به نقل از خبرآنلاین، پیامبراکرم (ص) هنگام اعزام امام علی(ع) برای فتح یمن، سفارش کردند که با مردم آنجا نجنگد و آنها را به اسلام دعوت کند. حضرت نیز در مواجهه با ایشان توانستند در یک روز قبیله همدان را بدون شمشیر مسلمان کنند.
امیرالمؤمنین(ع) چند ماه در یمن توقف داشتند، تا اینکه برای حجةالوداع در مکه به پیامبر اکرم( ص) ملحق شدند. با توجه به اینکه مأموریت اصلی علی(ع) دعوت و تعلیم مردم بود، در طول مدت حضور ایشان در یمن مردم در معرض تعلیمات آن حضرت قرار داشتند.
اثر این تعالیم بهگونهای بود که پیوندی وثیق میان اهل یمن و امیرالمؤمنین (ع) ایجاد شد. بهعنوان مثال وقتی عثمان کشته شد و مردم علی(علیه السلام) را بهجای او انتخاب کردند، حضرت نامهای برای والی یکی از بخشهای یمن بهنام حبیب بن منتجب نوشتند و او را در مقام خود ابقا کردند و به وی فرمان دادند که نامه را برای مردم بخواند و از ایشان برای حضرت بیعت بگیرد.
وی به منبر رفت و با وصف امیرالمؤمنین(علیه السلام) بهعنوان وصی بهحق پیامبر(صلی الله علیه و آله) و وارث علم نبوی، مردم را به بیعت با ایشان دعوت کرد. مردم نیز با شنیدن خبر گریستند و با میل و عقیده به حقانیت علی(علیه السلام) همگی بیعت نمودند.
شواهد نشان میدهد اهل یمن بهدلیل تعالیم اولیهای که از علی(علیه السلام) گرفته بودند، نسبت به ایشان گرایش خاصی داشتند و در قبال امامت و ولایت وی نیز تسلیم بودند؛ بهگونهای که در دوره خلافت آن حضرت در زمره حامیان جدی وی بودند.
از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل شده که اگر من دربان بهشت باشم، به قبیله همدان میگویم به سلامت وارد بهشت شوید. این کلام نوع ارتباط و پیروی همدان را نسبت به ایشان بیشتر آشکار میکند.
اساساً در دوره خلافت حضرت گروههای زیادی از اهل یمن به کوفه هجرت کردند و در تقویت امر علی(ع) کوشش فراوانی نمودند؛ بهطوری که در جنگ صفین معاویه از آنها و تصلبشان در مورد علی(ع) بهشدت خشمگین شده بود و بعد از تسلط بر عراق، کار را بر یمنیهای مقیم کوفه که از شیعیان علی(ع) بودند، سخت کرد. در نتیجه مهاجرتهای متعددی در این دوره از عراق به ایران و جبلعامل و سایر بلاد صورت گرفت که همین امر در نشر تشیع در سایر بلاد نقش مهمی داشت.
با نگاهی به نقشه یمن درمییابیم که طبیعت امر چنین اقتضا میکند که اسلام در یمن به ترتیب در نجران، همدان، صنعا، زبید، الجند و سپس در عدن در کنارههای دریای احمر بهسوی دریای عمان گسترش یافته باشد.
امروزه حوثی ها که به جنبش انصارالله نیز معروف هستند و در مقابل تجاوز نظامی همه جانبه ائتلاف عربستان مقاومت می کنند، از شیعیان زیدی یمن هستند.
دو شنبه 21 فروردین 1396 - 9:25:17