حقیقت عجیب مسجد قبه الصخره

یک شنبه 15 مرداد 1396 - 16:49:43
حقیقت عجیب مسجد قبه الصخره

مسجد الاقصی شامل منطقه ای است مستطیل شکل در جنوب شرقی شهر قدس که دور تا دور آنرا دیوار در برگرفته واین دیوارها هم در داخل دیوارهای بخش قدیمی شهر قدس قرار گرفته اند.

تهران- الکوثر: مسجد الاقصی را باید یکی از مقدس ترین اماکن اسلامی برای مسلمانان جهان توصیف کرد. این مسجد اولین قبله مسلمانان جایی که در دوران پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) ایشان به سوی این مسجد به اذن خداوند نماز بپا می داشتند و همچنین سومین حرم شریف پس از مسجد الحرام و مسجد النبی در مکه و مدینه است . مسجد الاقصی به گواه تاریخ نویسان دومین مسجد ساخته شده بر روی زمین پس از بیت الله الحرام محسوب می شود. نقل است که ” حضرت آدم (علیه السلام) آنرا ساخته وزیر بنای آنرا چهل سال پس از ساختن بیت الله الحرام بنا به دستور خداوند نهاده است.
بنابراین صرف نظر از اعتقادات دینی ما مسلمانان ، قدمت ساخت این مسجد به بیش از یکهزار سال نیز سبب توجه جهانی به این مسجد خواهد بود.
در قرآن مجید آمده است ” سبحان الذی اسرى بعبده لیلاً من المسجد الحرام الى المسجد الاقصى الذی بارکنا حوله لنریه من آیاتنا إنه هو السمیع البصیر”.

توصیف مسجد الاقصی:
مسجد الاقصی شامل منطقه ای است مستطیل شکل در جنوب شرقی شهر قدس که دور تا دور آنرا دیوار در برگرفته واین دیوارها هم در داخل دیوارهای بخش قدیمی شهر قدس قرار گرفته اند. مساحت مسجد حدود ۱۴۴ دونم (هر دونم هزارمتر مربع) است وشامل مسجد الاقصی ، قبه الصخره به همراه آثار دیگری که تعداد آنها به ۲۰۰ اثر می رسد .مسجد الاقصی بر فراز فلاتی کوچک به نام فلات موریا ساخته شده است که “صخره” مشرفه بالاترین نقطه آن است ودقیقا در مرکز محوطه مسجد قرار گرفته است. ابعاد مسجد از جنوب ۲۸۱ متر ، از شمال ۳۱۰ متر ، از شر ۴۶۲ متر واز غرب ۴۹۱ متر است .  این مساحت یک ششم مساحت بخش قدیمی شهر قدس را تشکیل می دهد . 

این ابعاد از زمان ساخته شدن این مکان بعنوان مسجدی برای نمازگزاردن تغییر نکرده است وبر خلاف مسجد الرام ومسجد نبوی در مکه مکرمه ومدینه منوره این محدوده در طول تاریخ خود شاهد توسعه مساحت نبوده است.  مسجد الاقصی چهارده دروازه دارد که پنج یا چهار دروازه از آنها بعداز فتح این شهر توسط صلاح الدین بسته شدند این دروازه ها عبارتند از باب الرحمه از شرق ، باب المنفرد ، المزدوج والثلاثی در جنوب از دروازه های بسته شده بودند. 

اکنون ده دروازه همچنان باز می باشد که عبارتند از : باب المغاربه (النبی) ، باب السلسله (باب داوود) ، باب المتوضا (باب المطهره)، باب القطانین ، باب الحدید ، باب الناظر و باب الغوانمه (باب الخلیل) که همگی در قسمت غربی ونیز باب العتم (باب شرف الانبیاء) ، باب حطه ، باب الاسباط هم در بخش شمالی واقع اند. 

مسجد الاقصی دارای چهار گلدسته است.

