در گزارش «مع المراسلین» روایت می شود: میان شرایط دشواری که غزه با آن مواجه است، زیر آوار خانههای ویران شده، فریاد کودکان، و نگرانی زنان بیوه در مقابل چادرها، دشمن همچنان بر معامله و فشار بر سر تأمین دارو پافشاری میکند.
بحران کمبود دارو به سطح بحرانی و خطرناک رسیده و در کنار صحبتهای فراگیر درباره قحطی، سوءتغذیه و افزایش شمار قربانیان کشتار، نگرانیها از فجایع انسانی بیشتر شده است.
بیشتر بدانید:
سفر وزیر دفاع عربستان به تهران؛ آغازی بر فصل جدید روابط | قضیه ساخنه
ورود ایران به مذاکرات از موضع قدرت و تعیین خطوط قرمز | قضیة ساخنة
وزارت بهداشت هشدار داده است که پیامدهای بحران کنونی بسیار فاجعهبار خواهد بود؛ طبق آمار، ۳۷ درصد از داروها و ۵۹ درصد از تجهیزات پزشکی به طور کامل به پایان رسیدهاند. همچنین، داروهای بخشهای جراحی، مراقبتهای ویژه و اورژانس به سطح بیسابقهای استهلاک یافتهاند.
علاوه بر این، ۵۴ درصد از داروهای مرتبط با بیماریهای سرطان و خون نیز موجودی صفر دارند، که زندگی بیماران را به خطر انداخته و پروتکلهای درمانی آنها را متوقف کرده است. همین وضعیت در مورد ۴۰ درصد از داروهای مراقبتهای اولیه و ۵۱ درصد از داروهای مربوط به خدمات بهداشت مادر و کودک مشاهده میشود.
در این شرایط، بیماران مبتلا به سرطان، نارسایی کلیه و بیماریهای قلبی بیشترین آسیب را از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی متحمل میشوند. استفاده از دارو به عنوان ابزاری برای فشار بر غزه، نشاندهنده نقض آشکار قوانین بینالمللی و حقوق بشر توسط اشغالگران است، که توجهی به مسئولیتهای انسانی و اخلاقی ندارند. بحران کمبود دارو و تجهیزات پزشکی، شرایط درمانی را به شدت دشوار کرده و نهادهای بهداشتی بینالمللی نیز نسبت به این وضعیت هشدار دادهاند.
یک شنبه 31 فروردین 1404 - 10:18:13