آشنایی با رهبران انقلاب بحرين در زندان

روحانیون شیعه دربند بحرینی: آیت الله «شیخ عیسی قاسم »، کابوس کاخ نشینان منامه

دو شنبه 5 تیر 1396 - 16:6:34
روحانیون شیعه دربند بحرینی:  آیت الله «شیخ عیسی قاسم »، کابوس کاخ نشینان منامه

الکوثرفارسی: شیخ عیسی قاسم برجسته ترین عالم شیعه در بحرین است؛ عالمی که به عقیده بسیاری از تحلیل گران، قلب های مردم بحرین با انگشت او جهت می گیرد.

آیت الله «شیخ عیسی قاسم »

شاید 79 سال پیش هیچ کس فکر نمی کرد کودکی که در یک خانواده ماهیگیر در حومه منامه متولد شده، تبدیل به یک ستاره شود؛ ستاره ای که ساکنان کاخ شیخ نشین منامه را همیشه از وجود خود نگران کند. شیخ عیسی قاسم برجسته ترین عالم شیعه در بحرین است؛ عالمی که به عقیده بسیاری از تحلیل گران، قلب های مردم بحرین با انگشت او جهت می گیرد. رهبر انقلاب ، شیخ عیسی قاسم را «ستاره آسمان شیعه» می خوانند که حضورش در بحرین تنها پناه مردم بی دفاعی است که هر روز مورد هجوم نظامیان آل خلیفه و آل سعود قرار می گیرند.

نام شیخ عیسی قاسم اما در ایران بیشتر با شروع قیام مردم بحرین علیه آل خلیفه شناخته شد؛ آنجایی که مردم شیخ سفید مویی را می دیدند که با حرارت علیه جنایات آل خلیفه با همراهی آل سعود سخنرانی می کند و مردم رنج دیده این کشور را به دفاع در برابر جنایات این رژیم فرا می خواند.

آیت الله شیخ عیسی احمد قاسم در سال 1938 میلادی در منطقه الدراز بحرین چشم به دنیا گشود ، در طول تحصیلات ابتدایی و متوسطه به استعداد و هوش سرشار شهرت یافت در همان حین در دادن آگاهی های دینی به هم سالان خود اهتمام می ورزید.آیت الله شیخ عیسی احمد قاسم تدریس خود را در مدارس دولتی در ابتدای دهه ی 60 آغاز کرد ، همزمان به تحصیل علوم دینی نیز اشتغال داشت در سال 1964 میلادی برای ادامه ی تحصیل علوم اسلامی به نجف اشرف هجرت نمود و تحصیلات دانشگاهی را در دانشکده فقه و اصول نجف اشرف ادامه داد و در عین حال از اساتید بزرگ حوزه علمیه استفاده نمود ، مانند شهید سید محمد باقر صدر که شخصیت ممتاز او ، ایشان را تحت تاثیر قرار داده از افکار تابناکش استفاده نمود ، در طول این سالها دو بار برای تبلیغ به بحرین مراجعت نمود.

تا اینکه در سال 1972 میلادی از او خواسته شد که به بحرین بازگردد و در مجلسی که برای نوشتن قانون اساسی و ایجاد پارلمان مردمی و تشکیل سه قوه مهم در کشور که منتخب مردم باشد ، تشکیل شده بود شرکت نماید ، ایشان به دستور آیت الله شهید سید محمد باقر صدر و شیخ محمد امین زین الدین به بحرین مراجعت نمود و در این مجلس حضور داشت در تمام مدت حضورش در دفاع از عملی نمودن دستورات اسلامی از هیچ چیز فروگذار نکرد.

در سال 1972 میلادی، در تاسیس و ایجاد (جمعیت توعیه اسلامی) شرکت نمود ، هدف از ایجاد این جمعیت ، جلوگیری از نشر و اشاعیه افکار مارکسیستی در میان جوانان در آن برهه از زمان بود تا زمانی که حکام بحرین فعالیت این جمعیت را ممنوع اعلام کردند (1984) ، ایشان ریاست ان را به عهده داشتند.در سال 1973 میلادی از بارزترین شخصیتهای دینی و فعال مجلس ملی بشمار می آمدند ، که به تحقق عملی دین مبین در جامعه معتقد بودند و صیانت جامعه را مرهون تطبیق دستورات اسلام می دانستند تا اینکه این مجلس از طرف دولت بحرین در سال 1975 میلادی منحل گشت.

آیت الله شیخ عیسی احمد قاسم زندگی خود را وقف حراست از دین نمود ، همواره به تدریس و تبلیغ و نشر آگاهی های دینی از طریق امامت نماز جمعه و جماعت در مساجد بحرین و شرکت در مجالس دینی و سیاسی و احیای مناسبتهای اسلامی پرداخت تا اینکه سنبل پدر روحانی و مربی فاضل ، قشر نخبه ی شیعیان بحرین قرار گرفت. ایشان ید طولایی در جهت مصون ماندن جوانان از به دام افتادن درافکار مارکسیستی و سرمایه گذاری غرب آن زمان که جوامع اسلامی ما را در می نوردید، داشتند. همواره افکار دینی را به سبک روز و بسیار جذاب مطرح نموده بخصوص قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و بعد از آن که مواضع ایشان در جهت تایید و الهام گیری از این انقلاب و پیروی از نظرات بنیان گذار جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) بود.