 

قبه الصخره
قبه الصخره (گنبد صخره) ساختمان هشت ضلعی است که گنبدی طلایی بر آن قرار گرفته است ، موقعیت آن به نسبت مسجد الاقصی به مانند قلب در بدن انسان است ودقیقا در سمت چپ مرکز آن قرار گرفته است ، این گنبد به مثابه گنبد تمامی این محوطه محسوب شده ویکی ازقدیمی ترین وعظیم ترین آثار اسلامی شاخص است.  علت نامگذاری آن به این اسم وجود صخره ای در داخل آن است که از روی آن پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) به آسمان عروج کردند ودر واقع بلند ترین بقعه مسجد الاقصی هم محسوب می شود. 

 قبه الصخره اکنون مصلای زنان در مسجد الاقصی است ، این صخره آنگونه که گفته می شود دیگر بین زمین وهوا معلق نیست بلکه غار کوچکی در زیر آن قرار دارد. مقصود از صخره در اینجا، سنگی است که برای سه ادیان آسمانی: اسلام، مسیحیت و یهودیت مورد احترام است. در اثر آمده است که در شب معراج محمد پسر عبدالله پیغمبر اسلام از روی این صخره سوار بر براق و به معراج رفت. در سفرنامه ناصرخسرو ادعا شده‌است که به هنگام ورود پیامبر به مسجد، آن صخره پیش پایش از زمین بلند شد و پس از عروج‌اش، آن سنگ دیگر روی زمین برنگشت.

 

آتش‌سوزی مسجدالاقصی

۲۱ آگوست ۱۹۶۹ رژیم صهیونیستی اعلام کرد یـک فـرد دیـوانـه بـنام دنـیس مایـکل روهان ” Michael Dennis Rohan” مسجدالاقصی را به آتش کشید. گرچه اسرائیلی ها اعلام داشتند که این فرد استرالیایی یک مسیحی دیوانه بود اما برخی منابع معتبر نیز بر این عقیده هستند که وی یک یهودی توریست بود و از لحاظ سلامت عقلی نیز هیچ مشکلی نـداشت. همچنین آثار حـریق دلالت بر آن دارد که اشخاص دیگری روهان را در آتش زدن این مسجد از خـارج آن و از یکی از پنجره‌های مشرف به درب ‌المغاربه (که اسراییلیها آن را منهدم کردند) هدایت و کمک کرده اند .

  بخش به آتـش کشیـده شده مسجدالاقصی ۱۵۰۰ متـر مربع از ۴۴۰۰ متر مربـع مساحت کلی مسجد را در بر می‌گرفت.منبـر صلاح ‌الدین ایوبی، مسجدعمر، محراب ذکریا، مقام الاربعین، سه رواق ممتد از جنوب به شمال با ستونها و ایوانها و تزئینات سقفی بر سطح مسجد طی این آتش سوزی فرو ریخت.دو ستون اصلی که گنبد روی آن استوار بود و اجزایی از گنبد داخلی که مزین بود محراب و دیوارهای جنوبی، پوشش مرمری و ۴۸ پنجره گچی، شیشه‌های رنگی و فرشها، سوره اسراء که با کاشیهای معرق و تذهیب شده، نوشته شده بود و از بالای محراب به سوی شرق امتداد داشت و بسیاری از تزئینات و آیات قرآنی نیز طی این آتش‌سوزی از بین رفتند. 

متاسفانه بسیاری از ما در مسائل دقیق نمی شویم! تصویر اول مسجد قبه الصخره است و تصویر دوم مسجدالاقصی. جالب است نه! مسلمانیم، مدعی هستیم، همه ساله در راهپیمایی روز قدس شرکت می کنیم، هر روز اخبار فلسطین را در رسانه ها می بینیم، اما تا به حال فکر نکرده ایم که در دام صهیونیستها گرفتار شده ایم! آن هم با تحریف تصویری مسجدالاقصی!  

