله را در شب طی نکنید و برای یافتن محل خواب دچار مشکل نشوید.
فاصله نجف تا کربلا: ۸۰ کیلومتر
تعداد روزهای پیاده روی: ۳ روز
تعداد عمود ها: ۱۴۵۲ ستون
فواصل عمود ها: ۵۰ متر
تعداد روز پیشنهادی: ۳ روز
ساعات پیاده روی در هر روز: ۸ تا ۹ ساعت
ساعت پیشنهادی شروع پیاده روی: نماز صبح یا پیش از نماز صبح
ساعت پیشنهادی اتمام پیاده روی: پیش از غروب تا حداکثر نماز مغرب
خوراک، اقامت و بهداشت در طول مسیر
از مزیت های بارز این سفر سه روزه در مسیر، هزینه کاملا رایگان است! یعنی نه تنها در قبال هیچ امکاناتی از شما پولی دریافت نمی شود، بلکه تماما مورد مهربانی و مهمان نوازی عراقی ها قرار خواهید گرفت. در طول مسیر بارها افرادی را خواهید دید که با اصرار از شما می خواهند غذا یا محل اقامت آن ها را بپذیرید.
*موکب ها : محل اقامت
در تمام مسیر ۸۰ کیلومتری دو شهر نجف و کربلا خانه ها، اقامت گاه ها و حسینیه های به چشم می خورد که برای استراحت زائران پیاده ساخته شده و به نام «موکِب» شناخته می شود. موکب ها انواع مختلفی دارند؛ ممکن است تنها یک چادر عشایری باشد و یا حسینیه ای وسیع با گنجایش بیش از هزار نفر. ممکن است یک خانه چندین طبقه باشد و یا خانه ای کوچک با شمایلی روستایی. جالب است بدانید که تمام این ساختمان ها برای پذیرایی از زائران اربعین ساخته شده اند و در طول سال استفاده دیگری ندارند. گرچه اغلب موکب ها، عراقی هستند اما صاحبان موکب ها از مکان ها و حتی کشورهای مختلف می باشند. شما در طول مسیر موکب هایی ایرانی، لبنانی و ... خواهید دید.
+ توصیه می شود برای استراحت خود موکبی ساختمانی را برگزینید و به سراغ موکب های چادری نروید. چرا که فاصله بین دو شهر نجف تا کربلا، همانند بخش عمده کشور عراق بیابانی است. همان طور که می دانید شب ها دمای هوای بیابان بسیار پایین می آید، پس لازم است تا در جایی اسکان گزینید که از حیث گرمایش خیالتان راحت باشد. اگر موکب انتخابی شما ساختمانی باشد، حتی اگر فاقد وسایل گرمایشی بوده، باز هم وجود دیوار و پتوها برای گرم کردن شما کافیست. گرچه باید بگویم که به هیچ وجه نگران گرمایش نباشید، چرا که حتی موکب های چادری هم بخاری های برقی و گازی دارند و تمامی موکب ها خود پتو را در اختیار شما می گذارند. با این حال احتمال سرماخوردگی در چادرها بیش تر است و توصیه می شود ریسک نکنید.
+ برای آن که بتوانید موکب هایی با امکانات بیش تر را جهت اقامت و خواب شب خود انتخاب کنید، لازم است تا ساعاتی پیش از غروب آفتاب به سراغ انتخاب موکب بروید و استراحت شبانه خود را شروع کنید. بهتر است این کار را برای ساعاتی پس از اذان مغرب و تاریکی هوا نگذارید، چرا که بعد از آن پیدا کردن موکبی دلخواه سخت است و احتمال دارد مجبور شوید تا به خوابیدن در موکبی چادری قناعت کنید.
خوب است همین جا این نکته را بگویم که در اغلب موکب ها پتوهای تمیز و گلبافتی را می دیدی که به هیچ وجه انتظارش را نداشتی! و البته اگر به چندین پتو احتیاج داشتی، با مهربانی در اختیار تان می گذاشتند.
*تمام وعده ها در راه
همان طور که گفته شد تمام وعده ها به رایگان و با رویی باز پیش روی شما گذاشته می شود. ایستگاه های غذا به قدری زیاد و متنوع هستند که امکانش را دارید میان نوع غذاها انتخاب کنید. منتها به ساعات غذا توجه کنید، گرچه در تمام ساعات روز در تمامی موکب ها پذیرایی خواهید شد، اما وعده های اصلی تنها در همان ساعات خودشان، یافت می شوند. به طور مثال صبحانه را بعد از نماز صبح تا ساعات اولیه روز مانند ۷ تا ۸ و ناهار را از ۱۲ تا ساعات ۱ و ۲ می توانید صرف کنید.
