تهران- الکوثر: اخیرا رسانه های رژیم صهیونیستی به نقل از یک تحلیلگر مسائل اطلاعاتی رژیم اسرائیل به نام "یوسی میلمان" از "بهبود روابط میان سعودی ها با تل آویو" پرده برداشته اند که منافع مشترک میان تل آویو و ریاض و آمادگی طرفین برای عادی سازی روابط پس از مهیا شدن شرایط لازم آن و ضرورت مقابله با ایران است.
آنچه که در این بحث مسلم است اینکه سعودی ها از دیر باز دریافته اند که برای نزدیک شدن هرچه بیشتر به آمریکا باید به سراغ رژیم اسرائیل بروند به ویژه اینکه لابی صهیونیست تاثیر زیادی بر رفتارهای دولت آمریکا دارد و به عبارتی از طریق نزدیک شدن به تل آویو بتوانند حمایت بیشتر آمریکایی ها را کسب کنند.
در واقع وجود انرژی های جایگزین به جای نفت مانند گاز سبب شده که اهمیت سعودی ها به عنوان صادر کننده نفت کم شود و از سویی آنها نتوانسته اند خود را به عنوان قدرت منطقه ای مطرح کنند و ناکامیها در یمن نیز به این ناتوانی دامن زد.
این تحقیق صهیونیستی که اخیرا مرکز اطلاع رسانی فلسطین آن را فاش کرده است توضیح می دهد که تحول در روابط رژیم صهیونیستی و عربستان از اوایل دهه هشتاد قرن گذشته آغاز شده بود و اولین نشانههای این تحول، ارائه طرحهایی از سوی ریاض برای حل منازعه فلسطینی ـ اسرائیلی در قبال به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط کشورهای عربی بود.
در این تحلیل که توسط "یوسی میلمان" تحلیلگر مسائل اطلاعاتی اسرائیل تهیه شده، آمده است که بندر بن سلطان رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان، عامل تحریک خاندان پادشاهی عربستان به تقویت روابط با رژیم صهیونیستی بوده است؛ چراکه معتقد به لزوم استفاده از این روابط برای مقابله با ایران بود.
میلمان تاکید کرده است که بندر در سال 2007 با ایهود المرت نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی دیدار کرده بود و مائیر داگان رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل "موساد" هم با مسئولان عربستانی دیدار داشت.
وی خاطرنشان ساخته است که مهمترین مسائل مورد بحث میان داگان و مسئولان عربستانی، درخواست از ریاض برای صدور مجوز عبور هواپیماهای اسرائیلی از آسمان عربستان در مسیر حمله به تاسیسات هستهای ایران؛ در صورت اتخاذ چنین تصمیمی توسط مقامات صهیونیستی بود.
میلمان تصریح کرده است که وقتی نتانیاهو و وزرای وی درباره روابط اسرائیل با کشورهای عربی سنی صحبت میکنند، همه میدانند که منظور آنها عربستان است.
این تحلیلگر مسائل اطلاعاتی تاکید کرد که مسئولان صهیونیستی به خاطر اینکه دولتهای عربی در مقابل افکار عمومی کشورهایشان در تنگنا قرار نگیرند، با کشورهای حاشیه خلیج فارس که با این رژیم روابط مخفیانه دارند، چیزی درباره این روابط رو نمیکنند.
وی اعلام کرد که عربستان به صورت غیرمستقیم به اسرائیل نفت صادر میکند و این کار از طریق برخی بازرگانان واسطهگر میان طرفین در مناطق تحت اداره تشکیلات خودگردان فلسطین، کردستان عراق، اردن و قبرس صورت میگیرد.
وی خاطرنشان ساخته است که نیاز به مقابله با ایران باعث شده است که ریاض توجه خود به مساله فلسطین را کاهش دهد؛ به طوری که این مساله دیگر شرط نزدیکی به تلآویو نیست و در همین حال، تلآویو مصادیق نرمش و انعطاف ریاض را نادیده میگیرد.
به هر حال رابطه سعودی ها با رژیم صهیونیستی نمی تواند سبب شود که ریاض نقش منطقه ای برای خود بیابد چون آنچه که عیان است نزدیک شدن آل سعود به رژیم صهیونیستی با هدف نزدیک شدن به آمریکاست.
ذکر این نکته مهم اینجا ضروری است که ملت های عربی و اسلامی رژیم صهیونیستی را دشمن می دانند و این موضوع به جایگاه ریاض در افکار عمومی لطمه میزند، با این حال ظاهرا سعودی ها عزم را جزم کرده اند که در آینده با فراهم شدن بیشتر شرایط روابط رسمی با رژیم صهیونیستی را با شتاب بیشتری به سوی دوستی و عادی سازی پیش برند و در این زمینه به طور حتم کشورهای دنباله روی خود را نیز به این وادی سوق دهند.
سعودی ها پس از اینکه همه طرح های خود را در منطقه شکست خورده دیده اند، چاره را فقط در نزدیک شدن هر بیشتر با رژیم صهیونیستی می دانند مخصوصا که طرح های تجزیه طلبانه ریاض در عراق و سوریه راه به جایی نبرده است و از جنگ یمن که قرار بود یک هفته طول بکشد نیز پس از گذشت دو سال و چند ماه تا کنون هیچ دستاوردی به دست نیاورده اند و از همین رو بر اساس اصل دشمن مشترک، دست دوستی به سوی صهیونیستها دراز کرده اند.
منبع: خبرگزاری صداوسیما
سه شنبه 20 تیر 1396 - 18:7:32