غذای عربی « مجبوس » را تجربه کنید

شنبه 6 دی 1399 - 11:49:39
غذای عربی « مجبوس »  را تجربه کنید

مجبوس یا مکبوس یک غذای عربی است که مخلوطی از پلو با ادویه های مختلف بهمراه مرغ می باشد. با درست کردن این غذا طعم و مزه ای متفاوت را تجربه می کنید.

تهران- الکوثر: برای تهیه مجبوس یا مکبوس نیازمند این مواد هستید:

مواد لازم:

6 لیوان/ برنج
1/2 لیوان/ لپه
1 قاشق مرباخوری/ زعفران
1/4 لیوان/ گلاب
2 کیلو/ مرغ
1 عدد اندازه بزرگ/ پیاز
6 -8 عدد/ میخک
2 شاخه/ دارچین
10 عدد/ هل
2 عدد/ لیمو عمانی
4 -5 عدد/ برگ بو
1/2 قاشق مرباخوری/ زردچوبه
1/2 1 قاشق مرباخوری/ نمک
1/2 لیوان/ روغن ذرت

مخلوط پیاز:

2 قاشق غذا خوری/ روغن مایع
2 عدد اندازه بزرگ/ پیاز خرد شده
2 قاشق مرباخوری/ ادویه مخلوط
1 قاشق مرباخوری/ پودر لیمو عمانی
1/4 لیوان/ کشمش
1/2 قاشق مرباخوری/ نمک

الدقوس:

4 عدد اندازه بزرگ/ گوجه فرنگی
2 حبه/ سیر
1/2 لیوان/ آب
1 قاشق مرباخوری/ نمک
1/4 قاشق مرباخوری/ فلفل سیاه
1/2 قاشق مرباخوری/ فلفل قرمز تند
2 قاشق غذاخوری/ رب گوجه

طرز تهیه:

1- برنج را در آب نمک ولرم برای یک ساعت یا بیشتر بخوابانید.
2- لپه را در آب بخیسانید. زعفران را در یک لیوان کوچک با گلاب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3- مرغ را در قابلمه ای بزرگ گذاشته آب، پیاز، میخک، هل، لیمو عمانی، برگ بو، زردچوبه و نمک را روی آن بریزید. در قابلمه را ببندید و بگذارید برای 40-45 دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.
4- مرغ را از آب جدا کرده، آب آن را صاف کنید.
5- لپه را در یک قابلمه ی کوچک روی حرارت متوسط بپزید ولی نگذارید خیلی نرم شود.
6- در یک تابه ی پهن پیاز را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. کشمش، لپه، ادویه، لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید.
7- در یک تابه ی پهن دیگر، مرغ را در روغن داغ سرخ کنید.
8- روغن سرخ کردن مرغ را در یک قابلمه ی بزرگ ریخته، آن را خوب داغ کنید. برنج را به آن اضافه کنید. کمی هم بزنید. آب مرغ را به برنج اضافه کنید طوری که ارتفاع آن بالای برنج 2 سانتی متر باشد. اگر کم بود کمی آب اضافه کنید. برنج را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب را به خود بگیرد.
9- برنج را به شکل هرم درآورید و چند عدد سوراخ روی سطح آن ایجاد کنید. مخلوط زعفران و گلاب را در این سوراخ ها بریزید. مخلوط پیاز را روی یک طرف برنج بریزید. در قابلمه را محکم ببندید و آن را روی حرارت خیلی کم برای تقریباً یک ساعت قرار دهید تا برنج کاملاً پخته شود.
10- گوجه فرنگی را در آب داغ برای چند دقیقه بگذارید. پوست آن را بکنید.
11- در مخلوط کن گوجه فرنگی، سیر و آب را با هم مخلوط کنید.
12- در یک قابلمه ی کوچک مخلوط را بریزید و به آن فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه اضافه کرده، روی حرارت کم برای 20-25 دقیقه بگذارید تا سس غلیظ شود.
13- مخلوط پیاز را جدا کنید. برنج را هم بزنید تا زعفران در آن پخش شود. برنج را در ظرف سرو بکشید و روی آن مرغ را بچینید. مخلوط پیاز را روی مرغ و برنج بریزید. و در کنار آن دقوس را سرو کنید.

آموزش تصویری 


از صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی دیدن کنید

برای دسترسی به مطالب طب رضا (ع) اینجا کلیک کنید

از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید


شنبه 11 شهریور 1396 - 11:37:7