به اشتراک بگذارید

خشت اول انحراف؛ امتیازات مالی برای سابقه داران اسلام؛ هشدار رهبر شهید/ بخش سوم

متن پیشرو برگرفته از کتاب «انسان ۲۵۰ ساله»، مجموعه بیانات ماندگار حضرت آیت الله سید علی خامنهای، رهبر شهید انقلاب، در تبیین سیره سیاسی اهل بیت (علیهمالسلام) است. در بخش سوم این مجموعه که در دو فصل کتاب به امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) اختصاص دارد، رهبر شهید به روند شکل گیری انحراف در جامعه اسلامی کمتر از یک دهه پس از رحلت پیامبر(ص) اشاره میفرمایند. ایشان با هشدار درباره پیدایش اشرافیت جدیدی که با عناوین اسلامی به کارهای ناشایست روی آوردند، نمونه بارز آن را تعیین مهریه یک میلیون دیناری در برابر مهرالسنه چهارصدوهشتاد درهمی میدانند.

خشت اول انحراف؛ امتیازات مالی برای سابقه داران اسلام؛ هشدار رهبر شهید/ بخش سوم

بعد از آنکه اسلام، اشرافیت را قلع و قمع کرده بود، یک طبقه اشراف جدید در دنیای اسلام به‌وجود آمد. عناصری با نام اسلام، با سمت‌ها و عناوین اسلامی ـ پسر فلان صحابی، پسر فلان یار پیغمبر، پسر فلان خویشاوند پیغمبر ـ در کارهای ناشایست و نامناسب وارد شدند، که بعضی از اینها، اسم‌هایشان در تاریخ ثبت است.

کسانی پیدا شدند که برای مهریه دخترانشان، به‌جای آن مهرالسنه چهارصدوهشتاد درهمی که پیغمبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و امیرالمؤمنین علیه‌السلام و مسلمانان صدر اسلام مطرح می‌کردند، یک میلیون دینار، یک میلیون مثقال طلای خالص قرار دادند! چه کسانی؟ پسران صحابی‌های بزرگ، مثلاً مصعب‌بن‌زبير و از این قبیل. قضایا، کمتر از یک دهه پس از رحلت پیغمبر شروع شد. ابتدا سابقه‌داران اسلام ـ اعم از صحابه و یاران و کسانی که در جنگ‌های زمان پیغمبر شرکت کرده بودند ـ از امتیازات برخوردار شدند، که بهره‌مندی مالی بیشتر از بیت‌المال، یکی از آن امتیازات بود. چنین عنوان شده بود که تساوی آنها با سایرین درست نیست و نمی‌توان آنها را با دیگران یکسان دانست!

این، خشت اول بود. حرکت‌های منجر به انحراف، این‌گونه از نقطه کمی آغاز می‌شود و سپس هر قدمی، قدم بعدی را سرعت بیشتری می‌بخشد.