اگر در این ساعات در حال پیاده روی باشید، می توانید به یکی از موکب ها مراجعه کرده و غذای خود را دریافت کنید و اگر در موکبی در حال استراحت باشید، خادمین و مسئولین موکب، غذا را برای شما خواهند آورد.
*بهداشت در راه
در طول راه اغلب موکب ها دستشویی و حمام دارند. اگر می خواهید از حمام استفاده کنید توصیه می شود در ساعات میانی روز این کار را انجام دهید. چرا که باقی اوقات هوا خنک و سرد است و احتمال سرما خوردن شما بسیار بالا می رود؛ اما در ساعات میانی و به سبب تابش آفتاب، هوا به قدری گرم هست که بدن شما کاملا خشک شود و رطوبت بدن، شما را اذیت نکند.
در پیاده روی سه روزه، تاول پا یکی از اتفاقات شایع است که به علت نبود کفش و یا پاپوش مناسب است. در صورتی که پای شما تاول زد، پس از اقدامات لازم آن را با باند بپوشانید و باقی مسیر را از دمپایی استفاده کنید. اگر آزردگی پای شما شدت یافت، به بخش های درمانی در طی مسیر مراجعه کنید.
وسایل لازم برای سفر و پیاده روی در اربعین
انتخاب وسایل درست برای این پیاده روی چند روزه بسیار اهمیت دارد، به گونه ای که اگر هر کدام از موارد نباشد، سختی بسیار زیادی را برای شما رقم می زند. به طور کلی برای انتخاب تمامی این ها باید این را در نظر بگیرید که قرار است سه روز و در طی ساعاتی پیاپی پیاده روی کنید، پس در نظر گرفتن نکاتی که در ادامه می آید؛ بسیار اهمیت دارند.
این وسایل عبارت اند از:
۱- کفش مناسب | دمپایی
۲- لباس مناسب
۳- کوله پشتی و وسایل لازم
۱- کفش مناسب | صندل
کفش راحت و مناسب یکی از ضروری ترین بخش سفر پیاده روی است، چرا که نبود کفش مناسب موجب آزردگی و تاول پا می شود.
اشتباه نکنید! لازم نیست کفشی گران قیمت به پا داشته باشید، تنها باید کفش شما کاملا راحت باشد، طوری که به هنگام پیاده روی، پای شما کوچک ترین فشار یا ناراحتی را متحمل نشود. نکته ای که می گویم بسیار ضروری است و نباید هیچ فشار کوچکی را نادیده بگیرید. به طور مثال کفشی هست که شما روزانه به پا کرده و دقایقی را در طی مسیر روز مره خود با آن طی می کنید و از آن راضی هستید. اما این دلیل مناسبی نیست تا همین کفش را برای سه روز پیاده روی مداوم انتخاب کنید. چرا که شما هیچ گاه تجربه چندین ساعت پیاده روی با همان کفش را نداشته اید و بنابراین میزان راحتی کفش برای شما مشخص نیست.
شاید بخواهید همان کفش را بردارید و تصور کنید این ناراحتی کوچک به راحتی قابل اغماض است، اما توصیه دوستانه من را بپذیرید و از این کار دست بکشید. چرا که هر گونه ناراحتی بر روی پای شما در ساعات مداوم پیاده روی و سه روز پشت سر هم، به گونه آزار دهنده ای غیر قابل چشم پوشی است.
بهترین راه برای کنترل کردن میزان راحتی یا نا راحتی کفش های شما این است:
کفش های مورد نظر خود را بپوشید و ۵ دقیقه با آن ها پیاده روی کنید. در طی این مدت تمام توجه خود را کاملا بر روی انگشتان، سینه و پشت پای خود معطوف کنید. اگر در این مدت هیچ گونه فشار و ناملایمتی را حس نکردید، کفش شما برای پیاده روی مناسب است.
در غیر این صورت دو راه در پیش رو دارید: یا کفش بهتری تهیه کنید و یا به راحتی از صندل و یا دمپایی پلاستیکی استفاده کنید. مزیت استفاده از صندل و دمپایی پلاستیکی این است که پای شما به هنگام پیاده روی طولانی مدت، تحت فشار نیست.
۲- لباس مناسب
عراق اقلیمی بیابانی دارد، بنابراین در این ماه های پاییزی، روز هایی نسبتا گرم و شب های بسیار سردی دارد. همچنین طبق پیش بینی هوا، احتمال بارش باران در یک تا دو روز پیش از اربعین وجود دارد.