در سال 1992 میلادی برای تکمیل تحصیلات حوزوی به حوزه علمیه قم هجرت نمودند و نزد مراجع عالی قدر آیت الله سید کاظم حائری و آیت الله فاضل لنکرانی و آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی تلمذ نموده تا اینکه به شهادت بزرگان حوزه به درجه فقاهت و اجتهاد نائل شده ، و به تدریس بحث خارج فقه و اصول مشغول گشتند.در سال 1994 آن هنگام که در بحرین مردم برای دفاع از مطالبات مشروع تحرکات خود را آغاز کردند ، ایشان از دور رهنمودهای لازم را به مردم می دادند به طوری که سخنان و بیانات ایشان در سختترین و شدیدترین لحظات اثر چشم گیری در دادن روحیه به مبارزان داشت. پس از بهبود جو سیاسی در سال 2001 به بحرین بازگشتند و به اشاره مرجعیت رشید و استقبال بی نظیر مردم زمام رهبری را به عهده گرفتند و تا کنون توانایی خود را در هدایت قشرهای مختلف مردم به اثبات رسانده اند.

 آیت الله شیخ عیسی احمد قاسم در سال 2004 به تاسیس مجلس علمایی اسلامی در بحرین پرداختند این مجلس مسائل زیادی را دنبال میکند مانند هدایت صحیح شیعیان در جو فساد و انحراف که از هر طرف جوانان را هدف قرار داده ، از لحاظ فکری ، عقیدتی ، دینی و تربیتی و در به وجود آمدن نسلی نو ، قوی از نقطه نظر دفاع از عقاید صحیح شیعه و برخودار از اخلاق و تربیت عالی دینی.

وزارت کشور بحرین روز ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ در بیانیه ای با استناد به بند جیم ماده دهم قانون تابعیت بحرین، سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را اعلام کرد. این بیانیه در حکم خود به دلایل ذیل استناد کرده است:

خروج از وظایف شهروندی و همزیستی مسالمت آمیز؛

تعمیق مفاهیم طائفه گری؛

مخالفت با قانون اساسی و نهادهای دولتی؛

ایجاد تفرقه در جامعه؛

همچنین تلاش برای ایجاد حکومت روحانیون و وکالت شرعی شیخ عیسی قاسم از مراجع تقلید شیعیان از دلایل دیگر سلب تابعیت وی است.

سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم در ایران، عراق، کویت، لبنان، کشورهای اسلامی و در سطح بین‌الملل بازتاب هایی داشت و گروه ها، موسسات، شخصیت ها و دولت ها این اقدام را تقبیح و محکوم کردند. شیعیان بحرین در منطقه دراز با کفن تظاهرات کردند و نماینده دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که سلب تابعیت از شیخ عیسی قاسم هیچ توجیهی ندارد. همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم را محکوم کرد و این اقدام را موجب نگرانی واشنگتن دانست.

درادامه  ، دادگاه بحرین در روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ طی حکمی شیخ عیسی قاسم و دو تن از مسئولان دفتر وی «حسین القصاب» و «میرزا الدرازی» را به یک سال حبس و مصادره اموال به میزان ۳ میلیون دینار و پرداخت هزار دینار غرامت محکوم کرد. در پی اعلام این حکم، مردم بحرین در محکومیت آن در اطراف منزل ایشان در منطقه تحت محاصره الدراز واقع در غرب منامه تظاهرات کردند. همچنین مناطق مختلف بحرین مانند ستره، ابوصیبع، کرانه، العکر، دمستان و البلاد القدیم شاهد تظاهرات بود که برخی از آنها به درگیری شدید با نیروهای امنیتی آل خلیفه منجر گردید.

 

«سیدعقیل الموسوی»، از روحانیون شیعی بحرین:  

سیدعقیل الموسوی در سال ۱۳۹۳ از سوی رژیم بحرین سلب تابعیت شد و همچنان تحت تعقیب دژخیمان آل‌ خلیفه قرار دارد. این روحانی شیعی پیوسته با تأکید بر این که اسلام مقاومت در برابر ظلم، استبداد و اشغالگری خارجی را امری مباح می‌داند، نظام بحرین را به اشاعه فساد، هتک حرمت و آبروی افراد و خونریزی متهم کرده و مقاومت و دفاع برای اخراج اشغالگران سعودی از خاک بحرین را یک واجب شرعی و اخلاقی می‌داند. سیدعقیل الموسوی از جنبش مردمی بحرین که از فوریه ۲۰۱۱ آغاز شده و تاکنون جریان دارد، به طور مستمر حمایت کرده و همین امر باعث شده تا رژیم آل‌ خلیفه وی را هدف خود قرار دهد.

