حمص غذایی که با نام لبنان عجین است

چهار شنبه 27 دی 1396 - 18:49:56
حمص غذایی که با نام لبنان عجین است

حمص یا هوموس Hummus خوراکی لذیذ لبنانی است که به نخود-ارده هم می گویند.

تهران- الکوثر: حُمص یا نخود - ارده یک خوراک مدیترانه ای-عربی است  که در خاورمیانه و به خصوص در لبنان بسیار محبوب است؛ و در رستوران‌‌‏ها در به‌‌‏عنوان پیش غذا سرو می‌شود.

این غذا بدلیل وجود نخود دارای مقدار فراوانی آهن، ویتامین سی و پروتئین است. همچنین دارای فیبر فراوانی است که برای سیستم گوارش  بدن مفید است. این نوع فیبر، گلوکز(قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کاهش می‌‌‏دهد. این غذای بدون گوشت، گزینه خوبی برای گیاهخواران است.

شیوهٔ سرو کردن

حمص را به عنوان پیش غذا همراه با دیگر پیش‌‌‏غذاهای لبنانی مانند تبوله و نان پیتا کنار غذاهای گوشتی مانند مرغ کبابی ، کباب کوبیده یا کوفته سرو می‌کنند.

مواد لازم برای ۵ نفر :

 نخود :                              ۴۰۰ گرم

ارده کنجد :                     ½ پیمانه معادل ۸ قاشق غذاخوری (روغن کنجد یا ارده کنجد)

روغن زیتون :                     ۶ قاشق غذاخوری

سیر :                               ۴ حبه

نمک :                               به مقدار کافی

لیمو ترش :                       ۲ عدد

فلفل قرمز :                   نصف قاشق سوپخوری

 طرز تهیه :

–  نخود را می‌پزیم و آب آن را می‌گیریم. ¼ پیمانه از آب آن را نگه می‌داریم و بقیه آب را بیرون می‌‌‏ریزیم.

–  نخودهای پخته را داخل مخلوط کن یا دستگاه غذا‌ساز می ریزیم تا خرد شوند.

–  سیر پوست کنده و نمک را داخل هاون می‌‌‏ریزیم وکاملا له می‌کنیم. ارده کنجد، روغن زیتون و آب لیمو ترش را داخل مخلوط سیر ریخته و با هاون و یا قاشق چوبی کاملاً می‌‌‏زنیم.

– مخلوط بالا را داخل نخود می‌ریزیم و کاملاً مخلوط می کنیم تا مخلوط خمیر مانند غلیظ و یکدستی به دست آید. اگر خشک بود، کمی از آب نخود و یا آبلیمو را داخل آن می‌‌ریزیم تا لطیف گردد.

–  حمص را داخل ظرف مناسب سرو می‌ریزیم و قبل از سرو، روی آن کمی روغن زیتون می‌ریزیم و با نعنای تازه، نخودهای پخته و کمی زرشک تازه تزئین می‌نماییم. این غذا را می‌‌‏توان همراه خیار شور، تربچه و پیاز سرو کنید.

چند نکته :

می‌‌‏توانید نخود را از قبل خیس کنید و پوست بگیرید واگر فرصت نبود، بعد از پخت پوست آن را بگیرید.

اگر طعم سیر خام را دوست ندارید می‌‌‏توانید سیر را بپزید و سپس با نمک و فلفل قرمز و روغن کنجد مخلوط کنید.

می‌‌‏توانید از زیتون هم برای تزئین استفاده کنید.


از صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی دیدن کنید

برای دسترسی به مطالب طب رضا (ع) اینجا کلیک کنید

از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید


یک شنبه 18 تیر 1396 - 11:59:28