با وجود همه این ها برداشتن موارد زیر توصیه می شود.
شلوار راحت
لباس گرم (برای شب و اول صبح)، دستکش، کلاه، هدبند یا شال گرم
لباس خنک (برای روز) مانند پیراهن نازک
پانچو : از پانچویی کوچک، جمع و جور و تیره رنگ استفاده کنید.
پارچه (به جای حوله): از آن جا که حوله حجم زیادی از درون کوله را می گیرد و بر وزن کوله می افزاید، به جای حوله از پارچه ای بزرگ استفاده کنید.
وضعیت هوا به گونه ایست که ناچارید در اوقات سردِ روز، لباس های گرم بپوشید و در طی روز و تابش آفتاب از لباس های خود کم کنید. سعی کنید لباس هایی را انتخاب کنید که گرم و کم حجم باشند. چرا که جا دادن در کوله و وزن کوله بسیار مهم است.
۳- کوله پشتی و وسایل لازم
انتخاب کوله پشتی مناسب نیز به قدر انتخاب کفش مناسب اهمیت دارد.
۱) پیش از همه کوله پشتی انتخابی شما باید به خوبی بر روی دوش شما قرار گیرد، به گونه ای که خود باعث خستگی و ایجاد فشار بر روی کتف و شانه های شما نشود.
۲) برای اطمینان از راحتی کوله، وسایل خود را درون آن بگذارید و کمی با آن قدم بزنید. اینجا هم کوچک ترین فشار را نادیده نگیرید و در صورت آزردگی به فکر کوله ای بهتر باشید.
۳) خوب است بدانید در طی این سه روز پیاده روی مداوم، شما حتی وزن کوچک ترین وسیله خود را حس می کنید و در آخرهای سفر تمایل دارید حتی کوله خیلی سبک را هم کنار بگذارید. بنابراین در انتخاب کوله و وسایل درون آن دقت زیادی داشته باشید.
از جمله وسایل لازم در طی سفر می توان به:
سیم کارت موقت عراقی که می توانید آن را از نمایندگی های سفارت دریافت کنید.
دینار
لباس های شخصی و ضروری
عینک آفتابی
کرم ضدآفتاب
لوازم بهداشتی چون: دستمال مرطوب، دستمال الکلی، پد روزانه، دستمال آنتی باکتریال
+ به هنگام استراحت می توانید از دستمال های مذکور برای پاکیزگی دست ها و پاهای خود استفاده کنید.
پماد زینک اکساید، دستمال کشی، تعدادی قرص سرماخوردگی
شارژر
سه راهی و سیم سیار: استفاده از سه راهی بسیار کارآمد است، چرا که اغلب پریزهای برق شلوغ هستند و داشتن سیم سیار هم به شما کمک می کند تا مجبور نباشید تنها در کنار پریز برق بنشینید، و می توانید در مسافتی دورتر کنار موبایل خود باشید.
مایع دستشویی: بهتر است مایع دستشویی را در ظرفی کوچک با خود ببرید. بسیاری از مکان ها فاقد صابون و مایع دستشویی است.
دریافت دینار عراقی از خودپرداز در عراق
خوشبختانه امسال زائران حسینی این امکان را دارند تا از خودپردازهای بانک های ایرانی و با هر نوع کارت بانک متصل به سیستم شتاب، دینار عراقی دریافت کنند.
آدرس خودپردازهایی که می توانید از آن ها دینار بگیرید عبارت اند از:
خودپرداز شماره ۱: شارع العباس عمود ۱۴۱۵
خودپرداز شماره۲: شارع العباس متنزه الحسین الکبیر
خودپرداز شماره ۳: میدان الطف موکب امام رضا علیه السلام
خودپرداز شماره ۴: باب البغداد شارع علقمی هتل الشرق الاوسط
خودپرداز شماره ۵: باب البغداد شارع میثم تمار بالاتر از پارکینگ هتل ابراج الاشراق
خودپرداز شماره ۶: باب البغداد جنب درمانگاه هلال احمر
خودپرداز شماره ۷: قبله الحسین کنسول گری ایران
خودپرداز شماره ۸: باب الخان شارع علقمی هتل شمس الکربلا الدولی
خودپرداز شماره ۹: پارک حی الحسین علیه السلام
خودپرداز شماره ۱۰: شارع قبله العباس هتل آفاق کربلا
خودپرداز شماره ۱۱: شارع علقمی هتل فجرالبدیع
نکات فرهنگی قابل توجه
نکاتی هستند که دانستنشان باعث می شود تا به هنگام سفر به کشور دیگری با فرهنگ متفاوت باعث پدیده رنجش در گردشگری و آزردگی خاطر مردمان بومی منطقه نشویم. همچنین کمک می کنند تا بتوانیم دوستان جدید در قومیت های دیگر پیدا کنیم و تصویر زیباتری از مردمان کشور خودمان ارائه بدهیم.