 

«شیخ عبدالزهراء کربابادی»، از علمای بحرین:  

 نیروهای آل‌خلیفه بامداد اردیبهشت ماه امسال با حمله به منزل شیخ «عبدالزهراء کربابادی»، وی رابه همراه همسر و خواهرش دستگیر کردند.

 

«شیخ علی سلمان»، رهبر برجسته مخالفان در بحرین:  

 شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق، بزرگ‌ترین گروه شیعی مخالف در بحرین است که به خاطر استفاده صلح‌آمیز از حق آزادیِ بیان خود» زندانی شده است. شعبه چهارم دادگاه جنایی بحرین چندی پیش شیخ علی سلمان، رهبر جنبش الوفاق، را به دو سال زندان برای هرکدام از اتهام‌های عدم پیروی از قانون اساسی و اهانت به وزارت کشور محکوم کرد.بر اساس گزارش‌های منتشرشده، با توجه به اینکه شیخ سلمان در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۴ (۷ دی ۱۳۹۳) بازداشت شده است، حکم چهار سال زندان وی ۲۸ دسامبر ۲۰۱۸ (۷ دی ۱۳۹۷) به پایان خواهد رسید. رژیم منامه شیخ سلمان را به اهانت به مقامات دولتی و تحریک ناآرامی از طریق سخنرانی علیه مقامات در جریان خیزش‌های مردمی، متهم کرده است. این در حالی است که سازمان عفو بین الملل می‌گوید رژیم منامه در محاکمه‌ای «ناعادلانه» شیخ سلمان را زندانی کرده و مدارک ارائه‌شده در دادگاه، تنها برمبنای سخنان و سخنرانی‌های وی بوده است.

 

« شیخ حسن عیسی» از روحانیون سرشناس و نماینده مستعفی مجلس بحرین: 

حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسن عیسی از روحانیون سرشناس و شخصیت های برجسته جمعیت الوفاق و نماینده مستعفی مجلس بحرین  روحانی سرشناس بحرینی به ۱۰ سال حبس محکوم شد ه است. شیخ حسن متهم به پشتیبانی مالی گروه تروریستی ست که در جولای سال 2015 در منطقه ستره بحرین اقدام به علمیاتی انفجاری نمودند که منجر به قتل دو پلیس و مجروحیت 4 تن دیگر شد. بحرین مدعی است این گروه برای ساخت اسلحه و بمب های دست ساز در ایران و عراق آموزش دیده و برنامه این گروه ردیابی و کنترل آمد و شد نیروهای امنیتی و افسران پلیس بحرین برای قتل و آسیب رساندن به آنان بوده است.  شیخ در 1 اوت 2015 در حین بازگشت از مسافرت خانوادگی در فرودگاه بحرین بازداشت شده و ضمن عدم دسترسی به وکلا و خانواده خود در طول مدت بازجویی و جلسه اول دادگاه بیش از دو سال را در حبس انفرادی و جدا از دیگر زندانیان سپری نموده است. وی در هنگام بارداشت و در مراحل ابتدایی بازجویی به هیچ وجه تفهیم اتهام نگردیده و یکی از متهمین پرونده هم در دادگاه اظهار داشته که از وی به جبر و تهدید برضد شیخ حسن اعتراف و شهادت گرفته شده و از وی خواسته شده شهادتنامه و اعترافتنامه ای را امضا کند که هیچ گونه اطلاعی از مفاد آن نداشته است. شیخ متهم است با وجود آگاهی از فعالیتهای خرابکارانه این اشخاص جهت پشتیبانی آنان به طرق مختلف مبالغی را جمع آوری نموده و در اختیار آنان گذاشته است. شیخ حسن عیسی دارای تحصیلات حوزوی ست ، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد بوده و پیش از این نیز در سالهای 89 و 94 و 96 میلادی به اتهامات سیاسی بازداشت گردیده بوده است.

بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی (۲۵ بهمن ۱۳۸۹) صحنه خیزش مردمی علیه رژیم آل خلیفه است.مخالفان بحرینی با برپایی اعتراضات مسالمت‌آمیز خواستار آزادی، برقراری عدالت، رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در این کشور هستند. رژیم بحرین با هم‌دستی برخی از کشورهای عربی همچون عربستان سعودی و امارات متحده عربی به سرکوب جنبش مردمی پرداخته و فعالان مدنی و سیاسی را به حبسهای طولانی‌‌‌مدت محکوم و یا آنان را از حق تابعیت محروم می‌کند. ناآرامی‌های بحرین تاکنون ده‌ها کشته و هزاران زخمی بر جا گذاشته است.


دو شنبه 5 تیر 1396 - 16:6:26