 یکی از شگردهایی که صهیونیست ها به کمک رسانه های بزرگ تحت نفوذشان به کار گرفته اند و متاسفانه موثر نیز بوده است، جا انداختن تصویر مسجد قبه الصخره به جای مسجدالاقصی است؛ اکنون نه تنها مردم کشورهای دور دست و غیرمسلمان، بلکه حتی بسیاری از ما مسلمانان نیز تصویر مسجد قبه الصخره را با قدس اشتباه می گیریم و در مقالات ژورنالیستی و حتی کتاب ها هم این اشتباه تکرار می شود. در علوم ارتباطات این یک اصل است که اگر گزاره نادرستی یکی دوبار بیان شود، مخاطب آن را نمی پذیرد، ولی همین گزاره نادرست اگر طی مدت مدیدی تکرار گردد، بسیاری از مخاطبان می پندارند که این گزاره درست است.  

 مسجدالاقصی مکانی است که پیامبر اکرم حضرت محمد(ص)از آنجا به معراج رفته است و قبله نخست ما مسلمانان نیز بوده است. این مکان به همراه فلسطین و شهر بیت المقدس در زمان عمر خلیفه دوم، توسط مسلمانان فتح و مرمت شد و سپس طی سال ها بعد به دست مسیحی ها افتاده جنگ های طولانی و پی درپی« اصلاح الدین ایوبی» با صلیبی ها نیز به خاطر آزادسازی مسجدالاقصی صورت گرفت که سرانجامش، فتح قدس به دست مسلمانان و انتقال منبر معروف از یمن به داخل این مسجد بود. در قرن بیستم هم آتش سوزی عمدی که توسط صهیونیست ها صورت گرفت در همین مسجدالاقصی رخ داد، نه قبه الصخره. علت وقوع «انتفاضه الاقصی» فلسطینیان درسال ۲۰۰۰ میلادی نیز ورود «آریل شارون» نخست وزیر قبلی رژیم صهیونیستی، به داخل حرم مسجدالاقصی بود.  

 ولی، متأسفانه این مسجدالاقصی، نه همان مسجد الاقصایی است که تصویر آن در ذهن بسیاری از ما مسلمانان وجود دارد.این مسجد چند ضلعی آبی رنگ با گنبدطلایی، مسجد قبه الصخره است، ولی مسجدالاقصی که در نزدیکی قبه الصخره قرار دارد، بزرگتر از آن است و رواق ها و حجره های متعددی در اطراف خود دارد و گنبد آن تیره رنگ است.  در میان صحن مستطیل شکل حرم قدسی، مسجد قبه‌الصخره که گند آن طلای رنگ است قرار گرفته و در گوشه جنوبی این صحن موقعیت و ساختمان اصلی مسجدالاقصی، قبله اول مسلمانان قرار دارد. مسجدالاقصی آنجاست و پیامبر عظیم‌الشأن اسلامی ابتدا به سوی این محل نماز می‌گذاردند.

با توجه به مطالب گفته شده این سؤال پیش می آید که چطور می شود جای دو مسجد را به این سادگی در ذهن صاحبانش عوض کرد. آن هم مسجدی که در کتاب آسمانی مسلمانان نامش به صراحت برده شده و حتی در مورد قداست آن نیز سخن گفته شده است. سؤالی دیگر:  

از این دروغ بزرگ چه کسی سود می برد؟ 

 پاسخ این سؤال کاملاً واضح است. رژیم غاصب صهیونیستی اگر تا چند وقت دیگر مسجدالاقصی واقعی را از بین برده و هیکل سلیمان را روی آن بنا کند، با اعتراضات کمی مواجه می شود زیرا مسجدالاقصی که ذهن مسلمانان و مردم دنیاست را تخریب نکرده و مسجد کنار آن را تخریب نموده است. شاهد این مسئله نیز شروع تخریب دیوار غربی مسجدالاقصی می باشد.حتی گفته می شود در بعضی از شهرهای دنیا مانند شهرهای آمریکا، عکسی از مسجد قبه به صورت پوستر چاپ شده و زیر آن نام مسجدالاقصی نوشته شده و با قیمت نازل و حتی رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد.  

 با آرزوی روزی که در مسجدالاقصی نماز شکر آزادی فلسطین را بخوانیم!


یک شنبه 15 مرداد 1396 - 16:49:35