گزارش برنامه مع المراسلین شبکه الکوثر :
ویژه - الکوثر: گزارش برنامه «مع المراسلین» شبکه الکوثر حاکیست، از حدود ۵۰۰ سال پیش مسجد سلطان احمد در قلب استانبول، بهویژه در بخش اروپایی شهر، استوار مانده و شاهد تحولات تاریخی بسیاری بوده است. دیوارهای این مسجد حکایتها و داستانهای این شهر کهن را روایت میکنند.
مسجد سلطان احمد که به «مسجد آبی» نیز معروف است، یکی از بزرگترین و زیباترین مساجد تاریخی استانبول محسوب میشود.
این مسجد ۵ درب بزرگ اصلی و یک گنبد با ارتفاع ۴۳ متر دارد که هشت گنبد کوچکتر آن را احاطه کردهاند. شش مناره بلند به این مسجد زینت بخشیدهاند.
همچنین۲۰۰ پنجره نور را به صورت هماهنگ و خیرهکننده به داخل مسجد هدایت میکنند. بیش از بیست هزار کاشی نیز با نقوش گل و گیاه و طرحهای هندسی زیبا دیوارهای داخلی مسجد را تزئین کردهاند و این ویژگی ها مسجد را در فهرست میراث جهانی یونسکو جای داده است.
همچنین بخوانید:
منارجنبان؛ نگین معماری اسلامی در قلب اصفهان
مسجد آبی نه تنها محلی برای عبادت بلکه یک مرکز فرهنگی با امکانات اجتماعی، آموزشی و مذهبی برای خدمت به مردم نیز هست.
ساخت این مسجد ۹ سال به طول انجامیده است تا به یک شاهکار هنری در منطقه تاریخی بُسفر تبدیل شود.
در این مسجد ، تاریخ در هر گوشهای تجسم یافته، از نقوش اسلامی روی دیوارها گرفته تا پنجرهها و درهای قدیمی که داستانهای مردمان گذشته را روایت میکنند.
این بنا تنها یک ساختمان نیست، بلکه میراثی فرهنگی است که شکوه دوران عثمانی را بازتاب میدهد و نمادی از استانبول، شهری که پیونددهنده قارهها و فرهنگهاست، باقی مانده است.
مسجد سلطان احمد به دستور سلطان احمد اول، پادشاه عثمانی، بین سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ ساخته شد. این مسجد توسط معمار محمد آقا، یکی از شاگردان معمار سنان، طراحی و ساخته شده است. مسجد سلطان احمد به دلیل معماری بینظیر و استفاده از کاشیهای آبی رنگ، به یکی از نمادهای شهر استانبول تبدیل شده است.
دو شنبه 25 فروردین 1404 - 10:50:55