به اشتراک بگذارید

سه روز تا سومین سالگرد طوفان‌الاقصی؛ رهبر شهید انقلاب: فلسطین، مسئله اول دنیای اسلام است

همزمان با نزدیک شدن به سومین سالگرد عملیات «طوفان‌الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، مرور سخنرانی چهار روز پیش از این عملیات توسط رهبر شهید انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که ایشان با تأکید بر اینکه «مسئله فلسطین مسئله اول دنیای اسلام است» و «نهضت فلسطین از همیشه سرحال‌تر است»، ریشه‌های قرآنی و دینی این عملیات را در نسخه حیات‌بخش پیامبر اکرم (ص) برای مقابله با ظلم و جهاد فی‌سبیل‌الله تبیین کرده بودند.

سه روز تا سومین سالگرد طوفان‌الاقصی؛ رهبر شهید انقلاب: فلسطین، مسئله اول دنیای اسلام است

امروز سه روز مانده تا سومین سالگرد وقوع عملیات خیره‌کننده طوفان‌الاقصی در 7 اکتبر سال 2023 که توسط رزمندگان مجاهد حرکت مقاومت اسلامی (حماس) و جهاد اسلامی فلسطین از باریکه غزه به سمت اراضی اشغالی فلسطین اجرا شد.

4 روز پیش از اجرای این عملیات آیت الله سیدعلی خامنه‌ای رهبر شهید انقلاب در تهران پذیرای سفرای کشورهای اسلامی و میهمانان کنفراس وحدت اسلامی بود. ایشان در این نشست با تکرار مواضع همیشگی مردم ایران در قبال اشغال فلسطین به عنوان بخش مهمی از سرزمین‌های اسلامی فرمودند: «چند ده سال است که مسئله‌ فلسطین، به معنای واقعی کلمه، مسئله‌ اوّل دنیای اسلام است.»

رهبر شهید انقلاب این را هم فرمودند که «امروز نهضت فلسطین از همیشه‌ی این هفتاد هشتاد سال سرحال‌تر است. مشاهده می‌کنید که امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی، نهضت ضدّ غصب، ضدّ ظلم، ضدّ صهیونیسم از همیشه بانشاط‌تر، سرحال‌تر و آماده‌تر است و ان‌شاءالله این نهضت به نتیجه خواهد رسید.»

شهید خامنه‌ای در این سخنرانی با یادآوری تعبیر امام خمینی (ره) از رژیم صهیونیستی به «سرطان» فرمود: «حتماً این سرطان به فضل الهی به دست خود مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کلّ منطقه ریشه‌‌کن خواهد شد؛ ان‌شاءالله.»

در حالی که این مواضع طی ده‌ها سال بارها از زبان امام خمینی و آیت الله خامنه‌ای و دیگر افراد شاخص جبهه مقاومت شنیده شده بود؛ اما این بار 4 روز بعد از بیان این مواضع، عملیاتی به بزرگی طوفان‌الأقصی به مرحله اجرا درآمد.

از این رو می‌توان پرسید که آیا ارتباطی بین این سخنان و وقوع طوفان‌الاقصی وجود داشت؟

این اتهام که طوفان‌الاقصی با اطلاع و هماهنگی ایران اجرا شده است، از همان ابتدا بارها از سوی مقامات صهیونیست، به‌خصوص نخست‌وزیر جنایتکار این رژیم مطرح شد و هربار هم از سوی مقامات ایرانی و مجاهدان فلسطینی با این پاسخ روبرو شد که «این عملیات یک حرکت کاملا فلسطینی است و در واکنش به ظلم بی‌حدوحصر اسرائیل طی دهه‌ها صورت گرفته است.»

البته در عین حال مقامات ایرانی و در رأس همه آنها رهبر شهید انقلاب همچون گذشته پس از انجام عملیات طوفان‌الاقصی نیز حمایت خود را از حرکت مقاومت اسلامی مجددا اعلام کردند.

اما اگر کسانی بخواهند بفهمند که عملیات طوفان‌الاقصی در هفتم اکتبر 2023 ـ و طوفان‌های دیگری که در راه است و دیر یا زود  طومار رژیم صهیونیستی را در هم خواهند پیچید ریشه در کجا دارد باید به بخش‌های دیگری از بیانات امام خامنه‌ای شهید در این دیدار توجه ویژه کنند.

امام خامنه‌ای شهید در ابتدای این سخنرانی دعوت پیامبر اسلام را اینچنین توصیف می‌کنند که «پیامبر اعظم نسخه‌ی درمان همه‌ی دردهای عمده‌ی بشریّت را به بشر عرضه کرد «کِتابٌ اَنزَلنَاهُ اِلَیکَ لِتُخرِجَ النّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ اِلَى النّور‌»؛‌ ظلمات چیست؟ ظلمات همه‌ی آن چیزهایی است که زندگی بشر را در طول تاریخ، تیره، تار، تلخ و زهرآلود کرده است.»

