تهران- الکوثر: نوروز در سوریه و آیینی مشترک برای کردهای عراق، سوریه، لبنان و ترکیه است.
مراسم عید نوروز در سوریه از اهمیت ویِژه ای برخوردار است. البته عمده این مراسم توسط کردهای سوریه که به نوروز اهمیت خاصی می دهند، برگزار می شود. آداب و رسوم کردهای سوریه شباهت بسیاری به آداب و رسوم کردهای لبنان دارد.
مردم کرد سوریه نیز هم زمان با نخستین روز بهار و نو شدن طبیعت به دشت و صحرا می روند و به جشن و پایکوبی می پردازند.
کردهای سوریه نیز همانند کردهای لبنان نوروز را به دو معنا تفسیر میکنند. یکی به عنوان «عید آزادی» و دیگری به عنوان «عید بهار. »
شورش کاوه آهنگر علیه ضحاک در اولین روز بهار
آنها معتقدند که «کاوه آهنگر» کردها را گرد هم آورد و آنان به رهبرى وى بر «ضحاک» ستمگر شوريدند و کاوه جزو نخستين کسانى بود که به کاخ آن حاکم بيدادگر حمله کرد و او را به قتل رساند.
بدين ترتيب کردها از بند ظلم ضحاک رها شدند و پس از رسيدن به نعمت آزادى در ارتفاعات، کوهها و کوهستانها به جشن و شادمانى پرداختند و با روشن کردن آتش، شادى خود را اعلام کردند.
به عقيده کردها، اين روز مصادف با اول بهار بود و از اين رو کردها همه ساله اين روز را به عنوان «عيد بهار» جشن مىگيرند و به همین مناسبت سنت روشن کردن آتش در شب نوروز هنوز در ميان کردها پابرجاست. دقیقا مشابه همان مراسمی که کردهای لبنان و عراق نیز می گیرند. آنها هم در همین روز به ارتفاعات می روند با روشن کردن آتش به شادی و پایکوبی می پردازند.
ارتباط نوروز با حضرت ابراهیم و نوح
کردها همچنین معتقدند، کشتى حضرت نوح پيامبر (ع) در شب نوروز بر کوه «جودى» در کردستان ترکيه نشست و توفان پايان يافت.
آنها همچنین معتقدند که حضرت ابراهيم خليل (ع) نيز در نوروز از آتش مشرکان در امان ماند و آتش براى وى به گلستان تبدیل شد.
در نوروز کردها لباس نو مىپوشند، بهترين غذاى سنتى مورد علاقهشان را آماده مىکنند، با همديگر به تفريحگاهها مىروند و روزهاى طبيعت و عيدهاى آزادى و بهار را با شادى سپرى مىکنند.
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
لینک عضویت در کانال تلگرام الکوثرفارسی اینجا
شنبه 21 اسفند 1395 - 11:10:27