دردناک ترین تصویر از حادثه کشتار مسلمانان میانمار

یک شنبه 26 شهریور 1396 - 13:34:38
دردناک ترین تصویر از حادثه کشتار مسلمانان میانمار

تصاویری از مرگ نوزاد یک ماهه میانماری در رسانه‌های خبری موجی از نگرانی‌ها را در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا دامن زده است. این تصاویر بدون شک یکی از دردآورترین تصاویر منتشر شده از وضعیت مسلمانان روهینگیا در میانمار است که بدلیل خشونت‌های قومی مجبور به فرار از خانه و کاشانه خود شده‌اند.

تهران - الکوثر: تصاویر منتشر شده در رسانه‌های خبری، فوت نوزاد یک ماهه‌ای را نشان می‌دهد که پس از آن که خانواده‌اش موفق به فرار از مناطق ناامن میانمار شدند، در نزدیکی سواحل بنگلادش و با غرق شدن قایق جان خود را از دست داده است.

قایقی که این نوزاد را با نام عبدالمسعود به همراه خانوده‌اش به سواحل بنگلادش می‌رساند یکی از ده‌ها قایقی بود که طی چند ماه گذشته توسط مسلمانان روهینگیا برای فرار از خشونت‌های قومی در استان آخین میانمار به سمت مرزهای بنگلادش مورد استفاده قرار گرفته است.

در تصاویر منتشر شده صحنه‌هایی دلخراش از بی تابی پدر و مادر این نوزاد پس از رسیدن به ساحل نشان داده می‌شود و مشخص است که پناهجویان روهینگیایی برای فرار از خشونت‌های قومی ارتش و بودائیان افراطی میانمار چه راه دشواری را در پیش دارند.

در تصاویر نشان داده می‌شود که با وجود تقلای پدر و مادر نوزاد برای رسیدن به ساحل و نجات جان فرزندشان، اما آن‌ها تنها توانسته‌اند پیکر بی‌جان نوزاد را که بر اثر واژگونی قایق در نزدیکی ساحل جان خود را از دست داده به ساحل برسانند.

13 شهریور بود که خبر سوزاندن کودکان مسلمان میانمار طنین‌انداز شد. حدود پانصد هزار مسلمان روهینگایی آواره شدند و دولت میانمار اجازه دسترسی و ارسال کمک‌های انسانی برای مسلمانان را رد کرد. قبل از شروع تنش جدید نیز مسلمانان روز خوشی نداشتند. به گزارش یونیسف تا کنون بیش از 150 کودک در اثر تنش‌های قومی در میانمار جان خود را از دست داده‌اند.

از آغاز بحران در میانمار و قتل عام مسلمانان در این کشور گفته می شود تاکنون بیش از 1000 نفر جان خود را از دست داده اند. حدود 88 نفر از قربانیان کسانی بوده اند که در رودخانه " نف " غرق شده اند. این در حالی است که با وجود کشتار بیرحمانه مسلمانان روهینگیا در میانمار، آنگ سان سوچی" برنده جایزه صلح نوبل و و مدافع حقوق بشر اهل میانمار از محکوم کردن این کشتار امتناع ورزیده است. سکوت وی موجب واکنش بسیاری از رهبران جهان و همچنان نامزدها های پیشین جایزه صلح نوبل و برنده سال 2014 آن " ملالا یوسف زی " شده است. آنها از سوچی خواستند تا از کشتار مسلمانان میانمار جلوگیر کند.

پلیس و ارتش میانمار در پشت این کشتار فجیع مسلمانان هستند. بنا به گفته یکی از مردان روهینگیایی، روستای آنها شش روز متوالی مورد حمله پلیس و ارتش میانمار قرار گرفت. " عبدل گوفار " در این خصوص گفت: " هنگامی که پلیس و ارتش میانمار روستای ما را مورد محاصره قرار دادند و با راکت شروع به بمباران کردند ما چاره ای جز فرار نداشتیم."

تنها رقمی در حدود ۴۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیون و سیصد‌هزار نفری مسلمانان میانمار تابعیت این کشور را دارند.بقیه بدون تابعیت می باشند.

سه هفته کشتار هولناک مسلمانان در میانمار واکنش مقامات سازمان ملل را نیز در پی داشت. آنها از دولت میانمار خواستند تا فورا به این کشتارها که بنا به گفته آنها نوعی پاکسازی قومیتی محسوب می شود پایان دهند.

در صورت اثبات اتهام‌هایی چون "نسل کشی یا پاکسازی قومی" سازمان ملل متحد موظف خواهد بود با مداخله فوری نظامی و گسیل کردن صلح بانان خود در جهت توقف آن اقدام کند، اما این سازمان هنوز اقدام عملی برای توقف خشونتها وپاکسازی قومی بودائیان افراطی و ارتش میانمار علیه مسلمانان انجام نداده است.


یک شنبه 26 شهریور 1396 - 13:32:2