پشت پرده حملات ترامپ؛ دانشگاه‌ها، قربانی سیاست‌های افراطی | قضیظ ساخنة

پنج شنبه 4 اردیبهشت 1404 - 13:0:0
پشت پرده حملات ترامپ؛ دانشگاه‌ها، قربانی سیاست‌های افراطی | قضیظ ساخنة

اسماعیل مسلمانی، کارشناس برجسته مسائل صهیونیستی، در گفت‌وگو با برنامه «قضیه ساخنه» شبکه الکوثر، حملات دونالد ترامپ به مؤسسات علمی برجسته، از جمله دانشگاه هاروارد، را گامی هدفمند در راستای خاموش کردن صداهای حامی فلسطین و تضعیف نخبگان فکری قلمداد کرد. وی این اقدامات را نشانه‌ای از سقوط آشکار تمامی ادعاهای دموکراسی و حقوق بشر دانست که آمریکا همواره به آن‌ها افتخار می‌کرده است.

اسماعیل مسلمانی در برنامه «قضیه ساخنه» شبکه الکوثر، حملات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به مؤسسات علمی برجسته‌ای همچون دانشگاه هاروارد را نشانه‌ای از «سقوط آشکار تمامی ادعاهای دموکراسی و حقوق بشر» دانست که آمریکا همواره به آن‌ها می‌بالید. وی این اقدامات را نه‌تنها تهدیدی علیه نخبگان فکری، بلکه تلاشی هدفمند برای خاموش کردن صداهای حامی فلسطین و منتقد سیاست‌های واشنگتن در قبال غزه توصیف کرد.

مسلمانی در این برنامه اظهار داشت: «غیرقابل قبول است که حملاتی علیه مراکز علمی مانند دانشگاه هاروارد، که نقشی اساسی در شکوفایی ایالات متحده داشته‌اند، صورت گیرد.» وی افزود: «آنچه اکنون در جریان است، یک سابقه خطرناک است که تمامی شعارهایی را که واشنگتن همواره تبلیغ کرده، زیر سؤال می‌برد.»

بیشتر بدانید:

خلع سلاح حزب‌الله در سایه وعده بازسازی لبنان |قضیة ساخنة

ورود ایران به مذاکرات از موضع قدرت و تعیین خطوط قرمز | قضیة ساخنة

وی همچنین توضیح داد که بیش از ۶۰ دانشگاه و کالج آمریکایی تحت پیگردها و اقدامات خودسرانه قرار گرفته‌اند، از جمله قطع بودجه و محرومیت دانشجویان از دریافت ویزا. مسلمانی تأکید کرد: «دانشگاه‌ها جوهر نخبگان فکری و نشان‌دهنده ماهیت نظام سیاسی هر کشور هستند و این حملات، ضربه‌ای جدی به این نهادهای علمی و فرهنگی وارد کرده است.»

او افزود: «نامه‌ای که وزیر آموزش آمریکا در تاریخ ۲۹ ژانویه ارسال کرد، همراه با فشارهای سیاسی، هدف اصلی‌اش خاموش کردن صداهایی است که از حمایت واشنگتن از تجاوز به غزه انتقاد می‌کنند.» وی خاطرنشان کرد که مؤسسات آموزشی به عرصه‌ای برای تسویه‌حساب‌های سیاسی تبدیل شده‌اند و این روند، تهدیدی جدی برای آزادی بیان و استقلال علمی است.

مسلمانی ادامه داد: «ترامپ از طریق این کمپین به دنبال کنترل سیاسی، فشار بر نخبگان و جلب رضایت پایگاه افراطی خود است. دانشگاه‌ها در صدر قربانیان این رویکرد قرار دارند، زیرا همان‌طور که ترامپ گفته، 'نمایانگر تریبون‌هایی برای بیان و آزادی عقیده' هستند.»

در پایان، مسلمانی تأکید کرد که این حملات تنها در چارچوب تحریک علیه کسانی که جرأت حمایت از فلسطین را دارند، قابل درک است. وی افزود: «بحث درباره یهودستیزی در اینجا تنها بهانه‌ای برای حذف کسانی است که صدای خود را علیه کشتارها در غزه بلند می‌کنند.» این سخنان بار دیگر ضرورت توجه جهانی به بحران‌های انسانی و سیاسی را برجسته می‌کند.


پنج شنبه 4 اردیبهشت 1404 - 13:1:3