هدایای کوچکی مانند پیکسل، کتاب های جیبی، سربند و یا شکلات به همراه خود داشته باشید و برای تشکر به موکب داران و یا کودکان آنها هدیه بدهید.
اگر خانم هستید، سعی کنید در سه روز پیاده روی از شلوار جین استفاده نکنید. عراقی ها روی شلوار جین حساسیت دارند.
هرگز نخواهید در ازای کمک های خادمان عراقی، به آن ها پول بپردازید. برای آن ها بسیار ناراحت کننده است.
سعی کنید بعد از نماز صبح در موکب ها نخوابید، عراقی ها ترجیح می دهند این زمان را به نظافت موکب ها اختصاص بدهند.
توصیه های لازم دیگر
۱- از آن جا که هر ساله جمعیت زیادی در پیاده روی اربعین شرکت می کنند و احتمال گم کردن دوستان و آشنایان خود را دارید، بهتر است نقاطی را برای قرار گذاشتن و پیدا کردن یک دیگر مشخص کنید. می توانید از شماره ستون ها (عمودها) استفاده کنید. خیلی روی موبایل و زنگ زدن به یک دیگر حساب نکنید، چرا که احتمال آنتن ندادن و عدم توانایی برقراری ارتباط به هر دلیلی وجود دارد.
۲- دانستن شماره های زیر کاربرد زیادی دارد.
اورژانس: ۱۰۴
افراد گمشده: ۰۷۸۰۱۳۰۰۵۶۱
احکام شرعی: ۰۷۸۱۴۶۵۱۳۵۳
اداره مرکزی: ۰۷۸۰۱۰۰۴۷۵۸
۳- هدف از راهپیمایی اربعین، شرکت کردن در گردهم آیی چند میلیونی و تجربه شوری حسینی است. اگر در هر نقطه از مسیر احساس کردید نمی توانید ادامه دهید، خودتان را اذیت نکنید و با گرفتن ون و یا دیگر ماشین ها به کربلا بروید.
۴- با همه این ها، پیاده روی اربعین را بسیاری انجام می دهند و وجود کودک و یا نوجوانان مانع از این کار نیست.
۵- خوب است بدانید در ستون های ۷۲، ۳۳۵، ۶۰۲، ۱۱۰۳ و حرم حضرت عباس (علیه السلام) مراکز افراد گمشده قرار دارد و همچنین هر ۳ کیلومتر مرکز گزارش گمشدگان واقع شده است.
۶- اگر دوست داشتید غذای جدیدی را امتحان کنید، برای آن که از اسراف جلوگیری کنید، بار اول یک غذا بگیرید و چند نفری آن را امتحان کنید تا اگر دوست نداشتید تنها یک غذا دور ریخته شود.
۷- اگر با وجود تمام تدابیر، همراهان تان را گم کردید و نتوانستید با یک دیگر برقرار کنید، قرار نهایی خود را حرم حضرت عباس بگذارید.
۸- اگر در کربلا جایی برای ماندن ندارید و یا از پیش جایی را هماهنگ نکرده اید، پس از ورود به شهر و زیارتی مختصر، از کربلا خارج شوید و یا در دروازه های شهر سلام بدهید و به سوی مقصد بعدی حرکت کنید. در ایام اربعین جمعیت زائران به قدری زیاد است که تقریبا محال است بتوانید جایی را برای گذران چند شب پیدا کنید، خصوصا اگر چندین نفر باشید.
۹- بسیاری از عراقی ها در بعدارظهر اربعین به سوی خانه و کاشانه خود باز می گردند، در نتیجه برای جلوگیری از برخورد با آن حجم بالای جمعیت، از بازگشت در آن ساعات خودداری کنید.
۱۰- اغلب موکب ها پس از اربعین جمع آوری می شوند یعنی اگر قصد دارید تعداد روزهای بیش تری در عراق بمانید، باید برای باقی روزهای خود به فکر محل اسکان باشید و از ارز کافی غفلت نکنید.
۱۱- اگر می خواهید به صورت هوایی بازگردید، به سبب شلوغی و قوانین فرودگاه عراق باید حداقل ۸ ساعت پیش از پرواز از شهر خارج شوید.
برای دسترسی به مطالب مفید درباره اربعین اینجا کلیک کنید
یک شنبه 23 مهر 1396 - 10:18:2