رهبر شهید انقلاب، ظلم را یکی از مصادیق آن چیزهایی که زندگی بشر را تلخ کرده عنوان کردند و افزودند: «شریعت پیغمبر و معارف قرآنی، علاج دردهای بشریّت است... قرآن مخالف با ظلم و تشویق‌کننده انسان‌ها به مقابله‌ با ظلم است: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون‌، قرآن بیدارکننده‌ مردم است؛ کسی که با قرآن دشمنی می‌کند، با بیداری انسان‌ها و با مبارزه‌ با ظلم مخالف است... قرآن برای قدرت‌های فاسد تهدید محسوب می‌شود؛ هم ظلم را محکوم می‌کند، هم انسانِ زیرِ ستم را ملامت می‌کند که چرا تن به ستم‌پذیری داده. این برای قدرت‌های ظالم خطرناک است؛ بله، قرآن این خطر و تهدید را برای آنها دارد.»

امام خامنه‌ای شهید در سخنرانی روز یازدهم مهرماه (4 روز قبل از طوفان الاقصی) نسخه درمان دردهای بشر را که توسط پیامبر اسلام عرضه شد، نوعی نسخه حیات‌بخش معرفی کرده و فرمودند: «خداوند متعال می فرماید که «یا اَیُّهَا الَّذینَ ءامَنُوا استَجیبوا لِلّٰهِ وَ لِلرَّسولِ اِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم‌» حیات را پیغمبر به شما میدهد... این حیاتی که اسلام و دین و پیامبر به بشریّت میبخشد، اهمّیّتش هزاران برابر بیشتر از آن حیاتی است که فرض کنید ما را از زیر آوار بیرون کشیدند یا از غرق نجاتمان دادند. حقّ پیغمبر بر گردن بشریّت اینها است؛ ما در مقابل پیغمبر مدیونیم.»

بینش ناب اسلامی رهبر شهید انقلاب، انسان مسلمان و مؤمن را به خاطر نسخه‌ شفابخشی که پیامبر اعظم به او ارزانی داشته مدیون آن وجود نورانی معرفی می‌کند و بر اساس همان بینش برگرفته از قرآن کریم درباره ادای این دین می‌گوید: «مؤمنینِ به اسلام می‌توانند اداء دِین کنند؛ ‌راهش به اینها نشان داده شده... «جهاد فی‌سبیل‌الله»... جاهِدوا فِی اللَهِ حَقَّ جِهادِه؛ جهاد کامل.»

و معنای جهاد کامل در نگاه ایشان جهاد در همه‌ی میدان‌ها، اعم از جهاد نظامی و یا جهاد در میدان علم،‌ سیاست، معرفت،‌ اخلاق است.

بنا بر آنچه که شهید خامنه‌ای در این سخنرانی تبیین کردند جهاد در راه خدا ادای دینی است نسبت به عرضه نسخه رهایی از ظلم و تبعیض و جهل و فساد و... توسط پیامبر اسلام که ایشان از آن با عنوان «حق حیات» یاد کردند.

از این رو ریشه‌های وقوع طوفان‌الاقصی را ـ به عنوان یکی از بارزترین مصادیق جهاد فی سبیل الله در عصر کنونی ـ باید در نسخه‌ حیات‌بخشی جست که پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله به واسطه قرآن و شریعت محمدی به مسلمانان عرضه  کرده است.

بنابراین تاظلم هست طوفان‌الاقصی هم هست؛ بنا بر تعالیم اسلام ناب محمدی عملیات 7 اکتبر اولین واکنش به ظلم نبوده و آخرین آنها نیز نخواهد بود.

البته در نسخه شفابخش پیامبر اکرم، پیش از اقدام نظامی در برابر ظلم، راه آسانتری هم برای منع و دفع ظالم ارائه شده است، و آن عبارت است از «اتحاد مسلمین در برابر دشمن» که می‌تواند امت اسلامی را از تکرار طوفان‌الاقصاهای بعدی بی‌نیاز کند.

به همین دلیل است که رهبر شهید انقلاب اسلامی در همان سخنرانی پیش از عملیات طوفان الاقصی تصریح می‌کنند که «البتّه روشن است و ما بارها گفته‌ایم که هیچکس را به جنگ و به عمل نظامی تشویق نمی‌کنیم، اجتناب هم می‌کنیم؛ امّا من می‌گویم با هم باشیم تا از جنگ‌افروزی آمریکا جلوگیری کنیم؛ آنها جنگ‌افروزی می‌کنند.»

اما امروز در فقدان اتحاد بازدارنده کشورهای اسلامی در مقابل آمریکا و سگ دست‌آموزش اسرائیل؛ مبارزان جبهه مقاومت اسلامی در فلسطین و دیگر بلاد اسلامی، بنا بر نسخه پیامبر اسلام، حیات خود را در جهاد و مقاومت یافته‌ و آن را سبک زندگی خود قرار داده‌اند.

پربازدیدترین